20 September 2010

siapakah kita?


.Assalamualaikum.


Salam,
Sempat jugak aku nak update entri baru ni ye. Yelakan,time ada kelas BEL ni jelah aku boleh guna internet. Nak harapkan wireless UiTM, macam haram je..aku pun tadek idea sebenarnya nak merepek-merepek sangat. Cuma, time aku kat bilik sorang-sorang, aku terpandang nota kat softboard depan meja study aku. Kat situ adalah beberapa helai kertas yang berunsur nasihat-menasihati antara satu sama lain yang roomate aku letak. Alang-alang tu jugak aku berniat nak share ngan korang sume nih. Sama-samalah kita renungkan dan berfikir ye. Sesuai tak aku jadi ustazah? Keh keh keh... ni soal SIAPAKAH KITA?


SIAPAKAH ORANG YANG SOMBONG?
Orang yang sombong adalah orang yang diberi penghidupan tetapi tidak mahu sujud pada yang menjdaikan kehidupan ini iaitu ALLAH Rabbul Alaamin. Tuhan sekalian alam. Maka bertasbihlah segala apa yang ada di langit dan di bumi pada TuhanNya kecuali jin dan manusia yang sombong diri.

SIAPAKAH ORANG YANG TELAH MATI HATINYA?
Orang yang telah mati hatinya adalah orang yang telah diberi petunjuk melalui ayat-ayat Al-Qurann, Hadith dan cerita-cerita kebaikan namun merasa tiada apa-apa kesan di dalam jiwanya untuk bertaubat.

SIAPAKAH ORANG DUNGU?
Orang yang dungu adalah orang yang tidak mahu melakukan ibadat tapi menyangka Tuhan tidak akan menyeksanya dengan kelalaian dan sering merasa tenang dengan maksiatnya.

SIAPAKAH ORANG YANG KUAT?
Orang yang kuat adalah orang yang dapat menahan kemarahannya ketika dia berada dalam kemarahan.

SIAPAKAH ORANG YANG MANIS SENYUMANNYA?
Orang yang mempunyai senyuman yang manis adalah orang yang ditimpa musibah lalu dia berkata “Innalillahi wainna lillahi rajiuun” lalu sambila berkata “ Ya Rabbi, aku redha dengan ketentuanMu ini”, sambil mengukir senyuman.




terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

17 September 2010

alamak! tak sedar pulak.


.Assalamualaikum.

pejam celik

pejam celik

pejam celik

tanpa aku sedar

maksud aku dalam keadaan separa sedar yang di buat-buat

dalam mood yang masih lagi raya

dalam kaki masih lagi ingin merendek bersama...

bersama teman-teman

bergelak tawa, bertukar cerita, bertukar kekasih hati

dalam hati masih lagi mencari duit raya

dalam keadaan kaki masih lagi ingin bersenang lenang

tanpa perlu mengayuh basikal pink untuk ke kelas




*oh.bukan ini yang ku maksudkan. kalau ini patah riuk la jawabnya aku naik.

tapi warna ini lah! hehe

tau tak?

tangan aku ni malas nak menaip entri ni

sebab entri ni bawa sial malang kepada aku

weh

weh

weh

meh sini ciket, ambe nok kabo ke deme

ambe ni nok balik dungun dok esok!

DUNGUN. eje molek-molek tuh

kang saloh eje dop saje

aku ni nak raya la lagi la weh!

aku kan puasa sebulan. raya pun mesti sebulan. kan?

oh.sungguh tergedik statment aku tuh

riak. takbur. bongkak.

nilah yang Allah larang kita semua lakukan. jadi,oleh itu

jangan ikut aku buat.

BERDOSA tau!

tapi kan.......

uaaaawwwwwwaaaaaaaaaaaaaa




aku tanak balik dungun lagi...memang la dekat je.

tapi keje aku banyak tak siap.

eh.satu jelah!

TAKE HOME QUIZ LAW240

esok nak copy and paste jelah.

boleh kan? hahaha

selamat tinggal rumah

selamat tinggal bilik

selamat tinggal online

selamat tinggal blogger

selamat tinggal facebook

aku akan kembali lagi.

PASTI!

oh ye

23 sept - 24 sept aku dan budak-budak kelas aku akan ke SHAH ALAM

untuk trip MGT215. ini adalah assignment

lokasi: 

BERYL'S CHOCOLATE

KARANGKRAF

UMW(TOYOTA)

tunggu aku pulang

doakan kami selamat sampai

asslamualaikum....



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

kurus sahaja!


.Assalamualaikum.





kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

kurus

bila nak kurus nih?????

benci la gemok macam ni!

baju cantik-cantik dah tak bolek pakai!

nak macam dulu!








terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

16 September 2010

tajuk yang tadek tajuk


.Assalamualaikum.

i have no idea!

selamat hari raya ke-6

dan yang paling utama

SELAMAT HARI MALAYSIA








terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

14 September 2010

gambar raye!!!! 2010 ;)


.Assalamualaikum.

nilah gambar-gambar raya 2010 family aku. abaikan aku yang semakin membesar dengan jayanya! hehe


kiri tu mak aku, pastu adik aku nombor 2, pastu ayah aku, dan yang tu aku tak tau sapa.hahaha
yang paling kecik tuh adik aku paling bongsu


time nih snap ngan nenek and mak sedara sebelah abah aku. memang pagi raya dieorg akan datang umah aku. ish ish ish. terbalik. hahaha. yang penting dapat duet raye ye. haha. cucu yang kejam


ni bukan like mother like daughter. muka aku ngan mak aku tak sama. sume cakap macam tuh. aku pun tak slim macam mak aku muda-muda dulu. aku cume MONTEL. haha


ni pulak kaum-kaum adam.


ni pulak sudah pasti yang telah membawa aku ke dunia yang penuh dengan dugaan dan cabaran 

mylovelyDAD and mylovelyMOM

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

09 September 2010

nanti kita jumpe lagi ye?


.Assalamualaikum.

sempena hari raya aidilfitri yang bermula esok maka,

entri-entri blog juga akan berehat untuk sementara bagi menyambut hari kemenangan bagi seluruh

umat Islam di dunia :)

dan jugak kali pertama kemenangan bagi aku sebab puasa penuh! hehe

sekali lagi,

selamat hari raya aidilfitri
maaf zahir dan batin

:))



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

ade jugak award ghaye ni ye?


.Assalamualaikum.

wah! aku tukar template lagi. lepas tu buat header baru lagi. gatal betol tangan aku. biarlah tak cantik pun. janji aku rasa cantik. hahaha... maaf la ye. aku memang suka tukar template ni. macam tukar baju aku buat. ekeke.. tadi tengok kat dashboard, classmate aku ni update entri dia dapat award. aku pun try lar tengok award rupe apa dia dapat. skali dapat award untuk hari raye. isk isk isk.. tak terfikir pulak dek akal ada award raya. last dia tulis, WAJIB amek untuk semua followers dia. aku pun tanpa segan silu amek la. hehe.. meh meh jawab dulu soklan-soklan...

Puasa penuh tak taun nie?
boleh tak nak bangga sikit?? boleh kan? puasa aku PENUH tau tahun ni. Alhamdulillah.. bukan apa, aku ni kurang kenormalan sikit. pasai tu penuh.. ekeke.. sila la jelez ye..


Kalo saya mintak maaf, awak sudi maafkan??
for sure la. hari raya kan untuk kita sesama umat bermaaf-maafan :)

Kampung kat mana?
batu rakit. tau ke tanya-tanya ni? huhu. yang pasti dalma terengganu sahaja ok

Awak rasa blog saya ni comel tak? kasi sebab sikit
cantik! colourful. hehe


Awak nak tag org, tag aje laa T____T

bab tag ni aku memang pening pale otak sebab malas nak pikir nak bagi kat sapa-sapa. anyway, SESIAPA SAHAJA yang terbaca entri ni sila amek award ni ye.. jangan malu-malu tikus pulak :)





SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

MAAF ZAHIR DAN BATIN 



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

08 September 2010

air tangan aku ni tau!


.Assalamualaikum.

sebenarnya kan dah lama aku berhajat nak buat header sendiri. nak tempah rasa macam mahal pulak. ekeke..
nak buat sendiri guna photoshop aku memang tak reti langsung guna walaupun pernah belajar dulu. last-last tadi aku google cara-cara nak buat header guna photoscape. so, aku pun dengan rajin dan berlagaknya buat la. hehe. hasilnya tak la cantik sangat. cuma ok lah daripada tak reti langsung kan? huhu. apa-apa pun ni air tangan aku yang pertama menjadi tau! ;) satu tepukan untuk diri aku yang buta edit mengedit nih. haha.





terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

tag di hari-hari nak ghaye!


.Assalamualaikum.

Rules and Regulation :
firstly , if you've been tagged , you must write yours answer in your own blog and replace any question that you dislike with a new , original question . secondly , tag eight people .don't refuse to do that , don't tag people who tagged you .


1 . who sleeps in bed next to you ?

bantal-bantal busuk yang sangat aku sayangi.
dan jugak henpon-henpon ku. ceh.macam banyak je kan? :)

2 . do you ever lied to a boyfriend/girlfriend to get out of somethings ?

kadang-kadang tipu sunat tu perlu untuk jaga hati. hahaha.. err..KANTOI!

3 . what kind of kuih raya did you make ?

hoho.aku buat?memang silap besar la tuh. aku tolong mak aku je.. tapi,aku memang akan habis makan kalau mak aku je buat. kuih tunjuk-tunjuk memang tak laku kat umah aku ni.hehe. tahun ni ada biskut sarang semut, cornflakes, dam, mocha, aiskrim :)

4 . best day of the week ?

hari KHAMIS. sebab tadek kelas. so, boleh tidur sampai lebam. ;)

5 . what's really creepy ?

GEMOK! PACAT! BINATANG YANG TERBANG2! BINATANG YANG LOMPAT2! SAYUR!


6 . what's your current fandom / obsession / addiction ? 

hah.banyak. tak larat nak taip. yang penting PINK

7 . what are the colour of your baju raya ?

purple


purple+pink


[tadek maknenye pakai kaler purple nih.ingatkan aku tentang dia]

8 . what did you eat for break fast today ?

mak aku buat ketam masak cili! yummy!

9 . what is your aim for this raya ?

nak duet raye banyak gile!

10 . what was the last things you bought ?

majalah DARA.com.. nak tengok gaya tudung untuk raye! ;)

11 . what was the cuttest thing you've seen recently ?

babies! i love babies so much! gonna have my own nursery one day! insyaAllah :)

12 . does the cute things affect your mood ?

ofkos la babe :)

13 . what is your zodiac sign ?

cancer


14 . do you want to learn other skills ?

-improve my english
-blajar cara-cara nak edit blog sendiri
-blajar masak

15 . 5 things you can't live without ?

-henpon
-makan
-bedak
-duit
-lesen

16 . if you could meet anyone now , who would you meet ?

my late grandfather


~ rest in peace tokki ~

17 . what's somethings you'd to say to someone right now ?

i'm trying to forget you even though it takes a lot of times. but for sure, one fine day, i will :)


18 . what are you looking forward to ?

-being more matured
-prince charming

19 . say something to the person who tagged you ?

muniey : thanks yup. happy eid :)

lastly , tag eight people .



haih.. sape eyk...


1) kak wahed


2) aintralala


3) iqa


4) emiliana


5) aira


6) si gojes


7) syuqimori


8) nani


terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan