31 May 2010

tadek title


.Assalamualaikum.

salam readers. . .

hahaha.*tibe2 gelak. dah lama aku tak update blog ni.aku pun tak tau kenapa.ade je idea2 nak merepek2 kat sini.cuma,aku tadek mood tengok entri aku ade due.huhu..lantak la.malas aku nak edit lagi.skang aku suka tidur aje.dah lame aku tak aktifkan hobi tidur aku ni.haha.

btw,esok aku dah start keje.lepas ni entah rajin ke tidak aku nak update entri2 baru.harapan aku biarlah rajin.aku pun dah rindu sangat nak ber'walking2' kat blog kawan2 blogger.mintak maap la ye sume.tak sempat nak jln2 kat blog korang.aku skang asyik tidur aje.badan pon kene pam2.hehehe..

oh ye.aku dah format balik lappy mucuk aku.tenx nani coz tolong aku.sayang mu.hek3...

okeh.sini dulu ye.
jap lagi aku update cite baru untuk si pendek ku.hehe


terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

28 May 2010

renovation


.Assalamualaikum.

salam readers. . .

.short post.

.renovation for my blog is in progress.

.entri aku jadi due kali ni!!.

.tensen aku nak edit.

.tak pandai weh.


terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

27 May 2010

kisah WTF


.Assalamualaikum.

salam readers. . .

tadi lepas je pick up adik aku kat tuisyen.mmg jd aktiviti malam khamis aku untuk pegi amek adik aku kat tuisyen.sebab ape?adik suruh.kenapa?Sebab die mmg sangat dan tersangat la suke mengePAW aku kat 7E!! kureng asam boi la adik aku ni.mmg dah jadi kewajipan bagi die untuk menNGAP duit aku tiap2 hari.macam petang tadi jugak la.lepas die siap2 mandi,die kejut aku tidur.aku ingatkan ade ape.skali die mintak duit seringit.aku bukan nak berkira ngan adik aku cuma,aku marah die ganggu aku tido.hahaha.sambung yang 7E tadi ye.oke2.kami pun rehat sebentar bersama kitkat singgah kat 7E.lepas mencuri beli ape2 yang nak,aku pun drive la ngan senang hati.kalau sebelum ni aku biase bawak laju2 tapi, tadi aku rase nak bawak slow pulak.aku pun bawak la 60km/jam.time tu tadek kete ikot pun kat belakang so,aku relax jelah.pastu sampai kat satu selekoh,ade la 3 buah kete langgar potong kete aku.adik aku pun sound.

"along!! kejor2..cepat2!"
"eh.mls eh.aku kan pemandu berhemah"
"isk.geram ngoh aku.cepat r!"
"mls eh.pahni r"

aku pun terus bwk slow.oh tidak.lagi slow.50km/jam.hahaha...pastu ade la satu kete macam laju.huh.mmg laju pun.kete tu pun potong kete aku.adik and aku perasan plat kete die. WTF!!
adik aku cakap :

"weh.WTF! what the f***"
"eh.ye r."
"long,kejo long..bia die tau kite sape"
"eh.mu ni.ajo aku pelik2.kabo ke aboh kang"
"dakpe r.cepat r kejo"
"aku kejo sungguh eyh"

aku pun ape lagi..terus tekan pedal minyak.haha..aku kejar la kete WTF tu.
sampai kat depan Akedemi Bomba,vrooommmmmm........aku memotong kereta tersebut dengan banggenye.hahaha...bila pikir balik,bongek jugak aku ni.hahaha.tapi takpe,saje aku nak puaskan hati aku.lepas potong kete tu,aku tergelak2 ngan adik aku.hahaha..kami due2 gile.ahaha..slalu gaduh sampai ibu aku slalu marah aku sebab gaduh ngan adik.ibu aku cakap aku ni same je macam budak2.haha..

sekian bed time story ;D



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

penatnye..


.Assalamualaikum.

salam readers. . .

just a quite short post today...

aku sangat dan tersangat la penat hari ni.tadek mase nak post ape2.hah.dah bohong.
aku mengantuk sangat hari ni.ini tak bohong.

aku pun dah tukar template baru.hodoh je aku tengok.hahaha...
tape2 aku cari lain balik.penat edit mengedit ni.

oke.sudah dulu ya ;))

lebiu..mishyu..



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

26 May 2010

akhirnya..kini pasti


.Assalamualaikum.

salam readers. . .

alhamdulillah...akhirnya segala teka teki aku selama ini terjawab.tadi aku duk syok2 taip2 entri sambil nengok cite cahaya,ade in call kat laptop fon aku yang cumel lagi kiut miut tuh.hehe..

here i go
scream my lungs out
and try to get to you
you are my only one..

begitulah nada dering (skema nak mampos jer) dari fon aku..tapi aku tak sempat nak angkat sebab battery low.

pastu ade call dari rumah pulak.adik aku angkat.aku dengar die kate call dari pasaray xiri.

aku pun jawab la call tuh.. lepas aku marah org yang call tu,mencarut lagi
borak punyer borak.finally..

den dapat koje!!

hepy x t'kato den ni ea.haha...

hey! ape ni?bhse ape gune ni?haha..

aku masuk keje 1/6/2010
peraturan:pakai tudung putih*yeah..i hate this!
errr..ape lagi eyk??hah.datang seblem kul 10 pg*ari mule2 tu je ;)

wish me luck! aku tak saba bak keje.first time selama hmpr 20 tahun aku bernafas di bumi Allah ini..hah.sebelum aku mengarut lagi.aku STOP



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

sepagi bersama adik2 ;)


.Assalamualaikum.

Salam readers. . .

ni la entri pertama aku hari ini.aku lagi kebizian.haha.aku tipu.eh.betol la.aku hari ni kene jadi part time mommy! atau lebih mudah aku lah miss mama.ehehehe….hari ni jugak aku bangun awal daripada biaa iaitu pukul 6:00 a.m. ye aku tau.sebelum ni waktu untuk aku bangun pukul 10 pagi dan lebih.hahaha.bangun pagi2 tu.aku mandi dulu.solat subuh, dan bersiap2 hantar adik aku pegi sekolah.lepas hantar adik balik sekolah,aku kemas2 rumah.

oh.aku dah mula merepek entah ke mana.sebenarnya entri ni berkenaan dengan tugas aku menjaga kanak2 tadika ibu aku ke pertandingan mewarna bersama A&W di tadika Taman Safiah Murni.dengan keberangkatan Yang Mulia Puan Tengku Balqis Tengku Azmel merangkap ibu ku ke Putrajaya atas urusan kerja maka,aku lah yang dipertanggungjawabkan untuk menjaga kanak2 tersebut.huhu…lebih kurang pukul 8 pagi,aku pon berangkatlah ke tadika ibu ku di Akedemi Bomba dan Penyelamat Wakaf Tapai.sampai sane,lepas lepak sorang..kwn mak aku pon suruh la budak2 beratur sebab kiteorg dah nak gerak.lepas beratur kawan mak aku bagitau la kat budak2 tu ;

“ok.6 orang ikut kak long.naik kete ngan kak long”

So,dieorg ni ramai2 keluar nak pakai slipper/kasut dieorg.aku pun gerak la pegi kat kete tapi,aku heran pulak sebab ramai je budak2 ikut aku.rupe2nye sume tak nak naik kete ngan aku.adei.pening pale aku tengok budak2 ni berebut2 nak masuk.nasib baik la sumenye kecik2 je tak sebesar aku.kalau tak,naya la aku.hahaha.so,kami gerak la pegi sane.time on the way pegi tu,mmg bingit la budak2 tu bising.biase la budak2 katekan.

Dah sampai sane,sume masuk dalam kelas Tadika Taman Safiah Murni.ni ade gambar2 dieorg.yang sume tak pakai berbaju t-shirt kuning je budak2 tadika ibu aku.harap maklum.hehe.







Cuaca tadi mmg sgt panas.orang pulak ramai time tu.aku duduk kat dalam panas,luar pun panas.aku pun amek keputusan pegi ke 7E untuk mencuri ber’soping’ ape2 yang patot.aku pun dengan senang hati lepas menyepahkan,merosakkan sume barang2 dalam 7E melilau2,aku pun amek la 2 tin air milo hi-cal hehe. dan jugak satu botol air Ribena.haha..ye aku tau..aku mmg suke sgt minum air.hehe..masuk je kete,aku terus ngap 2 tin air milo tu.dan hasilnya…



Aku pun gerak balik tempat tadi lagi.sampai sane,aku nampak mascot A&W.besaarrr punyerr!! budak2 pun dah ready nak mencoteng arang ke muke sendiri mewarna.

maka,mulalah sesi mewarna..





ni mak-mak budak.dah bagitau tak boleh duduk dekat anak2,tolong2 anak,tapi degil jugak.mase ni kene hambat suruh keluar.hehe


ni adalah perosak-perosak crew A&W





lepas dah selesai sume mewarna,maka ada lah pulak majlis perasmian.aku tanak cite pasal tuh.haha.aku nak cite pasal budak2 dapat hadiah.lepas

sorang,

sorang,

sorang,

dan

sorang

aku tengok tadek pun budak2 dari tadika ibu aku.tibe time johan mewarna…

tarraaaaa!!!!

inilah die budak tadika ibu aku.adik hannan.tahniah dik ;))



pastu kami pun balik la.sebab dah panas sangat.budak2 tadika dapat makanan dari A&W dan jugak goodie bag.oh ye.aku pun dapat tau.hahaha..








sekian shj untuk waktu dan ketika ini… ;D



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

25 May 2010

world cup 2010.ramai yang menanti.aku??


.Assalamualaikum.


salam readers. . .

skang aku tengah bekpes ni hah..hahaha..ade ke org bekpes mcm aku ni?pagi2 dah makan masam2,minom ais.hahaha..ye aku tau.cara pemakanan aku tak betol.tapi,aku dah malas.nak buat mcm mana lagi?hahaha

*aku tengah makan jeruk salak*


*sambil minom milo ais*

oh! tidak! tidak! tidak! aku bukan nak merepek pasal bekpes aku.intro je tuh..hehe..
aku nak mengumpat pasal world cup 2010 yang bakal tibe ni hah.bile eyk?aku tak tau.hahaha.
aku pun baru tau yang world cup 2010 bakal dilangsungkan di Afrika.patut la aku tengok ada rancangan khas untuk bola kat Astro Ria yang dieorg jelajah Afrika tu.aku tau,ramai gile3 yang tak sabar nak tunggu world cup ni.sapa2 yang kene keje time world cup tuh mesti frust tertonggeng kan?hahaha..takpe2.meh aku tompang kesian ye.hik3..

tapi kan,aku tak tau la kenapa aku tak kisah langsung pasal world cup ni.BOLA??? hoho..tiada dalam kamus hidup aku.harap maklum.hehe.aku bukan tanak sokong bola2 ni.aku dah cuba and try nak minat tapi error jugak last2.aku tengok bola tapi aku tak paham pon apelah dieorg duk main2 tu.sepak sana,sepak sini.tau2 dengar GOL!!!!!!!!!!!!!!!!!! hah.tu je aku tau.hahaha.ade jugak la bloggers*ade s sebab plural.haha yang update entri pasal world cup ni.so,aku dengan kegatalan jari jemari aku yang gemok lagi kontot ni pon nak join sama la.buat entri pasal world cup.orang lain buat entri sebab nak sokong.aku pulak berlainan.hahaha..bagi aku,tadek world cup pon takpe sebab nanti mesti berebut tv ngan ayah aku bile ade world cup!!
eyh..tapi takpe..boleh la aku kongker tenet ni ha..haha..

ape2 pon,walaupun aku mmg sangat lah tidak suka kepada world cup,aku nak wish good luck untuk semua pasukan2 yang terlibat.cewahh..ye2 je aku kan??macam la pemain2 tu bace blog aku.hahaha....dah2 aku penat dah mengumpat ni..






terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

nilai RM20 bagi seorang anak


.Assalamualaikum.

Seorang bapa pulang ke rumah dalam keadaan letih disambut oleh anak lelakinya yang berusia tujuh tahun di muka pintu.

“Ayah, boleh tak Amin tanya satu soalan?”

“Ya, nak tanya apa?”

“Berapa pendapatan ayah sejam?”

“Itu bukan urusan kamu. Buat apa nak sibuk tanya?”

“Amin saja nak tahu ayah. Tolonglah bagi tahu berapa ayah dapat sejam bekerja di pejabat?”

“20 ringgit sejam.”

“Oh…” kata si anak sambil tunduk menekur lantai. Kemudian memandang wajah ayahnya semula sambil bertanya;

“Ayah….boleh tak Amin pinjam sepuluh ringgit daripada ayah?”

Si ayah menjadi berang dan berkata;

“Oh, itu ke sebabnya kamu tanya pasal pendapatan ayah? Kamu nak buat apa sampai mintak sepuluh ringgit? Nak beli barang mainan lagi? Jangan nak membazir. Ayah kerja penat-penat bukan untuk buang duit sebarangan. Sekarang pergi balik ke bilik dan tidur, dah lewat dah ni.”

Kanak-kanak tujuh tahun itu terdiam dan perlahan-lahan melangkah kembali ke biliknya. Si ayah duduk di atas sofa dan mula memikirkan mengapa anaknya yang kecil itu memerlukan duit sebanyak itu. Kira-kira dua jam kemudian si ayah kembali tenang dan terfikir kemungkinan anaknya benar-benar memerlukan duit untuk keperluan di sekolahnya kerana anaknya tidak pernah meminta wang sebanyak itu sebelum ini. Dengan perasaan bersalah si ayah melangkah menuju bilik anaknya dan membuka pintu.

Didapati anaknya masih belum tidur.

“Kalau kamu betul-betul perlu duit, nah ambillah sepuluh ringgit ini,” kata si ayah. Kanak-kanak itu segera bangun dan tersenyum girang.

“Terima kasih banyak ayah,” katanya begitu gembira. Kemudian dia tercari-cari sesuatu di bawah bantalnya dan mengeluarkan sekeping not sepuluh ringgit yang sudah renyuk.

Bila ternampak duit itu si ayah kembali berang.

“Kenapa kamu mintak duit lagi sedangkan kamu dah ada duit sebanyak itu? Dari mana kamu dapat duit di bawah bantal tu?” Jerkah si ayah.

Si anak tunduk tidak berani merenung wajah ayahnya.

“Duit ini Amin kumpul dari belanja sekolah yang ayah beri setiap hari. Amin minta lagi 10 ringgit sebab duit yang Amin ada sekarang tak cukup,” jawab si anak perlahan.

“Tak cukup untuk beli apa?” soal balik si ayah.

“Ayah, sekarang Amin sudah ada 20 ringgit. Ayah ambil duit ni. Amin nak beli sejam dari masa ayah. Amin nak makan malam bersama ayah,” jawab si anak tanpa berani memandang wajah ayahnya. Baru si ayah benar-benar faham maksud anaknya itu.

Selepas mendengar penjelasan anaknya, si Ayah terus mendakap anaknya dengan penuh kasih-sayang dan bersalah kerana membiarkan anaknya diabaikan.


Moral

Kadangkala kita terlampau sibuk sehingga mengabaikan insan tersayang yang dahagakan kasih sayang dan perhatian kita. Oleh itu, luangkan sedikit waktu untuk bersama mereka.


terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

thanks to all ;))


.Assalamualaikum.

salam readers. . .


ni rating berdasarkan minggu.Alhamdulillah,makin ramai yang ber'walking2' kat blog aku. terima kasih banyak2 sangat ;))

terima kasih kat abg ben sebab lepas beliau jelajah blog aku,makin rmai yang singgah sini.
terima kasih jugak kepada gengblogger
terima kasih kepada followers2 aku
terima kasih kepada sesiapa yang selalu beri komen2
terima kasih sekali lagi :))





terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

2 in 1 story


.Assalamualaikum.

salam readers. . .

arghhh!! tensionnye aku..banyak betul yang buat aku rase nak lempang aje sume orang semalam.dah la hari makin panas.hati aku pon makin panas ni.serabut otak aku ni hah! tadi...

semalam I call u,u tak answer

u kate u keluar pegi makan

u kate u keluar dengan kawan u

but when I call ur fren he said it wasn’t true!!!

aiyooo…ape aku merepek ni hah??aduh..fening3..macam ni sebenarnye….

cinta cerita pertama

tengahari tadi aku menunggu mesej dari pakcik abang yang format lappy aku ni..aku tunggu..

tunggu

tunggu

tunggu

tunggu

dan…

tepat pukul 10:53:48am *kat mesej , aku dapat la mesej dari abang tuh.mesej yang berbunyi bertulis :

Microsoft office 2007 key:

XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX

aku pun dengan senang hati pegi amek lappy aku.aku on kan lappy syayam aku ni..aku bukak Microsoft Office..PAM!!!! terpampang la menatang benda alah ape tah.ala yang kene masukkan product key tuh.

aku pun sambil masukkan code2 tu,sambil2 check betol2 ke tak aku masukkan..tarrraaa..aku dapat ni,

you are enter wrong product key*lebih kurang macam nilah..

try again.

aku pun dah panas ni.sebab aku dah tengok betol2.mmg tadek yang salah pun.tapi relax lagi.aku masukkan sekali lagi,tapi same jugak!! aku dah start hangin satu badan nih.nak #$%^&* agaknye abang ni!! tadi jugak aku pegi hantar balik cd abang tu.tapi,aku suruh adik aku turun.sebab aku nampak ade abang tu.seriously,aku naik muak tengok muka abang tu.aku akan takkan lagi pegi beli topup kat kedai die.kau bankrup pun aku lagi suke.nak buat kenduri satu kampong rasenye.kejam?argh..biarkan!!



cerita ketiga kedua

petang semalam aku pegi merendek di night market bersama-sama ibu dan adik aku.aku berplan nak beli murtabak kat tempat yang aku beli last week.or lebih tepat lagi dekat abg ensem*uikss..gatalnye aku…sebelum tu,aku round-round dulu ngan ibu aku.tibe2…

“kak..mari beli kak..2kilo,5ya(rm5/2kg).mari kak.mari”

ibu aku tengok aku sambil tanya “nok ke ni?”

aku jawab “dok tau.beli je r kalu nok”

penjual tu pun peril “eyh.nok beli pon tanye anok jugok..hehe”

kami gelak2 jelah.lepas beli,kami jalan2 lagi.nampak pulak asam.memang meleleh la air liur ni kan*tak mengidam oke! Tapi ibu aku cakap “beli pahni r.jln2 dulu”

lepas dah puas round2,aku pegi la beli murtabak daging (rm 2.00).sambil tengok abg tu ensem lagi ke tak*eeuuwww..gedix nye…

lepas beli2 murtabak tu aku rase nak makan nasik air (tau tak nasik air tu ape??) yang aku nampak kat gerai depan tadi.aku pon bernonong2 lah ngan ibu aku pegi sane.sampai kat gerai tu,aku tengok sume die dah bungkus.aku pun tanya,

“ade dop nasik air hok dok letok dlm bekas ag?”

die tak jawab tapi aku nampak die amek bekas yang die isi nasik air tuh.aku pun cakap,

“hmm.nok se eyh.xmboh letok sayur.letok daging je”

makcik tu tanya “nok pedas dok?”

“nok gok.letok suku ar lade ye”

Sambil2 die asingkan air lada yang aku order tuh,mulut die mencium mengomel.

“!@#$%^&*^%$#@!^&*(_)(*&^%@#$%^&*())(*&^%$#@$%^&*()(*&^%$#@#$%^&*&^%$#@”

aku lupe lak ape die membebel tapi, yang aku faham die macam tak suke customer mintak asing2kan sume.yela..yang macam aku order tu.ampeh tol nenek makcik tu.ade jugak yang kene lempang laju2 ngan aku karang.aku pon amek,bayar and blah!!

ATTENTION ye mak cik. CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT. ade la sebab kenape aku suruh asingkan tuh.

Sepanjang hidup aku,sepanjang aku beli nasik air kat mane2 gerai sekalipun,bile aku mintak benda yang sama macam aku mintak kat makcik pasar malam tadi,tadek pulak yang nak membebel macam makcik tu tadi.lepas ni aku tanak dah beli makanan kat makcik tuh.



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

24 May 2010

sabar ye..


.Assalamualaikum.



waaaa...tengah update!

sabar ;)


terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

award from kak zaidah :)


.Assalamualaikum.

salam readers. . .

disebabkan macam tadek orang nak bagi award kat aku,aku pun amek sendiri award.hahaha...
award ni akak ni suruh sape je amek asalkan lengkapkan pembayang pantun.hehe..


pantunnya berbunyi*ade suare ke? begini,

aku rasa blog aku ni cam dah comel,
kenapa?tak percaya ke?
memang aku rasa blog aku comel,
kenapa korang jeles ke?


haha...dah siap pon ;D


terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

bila aku terlupa...


.Assalamualaikum.

salam readers. . .

bila aku terlupa makan ubat...

: mata gatal-gatal
: dalam telinga sakit sangat
: dalam tekak gatal-gatal
: hidung gatal-gatal
: hujung bibir mula kering dan gatal
: muka mula gatal-gatal
: aku mula resah dan gelisah
: badanku mula merasai ketidak selesaan (ayat tak buleh bla..)
: kepala aku mula gatal-gatal jugak
: aku mula rasa nak marah-marah orang sekliling
: semua kerja yang aku buat tak kena
: aku seolah-olah sukar untuk bernafas
: aku terasa ingin tidur sambil menekup muka ku dengan bantal busuk kesayangan ku

itulah yang terjadi bila aku terlupa makan ubat! haha

aku ialah seorang gadis yang menghidap penyakit SINUSITIS atau lebih dikenali resdung (hehe..suspen jer nih)
aku tak tau aku tahap mana.tapi sewaktu aku check di klinik berhampiran di rumah aku,doktor tersebut terkejut melihat keadaan di dalam hidungku yang sudah sangat bengkak!
ye,aku mmg rasa aku dah macam kritikal dah sebab aku cili pun aku tak boleh nak makan.
kalau makan,konpem lepas tu hidung aku gatal2..
bau2 masakan yang menusuk hidung pun aku tak dapat bau kerana akan menyebabkan aku mula bersin.

Resdung ialah merupakan virus kanser yang hidup di bawah lapisan kulit.Ia mengalirkan darah kotor yang menjadi punca kepada kerosakan kulit muka.Virus ini turut mengalir bersama darah yang boleh menjadi punca kepada kerosakan organ-organ tertentu dalam badan.Simptom resdung ialah seperti sakit kepala, gatal-gatal, rambut gugur, hidung berair, bersin selalu, mulut berbau busuk,mata gatal-gatal,penglihatan kabur,telinga gatal,seluruh muka gatal,jerawat biasa atau batu,muka berbintik hitam,kahak banyak di kerongkong,gatal pada badan tertentu serta hidung berdarah.(sumber : sini)

laporan akhbar juga mengatakan bahawa resdung membawa risiko jangkitan otak.
tengok sini.

aku harap2 la resdung aku cepat sembuh....



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

blog walking~~


.Assalamualaikum.

salam readers. . .

a very good morning to all of you (pergh! mcm kat skool pulak.haha)
pagi ni aku bangun awal.sebabnya aku kene hantar mak aku pegi kerja.lepas tu kene kemas2 rumah.

so,sekarang aku dah siap kemas2 rumah (kot) dan inilah masanya untuk aku berjalan-jalan di sume blog yang aku follow.ngeh3

xD


terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

23 May 2010

mencuri ini amalan aku


.Assalamualaikum.

salam readers. . .

tag ni aku amek kat muniey.curik2 ye muniey ;) hehe


TAG #1

1. Apa tindakan anda bila dengar bunyi kilat dan petir?

buat tak tau je.cpt2 tutp sume plug,suis..hehe

2. Reaksi anda bila ada orang mengutuk anda?
marah la.tapi tak la pulak pegi marah org tu

3. Reaksi anda bila terjumpa dengan artis kegemaran anda?
cool je.dlm hati ni nak je aku pegi peluk2 die.haha

4. maxis or celcom. which one ur refer?
both!!

5. nyatakan 3 bad habit anda.
tido
online
makan

6. Apa yang akan anda lakukan jika org lain sibuk mengenai hal anda.
errr.no komen

7. Adakah anda mempunyai ramai peminat?
err...tak tau la.haha

8. Apa reaksi anda bila terkentut kuat/busuk di khalayak ramai?
buat2 tak tau.hehe


RANDOM QUESTION ABOUT YOUR RELATIONSHIP



1. State the date u have declared with ur first couple?
hahaha.lupa.yang pasti mase form 2.hehe

2. Adakah anda akan terus berhubung dengan bf/gf anda sekiranya clash?
yelah..kawan tetap kawan..

3. Apa yang akan anda lakukan sekiranya merindui bf/gf anda?
calling2 maa ;)

4. Adakah anda mempercayai bf/gf anda seratus peratus?
hahahaha.tidak sama sekali ye ;)

5. How ur first date with ur first couple?
malu2 kambeng..hehe

6. Adakah anda rasa bf/gf anda pandai memujuk?
hehe.pandai..sweet! i love him ;D

7. Apa reaksi & tindakan anda bila bf/gf anda menghabiskan kredit utk org lain?
kalau kawan2 aku tak kisah langsung.tapi kalau ngan pempuan lain,siap la kau!haha

8. What are u going 2 do if ur besties have a relation with ur ex?
sedih jugak la.tapi..dah jododh dieorg ;)

9. Adakah anda menelefon bf/gf anda bila disuruh?
tak.aku je gatal nak col.haha

10. Apakah reaksi anda bila bf/gf anda masih berhubungan dengan ex mereka?
hmm.tah la.huhu


TAG #2


A - AVAILABLE : yes! haha..

B - BIRTHDAY: 19 july 1990

C - CRUSHING ON: you!

D - DRINK YOU LAST HAD: milo kotak protomalt (kurang manis)

E - EASIEST PERSON TO TALK TO: tak tau.haha

F - FAVORITE SONG: hurm.byk sgt.kalau aku list,jati aku jadi kontot sebab taip byk2 (yeke??)

G - GUMMY BEARS OR GUMMY WORMS: both la.best!

H - HOMETOWN: wakaf tapai

I - IN LOVE WITH: blog.haha

J - JUGGLE: ..........

K - KILLED SOMEONE: abg yg format lappy aku jadi mcm haram!!

L - LONGEST CAR RIDE: lupe2..

M- MILKSHAKE FLAVOR:
chocs ofkos!

N - NUMBER OF SIBLINGS: tiga saja

O - ONE WISH: jadi cantik macam siti nurhaliza

P - PERSON YOU CALLED LAST: nik.silap tekan.haha

R- REASON TO SMILE: rase comel.haha

S - SONG YOU LAST HEARD: yang terindah (kat blog aku lah.haha)

T - TIME YOU WOKE UP: haha..12 p.m.

V - VEGETABLE(S): hoho..alergik!hahaha

W - WORST HABIT: minom ais!!

X - X-RAYS YOU HAD: further stdy,operation

Y – YO-YOS ARE: yo-yo la.haha

Z - ZODIAC SIGN: cancer



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

diet oh diet...


.Assalamualaikum.

salam readers. . .

Hah! Ni masalah diet aku.aku asyik cakap nak diet je kan?hahaha…memang la aku diet.tapi,tak kenapa macam tak jadi je.haha..

Mak aku makin kurus,aku makin gedempol!! Haha.bile amek gambar sekarang,aku malu dah ak upload2.beyse aku aku amek side2 tepi je.haha.bukan apa,aku malu tengok badan aku macam tong deram ni hah.

Dulu,aku pernah la diet.dari 70kg turun ke 57kg (wah..slim gle kot).tapi tu sebelum SPM.

Lepas SPM kan cuti lame gile.kebetulan pulak aku mmg tak kerja langsung so,duduk rumah jelah.buat apa?makan la.pastu tido! Tu je keje aku selama berbulan-bulan cuti.kawan2 aku mostly ramai yang kerja.yela,nak jugak merasa pegang duit hasil kerja sendiri kan.lagipun cuti lame gile dan mmg membosankan.bukan aku tak mintak kerja,tapi orang tanak amek aku kerja.haha.

Lepas tu dari 57kg naik ke 60kg,62kg dan seterusnya.haha.mase aku masuk matrik(KMPh),berat aku dalam 66 jelah.sebab kat sana pun aku diet jugak la sikit2.tapi paling teruk berat aku naik(sampailah sekarang) masa kat tempat baru sekarang (UiTM Dungun).berat aku mmg naik mendadak.aku tak tau kenapa.nak kata makanan kat sana best,takdelah sebest time kat matrik.tapi tiap2 masa aku makan. Sekarang berat aku dah _ _kg (rahsie..haha).badan aku dah macam di pam2.sekarang tangah cuti sem lagi.kerja pun tidak.duk rumah je.lagilah badan aku macam ape tah.hahaha….runsing dah aku ni..



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

gambar saja ;)


.Assalamualaikum.

salam readers. . .

nilah hah gambar2 pemandangan kat sane...cantik x?hehehe..
ade lagi gambar.tapi nanti aku upload lagi oke.ade masalah sikit memory card camera ni ;)





















~ni ole2 yang sempat aku beli~








terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan