28 June 2010

hye.helo.selamat pagi.


.Assalamualaikum.

salam readers. . .

agak lama aku tak update blog kesayangan aku ni.yelah.sejak-sejak aku ada masalah ni.sebelum tu aku nak mintak maaf banyak-banyak,ribu-ribu lemon + strawberi sebab sebelum ni post-post aku macam hot and spicy je.haha.aku pun tak tau kenapa aku jadi hot-hot gitu.tapi,Alhamdulillah sebab sekarang semua dah setel..

ni cuma update yang ringkas-ringkas je sebab aku tadek mase sangat nak online dan meronda-ronda kat blog-blog korang.really-really sorry about that oke.aku cuma sempat pegi mana yang sempat je.sekarang ni aku tengah menghitung hari nak benti kerja dan jugak nak balik ke UiTM..
hari khamis ni berakhirlah karier aku sebagai seorang pekerja.haha.dan sabtu ni pulak aku kene balik UiTM dah.kelas dah start weh ahad minggu depan.malas gile!

kat tempat kerja aku sekarang busy sangat sebab kiteorang tengah memeningkan kepala otak ni untuk cek stok.semalam aku keluar masuk stor nak pengsan rasanya.nak kene susun ikut barcode la.pastu nak kene cek-cek balik susunan-susunan.mak oi.gile tak sakit otak aku ni hah.

ok lah.aku nak pergi breakfast ni.pagi ni makan aiskrim smarties lagi.hahaha..

see you then :)



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

26 June 2010

. . .


.Assalamualaikum.


.
.
.
.
.
.
.
.
.


5 days to go

and this is!!!!








terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

23 June 2010

award lagi :)


.Assalamualaikum.

salam readers. . .


bangun tengahari tadi.hehe..bukak blog dapat award lagi.huhu..tenx mimi sebab bagi award ni.
okay lah.aku nak siap-siap merendek kat kuantan ni.sambung karang okay.love you all :)


terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

22 June 2010

anugerah ku.hehe


.Assalamualaikum.


salam readers. . .

kepenatan dah aku ni.walaupun hari aku sedang menghabiskan sisa-sisa hidupku sebagai salesgirl tetapi hari ni tersangatlah gembira kerana KAK YEN tadek.hahaha.kak yen ni supervisor kat bahagian atas.hari ni dia OFF so,kami beramai-ramai raya sakan lah katakan.haha.bak kata Mei "hari ni sume raye sebab mak tadek".hahaha..dan balik saje dari kerja tadi,cepat-cepat aku online.macam biasa buka facebook dan jugak blog kesayangan aku ni hah.bukak aje blog,aku nampak mesej kat chat box.aku dapat tag award! yehaa! terasa sangat la special sebab dah lama tak dapat award.hehe.thanks rina sebab sudi bagi award ni.huh.tak tau nak sebut macam mana award ni.sebab rasanya aku bukanlah top blogger pun.satu hari nanti mungkin.hahaha..berangan je lebih ni...dengan demikian itu,inilah award tersebut!!! ape-ape pun jum jawab-jawab soalan-soalan yang telah disediakan.hehe



apa nama blog anda dan kenapa letak nama tu?
nama blog sekarang ialah PANGGIL SAYE IQA.dulu letak ^ceritera si gadis^.time tu konon-konon nak jadi gadis melayu terakhir la..haha.sekarang dah tukar sebab tak tau kenapa.hehe.ade orang panggil aku puteri la,izyan la.tapi aku tak selesa la.aku nak semua kawan-kawan aku panggil aku iqa.sebab nama tu comel je ngan aku ni hah.hahaha..*perasan*

apa nama URL blog anda dan dari mana datangnya nama tu?
hahahahahaha...pasal url ni yang buat aku ngokngek sikit.bukan apa.panjang sangat.hahaha

http://puteriiqaizyanmohamad.blogspot.com

nama ayah aku pun aku letak.hehe

apa method dalam penulisan anda?
method-methodnya adalah masukkan secawan tepung,secawan planta,secawan secangkir madu merah.okay aku dah mula nak bohong.ehe.entah la.aku pun tak paham ngan jari jemari aku yang genuk lagi sihat ni.sekejap bahasa baku,sekejap buat shortform.tapi sekarang more to bahasa baku la.sebab senang orang nak faham.kan?kan?

pernah terasa nak hapuskan blog? sebab muhasabnya?
pernah jugak.time mula-mula buat dulu.sebab blur sangat ngan blog.tak tau apa-apa pun.haha.tapi sekarang,SAYANG KETAT-KETAT dah!

pernah ahli keluarga anda baca blog anda?
haha..adik aku.nasib baik dia tak gelak kat aku.parents aku tak pernah kot.harap-harap taklah.sebab aku banyak merapu je.haha..

apa perasaan and bila orang kata blog anda buruk sedangkan ada orang kata blog anda cantik?
entah la.boleh tak nak jawab no komen je?hehe

bila blog anda diberanakkan?
blog aku dengan rasa rendah dirinya telah dilahrikan padan julai 2009.masa tu habuk pun aku tak pandai.hahaha

siapa orang pertama yang tahu anda ada blog?
oh tidak!! lupe la..

apa perasaan anda bila orang mengatakan tentang blog anda di sekolah?
kat sekolah?sekarang dah tak sekolah dah.dekat universiti.hehe.tadek ape la.mereka-mereka okay je.cuma adalah kawan-kawan aku yang sengal selalu perli-perli aku.haha.tapi aku tak kesah pun..

sepuluh orang seterusnya yang anda nak tag?
sepuluh ye?bagi masa seminggu untuk fikir ye.hehe..mereka-mereka yang sangat bertuah adalah.jeng jeng jeng..

kak shima
kak wahed
nani
kak zana
kila
mimi..

err..tak tau sape lagi nih.ambik jelah sape2 nak ye.hehehe

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

semangat!


.Assalamualaikum.

salam readers. . .

good morning semuanya..hari ni aku bangun awal daripada biasa.awal tu takla awal sangat macam mak-mak,nenek-nenek.awal mcam orang mude.haha.kalau ikutkan hati aku ni,memang aku tak bangun sampai tengahari karang.tapi,sebab mak aku tadek so aku lah kene ambil alih tugas mak-mak eh silap tugas-tugas mak aku.aku ade sorang je mak.bukan due.hehe.pagi-pagi lagi ayah aku dah kejut. "bangun2.hantar adik g sekolah". aku dengan rajin,yakin dan semangat malas bangun lah.basuh2 muke and siap2 pergi hantar adik aku.tapi sebelum tu,sempat lagi aku online.kebetulan pulak mr.roomate aku tak tido lagi lepas tengok bola kot.aku pun sempat jugak la beromen-romen berkomen dengan die.tapi aku lupa pulak yang semalam aku tacing dengan die.haha.adoi.baru nak buat merajok.tak jalan jugak.kenapa?hah.semalam macam ni...

aku call dia.yelah.rasa macam dah lama tak borak-borak ngan dia.padahal aku tipu je.aku pun call la sebelum nak tidur.hepy la jugak time calling2 tu walaupun aku tengah terasa hati,jantung,limpa,pedal semua2 lah ngan dia.pastu dia dengar aku mencarut menguap.dia pun cakap "hah.dah menguap.dah2 pergi tidur cepat.esok nak pegi keje lagi" aku dalam hati ni dah menyumpah2 ni "ape hal mamat ni?aku tak puas lagi kot borak ngan die.tak tau ke aku rindu tahap gaben?" pastu aku pun terus cakap "bye" then letak! merajok la konon-kononnye.tapi langsung dia buat dek je..die pun mesej la aku.ala2 mesej tacing gituh.haha.padan muka.aku marah la dia.tapi dia boleh aje gelak2 lagi kat aku.aku pun tidur la.huhu.

oh tidak! aku dah mengarut.sebenarnya aku nak cakap pasal kerja aku yang bakal tamat 1 july ni.hehe.ingat tak lagi hari tu aku ada cerita pengalaman aku kat tempat kerja.siap menangis lagi nak resign kan?hehe.tapi sekarang pejam celik pejam celik tinggal satu minggu lagi nak habis kerja! dan aku tersangat la bahgia menanti hari-hari yang berlalu.hari semakin cepat meninggalkan aku.cewah.hehe.tiap-tiap hari aku semakin semangat nak pergi kerja.sekarang pulak dah ada staf baru.yang penting melayu.so,tadek lah aku melanguk sorang-sorang.pengalaman aku kerja ni memang sangat la berharga.tapi lepas ni aku tanak dah cari kerja macam ni.seriously sangat-sangat la penat.ni pun aku tengah tunggu time nak pegi kerja.sementara tu update entri baru dulu la kan?aku pun tengah tunggu untuk buat course registration ni.sem depan aku akan ambik subjek-subjek seperti yang tertera kat bawah ni.hehe

FAR150
BEL311
LAW240
MGT215
CTU231
MAF220




terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

19 June 2010

father's day.. love you abah..


.Assalamualaikum.

readers. . .




happy father's day to :

.encik mohamad bin muda.
.thanks for being a wonderful daddy.

************************************************************************


A little girl needs Daddy
For many, many things:
Like holding her high off the ground
Where the sunlight sings!
Like being the deep music
That tells her all is right
When she awakens frantic with
The terrors of the night

Like being the great mountain
That rises in her heart
And shows her how she might get home
When all else falls apart.

Like giving her the love
That is her sea and air,
So diving deep or soaring high
She'll always find him there


from your the only one daughter :)


terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

happy birthday ibu!


.Assalamualaikum.


Dear Mother I love you and want you to know,
I think of you often wherever I go.
You lift me up; you're like walking sunshine;
I am lucky to have a great mother like mine.

Your endless affection makes you special and rare;
I'm always amazed by how much you care.
What you've given to me I can never repay,
Thank you, Mom, on your 43rd birthday.

By Joanna Fuchs



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

17 June 2010

hanya RM10 semalam


.Assalamualaikum.

salam readers. . .

semalam lebih kurang pukul 12 mlm ++,aku ngan adik aku tak tido lagi sebab kiteorg ngah layan cite SUTUN yang entah bape kali dah astro siarkan.tapi,takpelah.layan jugak.pastu adik aku ni tibe2 je menggedik ngan aku.

along...leh dop nk mitok tolong?sari je..
mende?kalu korenk tinge malas eyh.(ye.aku mls..haha)
leh dop?sari je nok eyh..
kabo lu nok mitok tolong nape?

*die dah start merengek2.cait.mcm budak2.dphl dah darjah 6!

leh eyh?aiman bagi singgit..
huh?!!singgit je??mane cukup...
doh?ok2..10 ringgit..
huhu...dop cukup gop..

*lepas berkire2..aku pun setuju la..dan die pon bagitau..

nok tido bilik along mlm ni?leh dop?
hah??eyh..jgn nok ngade2.bahang kang!

*lepas tu die dah nak nangis..aku pun bagilah.huhu..

adik aku ni mmg tak ley blah la...dah besar2 pon nak tido ngan aku lagi.isk.nilah satu2nye adik aku yang manja ngan aku.yang sorg lg?hahaha..dah besar mcm bapak org kot.takkan la camni.hahahaha...




terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

14 June 2010

kolej vs tulisan hitam


.Assalamualaikum.

salam readers. . .


mulai hari ni,tulisan aku akan jadi kaler hitam je okeh.sebab aku dah malas nak tukar2 kaler.hehe..
by the way.sekarang dah kecoh pasal budak2 Uitm dah tau result kolej.ape?result exam aku?haha..okeh la.janji tadek repeat macam sem lepas.aku dah serik woo..hahaha.
seperti yang tertera kat atas (cewahh), sem ni,kali ni, budak2 akaun dapat REDANG 3.harap maklum! redang tuh penuh dengan monyet2,berok2 di kala waktu petang.best la pasni boleh main kejar2.kuros la aku.haha.yang penting jauh ngan dining.huh! lagi kurang la aku makan.haha
tapi sape yang sebilik ngan aku ni?kawan2 aku sume kat atas.adoyai!!

ehem3..excuse me.maaf coz tak dapat nak jalan2 kat sume blog2 korang.aku mmg tadek mase la sejak2 keje ni.arini aku ponteng keje!! ahaha..selamber aku tido sampai kul bape tah...
nanti kalau aku betol2 ade mase,aku jalan2 kat blog korang oke!
saya korang ketat2.. :))



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

11 June 2010

kaki ku kaki gajah


.Assalamualaikum.

salam readers. . .

masalah la kalau ade kaki besar bagai nak rak ni!!
papepon aku mesti kene pakai saiz 9 or 10...ampeh tol..huhu..
ade sape2 yang same masalah ngan aku tak?
kat mana senang nak cari kasut2 yang ade saiz kaki gajah ni hah?
aish..camne la hantaran kawen aku nanti..susah laki aku nak cari kasut.ahahaha..
senang2 xpayah wat hantaran kasut dah.memalukan je kaki besau.hahaha...




terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

tag dari aideal fitri


.Assalamualaikum.






1.Sebutkan nama blog anda dengan kuat dan jelas

^ceritera si gadis^!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! huk3..saket anak tekak ni..

2.Sila cari orang yang bernama Haikal Muzamel dan Fredy Ilyas

hoho..siape ye??mls nk cari.hahaha

3.Apakah soalan ketiga

tadek soalan.:))

4.Camna nak jawab soalan ni tanpa menjawab soalan ni

hentam jelah papepon.huhu

5.Tagkan menatang ni kepada lima orang yang telah tagkan anda menatang ni sebelum ini

menatang,benda alah ni...amek jelah sape2 nak.huhu..



credit to : fitri


terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

10 June 2010

tata


.Assalamualaikum.

salam readers. . .

pasni aku update blog aku ni minggu depan lak.wakakaka..
sebab esok dah keje!!!!!!!!
malas kot..
nok tido...
hehehe....

special thanks to mommy pinky!

why??
sebab dah ejas2 blog aku ni.no more due entri.hehe


terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

aku dah dpt result


.Assalamualaikum.

tahniah!!!








terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

i'm back for a while dan rindu kamu


.Assalamualaikum.

Salam readers. . .

Rendunye kat kamu2 semue..rindu aku tak?aku tau semue rendu aku.jangan bohong ye.mak aku gitau,cakap bohong masuk neraka.hehe.perasan lak aku neh.adoi.hari ni bersamaan 10 jun 2010,aku off day!! Hepinye aku.tak terucap ngan kata2 ni.haha.disebabkan ke’off’an aku hari ni,maka aku nak share la kat korang pengalaman2 time kat tempat kerja.yela..first time kerja katakan.hehe..

1 : menangis

Minggu pertama kerja mmg aku asyik menangis dalam hati.sampai la satu ketika,aku menangis betul-betul.hehe.aku tak tau kenapa,tapi masa tu,aku nak sangat benti kerja.terlalu ingin.minggu pertama mmg aku rasa penat sangat dan teramat sangatlah penatnya.dah la aku sorang je Melayu kadang2 kat atas tu.bile tadek customer,aku macam orang ‘ngok’ je.aku tengok kasut,kasut tengok aku (entah tengok ke tidak.huhu).dah la pagi2 aku kene sapu sampah pastu mop lantai.adoi2!1aku penat gile.

2 : kerenah customer

Huh.ni aku agak bengang sikit la.mmg customer ni suke sangat sepah2 kan selipar2 and kasut yang dah disusun tu.tak boleh ke letak elok2??satu hari berpuluh2 kali duk kemas benda sama,sampai aku dah muak tengok kasut tu.customer yang datang mmg macam2 kerenah.kalau aku cite,x cukup kat sini.huhu.yang paling best kalau yang bawak baby2 comel.sempat jugak la aku dukung2 baby2 tu.hehe.pastu baru aku perasan,budak2 kecik yang datang mesti merengek2 kat parents dieorg nak beli kasut baru.macam cara budak2 tu buat,asalkan dapat kasut baru.hehe

3 : bukan area kasut je

Oh.nak jadi salesgirl kat pasaraya yang biase2 ni,kene tau sume apa yang ade kat area2 kite tu.ade customer datang tanya kat mana barang tu,barang ni..pening aku nak jawab.haha.

4 : jumpa kawan

Part ni mmg best.aku tak pernah terfikir akan jumpe balik kawan2 lame aku dalam masa terdekat ni.sebab aku mmg tak tau masing2 ada kat mana sekarang.tapi sejak hampir 2 minggu ni,mmg ramai jugak la yang aku jumpe.ade yang aku tegur.ade yang aku tengok dari jaoh je dan ade gak yang datang tegur aku.nak2 kawan pompuan aku dulu.dulu die ganas giler2.tomboi.tapi skang??????ayu giler weh.rambut panjang mengurai,body slim giler,jalan pun mmg ayu la.haha.senyum sorang2 aku time tu.pastu ade gak budak laki yang panggil aku.pastu die tanya aku study kat mana skang.aku ngan selamber je tanya,sape mu ni eyk?knl ke? (hahahaha..jht x?) pastu die gitau..sampai hati tak kenal.lepas tengok balik muka die,barulah aku cam.huhu..

5 : kawan baru

Hah.yang ni mmg pasti la kalau kite duk tempat mana2 pun.mesti akan ada kawan.tak kire la lama ke,baru ke..kat tempat kerja aku,aku agak rapat ngan San,Ching dan Eba..San & Ching ni kawan Chinese aku yang first.tak sangka lak aku akan kawan ngan chinese.sebab selama ni,aku malu nak kawan ngan dieorg.sebab dieorg bijak (logik ke alasan ni?)

6 : mengorat

Hahaha.yang ni baru berlaku tadi.aku masuk balik kerja tadi kul 7.aku naik atas dan aku nampak ade 3 orang customer ngan merayau2 kat atas.bile aku lalu depan kat tempat cashier..

(OI = orang itu ; A = aku)

OI:hmm.byr kat bawah ke?

A:haa..ye.. (senyum2)

OI:owh..cashier tadop dh ke?

A:eyh..dok eyh.ye g rehat..

OI:owh..dh awk mari nok beli ke keje sini?

A:sy keje sini.jage2 bagian kasut2 ni (senyum lagi)

*pastu aku lupe dah die cakap apa lagi ngan aku.haha.masa die nak balik..

OI:doh name nape eyh?

A:hah?huhu..dop tau gop..

OI:gane dop tau g2,sian ke ayoh bagi name lawo2.name nape?

A:hehe..tadop name.

OI:doh kalu gitu,no fon dop leh gop r?

A:eyh..lagi r dopleh.no ic je leh bagi

OI:haha.saye boleh bagi no ic.sy nok no fon.leh dop?

A:huhu..xyoh r..

OI:takpe2.esok saye mari lagi..hehe.mesti boleh nombor..

A:haha.mari r..(esok aku off la ngek..huhu)

Maka begitulah sedikit2 pengalaman aku.kalau nak cite semue,penat korang nak bace.ni tah korang bace habis ke tak.huhu....

Program off day

Blog walking

Cari baju raye!!!!!!!!!!

*malas nak wat kaler2 tulisan.ngantok.hehe*



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

05 June 2010

maaf...


.Assalamualaikum.

salam readers. . .

mintak maaf sangat2 coz tak dapat nak blog walking kat blog2 korang.sejak2 aku keje ni,tadek mase pon nak online.and seriously,nak je aku benti keje.penat sangat2 keje jadi salesgirl ni.sampai menangis aku tahan penat.huhu.kua pagi,balik malam.aku tak suke keje macam ni!!!!!!!!!!

aku off hari khamis.so,khamis next wik aku akan jalan2 kat blog korang k.
sori ya :))



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

01 June 2010

hari pertama ku


.Assalamualaikum.

Salam readers. . .

Pagi tadi aku bangun kul 8.45 ko.kot la kan.lupe lak.huhu.pas aku mandi2,aku ciap2 nak g keje.ececeh..keje la kunun.isk.kebenaran ni tau.haha.aku kene ade kat sane sebelum kul 10 pg.so,sebelum 10 pg tu mmg aku terpacak kat sane.lepas tu aku pegi jumpe kak Nita kat blakang pasaraya tu.die bg aku punch kad and suruh aku isi2 name.aku pun bermonolog dalaman ; huh.ade jugak punch card.huhu.lepas tu aku di bawak oleh seorang uncle yang aku tak tau namenye.aku pun menonong la ikut blakang uncle tu.oh ye.aku keje jurujual kat bahagian kasut.lepas tu aku di bawak jumpe MEI and Kak YEN (maaf ye senior2ku.tak tau eja name kamu.hehe :chinese).

PUKUL 10 PAGI-1 PETANG

Bile aku jumpe Mei,die suruh aku sapu2 lantai kat bahagian towel,kasut and baju baby.aku dah merungut dalam hati ni.yelah.aku pikir,ni ke keje aku kene buat?adoi.aku tak suke.huhu.pastu Kak Yen pulak datang.die gitau lepas sapu2 sampah,amik mop kat toilet then mop lantai lak.aku dah nak menanges time tu.sebab mase tu aku tak tau lagi keje sebenar aku.tapi,aku sabar jelah.aku pun buat la seperti yang disuruh.berpeluh2 aku sey.sabar je lah weh.tapi bukan aku je kene buat.sume kene buat camtu.senior ke,budak baru masuk ke.mmg kene buat.KECUALI yang jadik cashier.lepas siap2 sume keje tu,aku disuruh susun2 kasut lak.time ni Kak Yen dah bagitau yang aku jaga bahagian kasut2 ni.so,aku susun la.huh.aku ni bukan reti sangat menyusun.haha.tapi,kemas jugak la aku susun.lepas tu,aku dah penat sangat.lutut aku ni rase macam nak tercabut dah.aku pun duduk la.sambil2 duduk tu,sempat lagi aku mengelamun.time tu,ngantok toksah nak cakap r.biase lah,waktu2 aku tido tu.hahaha.aku pikir nak je benti keje.penat rupe2nye keje ni.aku ingat best.haha.tapi demi sesuap nasik*ye2 je aku aku nak jugak keje.eh.taklah.aku keje ni nak rase macam mana keje.aku tak penah lagi rase keje.tapi,lepas ni tanak dah keje kot*manje sangat.penat gile seyh!!! Tido,makan online lagi best.blogging lagi la best kan?hehe.sambil mengira2 waktu,tak lama kemudian...

...

...

...

...

...

Taraaaa....pukul 1 sudah tibe.so,mase untuk balik,rehat,makan,aku lapa gile weh.aku kene masuk balik kul 2.disebabkan rumah aku tersangat la dekatnye,aku pon merempit dengan moto ex5 capuk abah aku.hehe..

Vvrrooommm

Vvrrooommm

Maka balik la aku ke rumah ku dengan nasik bungkus.masuk je umah teus aku pecat tudung,basuh tangan dan MAKAN!!! Lapo.siyes lapo.huhu.cepat2 aku makan,solat,ciap2.pastu pegi sane balik.oh ye.arini aku keje ‘morning’.morning maksudnye pagi.ye..budak tadika pun tau.hehe.

Morning= 10pg-7mlm

Full=10pg-10mlm

PUKUL 2 PTG-7 MALAM

Lepas dah punch card,aku naik la kat atas kat tempat aku.tengok2,kelih2,pandang2.tipu.aku tengok tadek orang,aku lonely.hak3..semangat aku masuk keje awal.org lain tgh rehat2 ag..huhu..pastu adelah cashier baru tu naik.borak2 la jap ngn die.ramah jugak aku.walaupun aku ni pemalu tak bertempat.sile la bagi award.hahaha...award pemalu tak bertempat.hehe.lepas borak2,aku kemas2 lagi kasut.dah tadek keje agaknye aku ni.duk kemas2,susun2 kasut yang same je.hehe..pastu pagi tu,Kak Yen dah janji nak bagitau aku macam mana nak cari2 kasut kat stock blakang kalau customer nak.ala,yang macam korang pegi kedai2 kasut tu,korang mintak size lain,jurujual tu pun pegilah cari kasut2 berkenaan.macam tulah keje aku.lepas Kak Yen bagitau,ahh,,kacang je..small the pieces.haha.berlagak seyh.petang tadi ramai jugak la customer datang.bile ade customer syok la.bile tadek customer,penunggu terhebat aku!! Kui..kui..kui.. tak lame pastu.pukul 7!! Mase untuk balik.aku pun balik la.penat toksah nak cakap la.first time keje kot.baru aku tau betapa susahnye nak cari duit.aku malas nak cite banyak.ni pun byk skip.hehe..

Moral:

1) Jangan marah2 jurujual sebab die pun penat berdiri sepanjang hari

2) 2) Cari pengalaman keje dari awal.at least bile korang dah keje satu hari nanti,taklah merungut penat

3) 3) Jangan lupe layan customer aik2 walaupun anda penat.SENYUM

4) 4) Sebelum aku merepek.aku STOP

Salam sayang dari :



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

nanti ye..


.Assalamualaikum.

salam readers. . .

arini first day aku keje.
so,aku akan update cite baru pasni oke?
sebab aku sangat penat.hehe.
kang jugak aku blog walking2 oke?

daaa :))


terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan