30 December 2010

aku nak pergi nih. ucaplah selamat tinggal T__T


.Assalamualaikum.


see.gila lagi nak melukis. hehe. memang buruk gila kot. tapi tak salah mencuba kan? eyh eyh. amek mood sedih balik. aku nak balik kampus dah ahad nih. kenapa ahad? sebab kelas setat ari senin even aku area pantai timur. ni aku sayang gila kat uitm dungun nih. agaga. padahal sebab dapat bilik sementara kat kolej. tak jadik duduk  rumah sewa.



ni entri yang last kot. kalau lepas ni ada lagi, tu semua schedule post. tapi kalau korang rajin komen,  nanti. hujung minggu ni aku balik, aku singgah kat korang pulak. eyh. pergi tak lagi dah plan nak balik. jadahnya duduk dekat macam ni lah. 



malam-malam masuk mimpi aku eyh. supaya aku sentiasa ingatkan korang. boleh pulak macam tuh? tak tak. malam-malam aku kacau korang kat dalam mimpi. waaahahahaha.. bersiap sedia lah korang. 





wahhh.. buruk gila pelus pelus pelus. hahahaha.... eyh. nak siap-siap pergi amek abah kat airport. lalalala.. semalam dah kirim beli kain cotton dari sarawak. ibu lagi lah. nak dua cotton, nak dua sutera. amboi. ibu aku. baju ibu rasanya dah tiga almari kot. hahaha...


p/s : barang memang tak pack langsung lagi. bajet utim dekat. kemalasan ya amat.
p/s/s: lepas entri nih, aku nak blogwalking sahaja ;))

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

lu langsi! lu mati!


.Assalamualaikum.


TAHNIAH UNTUK SKUAD MALAYSIA
PROUD TO BE MALAYAYSIAN ;))



kongsi gelap gapo laguni? cubit sikit jerit supo pondey



ayat yang paling best kot. adik-adik aku pun selalu sebut. hahaha. pembukaan 2011. aku jatuh cinta kat SAM kot. alamak! berebut lah aku dengan CIK EPAL. hahaha


eyh eyh. ZAMI bagi award lagi =))

ikan patin bukan feveret aku even ramai gila adore ikan patin. hahaha. sebab apa nama award IKAN PATIN?


Eh. Kenapa nama dia ikan patin award? Menurut Nisa, penerima anugerah ni merupakan blog yang tak jemu dibaca, blog yang enak seperti ikan patin, baik digoreng, dibakar mahupun dibuat gulai tempoyak.



cilok dari entri zami. haha ;)) dua lagi yang dapat
Daniel Adie
Ain Zulaikha

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

29 December 2010

aku pun nak jugak | versi selamat tinggal


.Assalamualaikum.

agaknya sekarang trend main lukis-lukis kat paint then edit kat photoshop agaknya. tapi kesian aku sebab jakun sangat tak tau jadah photoshop, aku guna paint dan photoscape je. lantak ah. janji melukis jugak. keh keh keh. eyh.sebelum balik kampus, aku nak update entri rerajin sikit. muehehe.


orang buat, aku pun gedik nak buat jugak. kesian aku. kesian memang kesian. tapi sesaja nak test market ( bajet ). mana tau kot-kot tiba-tiba aku boleh jadi pelukis yang menggunakan paint ke. agagaga. sila bermimpilah. buwekkkss..


walaupun lukisan aku tak sehebat orang lain, tapi gatal jugak nak buat. ades. kesian sekali lagi ye.



yang penting, bekground tetap pink nyahhhh...








tetiba bubye

nak balik kampus dah. sedih gila kot. tak dapat lagi blogwalking, tak dapat lagi komen-komen korang. dan yang pasti trafik blog memang akan down gila. kan? korang jangan lupa blog pink nih. sebab lepas nih akan ada lagi auto post. korang rerajin la komen macam biasa sebab hujung minggu aku balik, aku pulun habes-habes balas jejak korang tau. huk huk huk.

ni ghase nak teriak nih. T__T nanti aku konpem rindu korang, rindu blog. entah-entah demam lah lepas nih..salam sayang 

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

Giveaway eqbalzack "SERBA SATU"


.Assalamualaikum.

klik gambar untuk details



huk huk huk. orang buat entri giveaway suka, tapi aku memang sedih lah. sebab tengok lah dateline bila. SATU HARIBULAN SATU DUA RIBU SEBELAS kot.. aku mana ada kat rumah lagi dah. ada kat kampus dah pun. entah dapat ke tidak online. macam mana kalau aku dapat hadiah jugak? macam mana nak contact aku? huaaaaa.. ( phewww..bajet dapat lah nih.hahaha )


tapi disebabkan sudah di tag oleh skendel tersayang, aku buat la jugak. kang tacing 100 hari mampuih aku nak menjawab kat ibu dia. ( sesi bergedik ).  giveaway ni memang SEMUA SERBA SATU. cayalah abg eq. hehe. bagus gak idea nih eyh.


eyh. hadiah giveaway kali nih, memang tak hengat dunia betul barang dari IKEA tuh. aku tak penah lagi jejak kaki kat IKEA. fine. aku memang jakun. eh. bukan, aku tadek masa lagi nak pergi sana. eceh. oke lah.tipu. haha. kalau abg eq, bermurah hati nak bagi salah satu hadiah ni kat aku, memang aku tayang-tayang lah kat korang. memang ibu aku buat kenduri la agaknya. ( hiperbola )


mangsa seterusnya adalah, kak yong lah. buleh? hehehe.. 

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

28 December 2010

GATHERING TERENGGANU BLOGGERS =))


.Assalamualaikum.

Amboi  cik kiahhh...akhir-akhir nih memang tengok ramai gila kot update entri pasal GATHERING BLOGGERS.jeles mak tau.. tapi sekarang tak mau dah jeles lagi sebab semalam sebahagian TERENGGANU BLOGGERS pun buat gathering. Huh.yang aku impikan selama nih. Akhirnya jadi kenyataan jugak. Hehe.

Penat tapi memang best lah sebab tak sangka jugak boleh jumpa bloggers. cik tom pun ada jugak tau. tapi lambat sikit ah sebab cik tom kerja. Baru bukak bisnes kecik-kecik. Takpe cik tom, kecil-kecil cili padi. Lama-lama jadi bukit. Phewww. Takleh belah langsung peribahasa. Haha. Jum layan gambar dulu ye.

Mula-mula ice breaking lah kan. nak kenal sesama sendiri jugak. Nama pun tak tau. hoho. Port ni kat swimming pool. Kesian pakcik ngan anak-anak dia sebab ‘dihalau’ oleh tok esah dan iqbal. Salahkan dieorang. Hahaha.





cik tom bagi nasihat pasal blog



Lepas dah puas sesi suai kenal, masa untuk bowling!! Ah. Siyes aku tak suka main bowling. Tapi tok esah tuduh aku nak sangta main bowling. Huk huk huk. Sedih mak tau..









ni team perempuan


sape punya kerja hah aku tercampak kat team lelaki? harem aku tak reti main. tengok lah anak panah yang tunjuk score tuh. aku memang gila teruk kot main.hahaha


heh.candid la sangat. haha





jeng jeng jeng
siapakah ini?


model-model maskulin FREE


berdiri : hanis, norfa
duduk: iqa, aen





Papepun terima kasih kepada yang sudi hadir semalam okeh. Sayang owh korang. Heee.. tok esah, cik tom, ain, nora, iqbal, ixbarr, norfa, hanis, afiq, budok pmr (haha), woot-woot, and ammar.

Menarik semalam :
1) sepanjang perjalanan ke TER aku senyum sorang-sorang dalam kete sebab tak sangka aku berani jumpa orang yang aku tak pernah jumpa kat luar sebelum ni. kalau tak, aku ajak kawan-kawan dah.
2) aku memang teruk gila main bowling. Selama ni tadek lah teruk macam nih. Haha
3) aku tak sangka rupanya TOK ESAH ITU LELAKI rupanya. Haha
4) aku memang shy shy kucing gila kot. Ketawa aku masih lagi under control. Kalau dieorang tau aku ketawa macam mana, habes lah aku. Haha
5) woot-woot pergi pos motor. Hahaha
6) tanpa dieorang sedar, aku memang asyik tengok jam sebab aku memang ada hal penting. Balik petang semalam, terus rempit.hehe.
7) aku ambek masa 2-3 jam untuk upload gambar ni semua. pheww
8) aku tak tau bila aku nak KURUS. titik

*ihsan ixbarr :))

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

27 December 2010

gathering bloggers terengganu.


.Assalamualaikum.

pheww... penat gila. sekarang still lagi tengah upload gambar untuk entri.gila lembab. grr. esok baru dapat update. aku memang suka jadi last even tengah eksaited gila sekarang. haha. thanks pada yang sudi komen. eyh. esok aku singgah kat korang keyh. malam ni penat gila. adik aku pun dah tegur kenapa mata merah.

ada yang dah update entri. boleh tengok yang tok esah, blog tengok yang budak pmr nih ye. ;))
terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

26 December 2010

anjakan paradigma 2011 =))


.Assalamualaikum.

yeah! selamat datang ke rumah baru. hehe. dari tengahari tadi kot private blog nih. sorry sangat-sangat. by the way. thanks a lot to sri sebab design template nih. macam irine punya kan? agagaga. dun worry. irine is irine. iqa is iqa. memang aku mintak dengan sri nak  ala-ala blog irine sebab aku suka pastel pink. kalau peminat irine marah mati lah aku. haha.

jangan risau oke. aku takkan jadi copycat irine sebab dunia aku dengan irine memang jauh beza. blog ni telah di design oleh owner cicakdanlelabah iaitu SRI. terima kasih sri. semua orang tengah join contest dari sri kan? hehe. aku malas nak join sebab konpem aku tak menang. hehe.

once again thanks to sri.oh ye.thanks jugak kat FH sebab header free tuh. haha kalau korang pun nak tempah dari sri, silakan lah oke? sebab harga memang berbaloi. hehe. itu je kot nak update. oh ye. jangan lupa esok ada GATHERING BLOGGERS TERENGGANU =)

p/s: peminat irine jangan risau. aku dah bagitau irine pasal ni.baru je tadi. tunggu jelah irine cakap apa. hoho.


p/s: soryy sgt tak dapat nak blogwalking mlm nih. sebab busy ya amat. lusa kalau aku free, aku blogwalking macam biasa. ;))

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

25 December 2010

SEGMEN JOM BERKENALAN


.Assalamualaikum.


aku dengan rasminya telah di'tagged' oleh IQBAL sejak 21 Disember harituh lagi. hehe. tapi seru nak buat baru sampai nih. mekaseh tag aku sebab kalau orang tak tag memang aku tak buat.haha. segmen ni adalah hak milik LOQMAN HAKIM. dan tarikh tutupnya adalah pada 3/1/2011. huh.aku dah kat kolej time tuh. gudbye lah belog kesayangan aku nih! haha. boleh klik pada gambar atau nama untuk details. ;)) oh ye.ada TUJUH soalan wajib jawab. err. macam exam pulak ghase. oh.baru sedar aku juga telah di tag oleh cik mimie. sori dear. tak perasan :P

1) APAKAH STATUS ANDA?
apa nak jawab eyk? eleh. cakap jelah single. malu kunun. haha. oke single.
2) CERITAKAN TENTANG DIRI ANDA.
hye korang. nama aku sama je macam nama blog ni. umur aku 20 going 21. oh no. muda bergetah lagi tau. ahaks. now, aku still lagi belajar kat UITM DUNGUN, uitm dihatiku dalam jurusan PERAKAUNAN. nak pecah otak aku ni babe belajar akaun. rumah aku kat kampung yang dah moden.haha. dulu kampung aku hutan je. sob sob sob. sekarang jalan raya dah besau gedabak. bangunan dah banyak. pulak tuh dekta kampung aku ada AKADEMI BOMBA DAN PENYELAMAT MALAYSIA yang terbesar kat Asia Tenggara kot. kalau tak silap lah. tapi memang boleh buat aku sesat kalau masuk.haha. lupa...nama kampung aku Kampung Wakaf Tapai. aku anak sulung dari tiga oranga di beradik dan aku satu-satunya anak perempuan. wohoo. tak best langsung. borink gila. tu jelah kot.
3) CERITAKAN TENTANG BLOG ANDA.
errr.apa lah eyk. blog ni more kepada personal jelah. tempat merapu. tempat cari duit dari nuffnang!!! hoyeah. tempat cari jodoh buleh jugak. haha. tempat aku rasa nak stalk bloggers yang hensem pelus cun malatops. hahaha. jangan segan silu nak melepak kat blog aku ni ye. sebab blog ni memang PINK! auww.. tadek kena mengena langsung. hoho.
4) APAKAH PANDANGAN ANDA TENTANG DUNIA BLOG
blog ni bukan medan untuk menulis segala-galanya. tak perlu nak cerita gebang-gebang pasal semua hal. uhh.kepedasan di situ. hee. blog ni memang best tapi kena pandai manfaatkan. kalau tak, cari pasal la korang!
5) NASIHAT ANDA KEPADA RAKAN-RAKAN YANG NAK BUAT BLOG
jangan letak widget mengarut, takde pekdah. jangan letak lagu yang buat telinga pembaca bernanah. jangan segan silu guna bahasa baku bile menulis blog sebab memang takkan ada orang yang akan gelak kat kau. jangan amalkan 'blog aku suka hati aku lah nak tulis apa' sebabnya kadang-kadang kalau tersilap tulis takut jadi isu. tapi kalau nak rasa blog femes dan terpampang kat depan Harian Metro boleh la terai. jangan sombong dengan orang. jangan malas.err.aku tuh. tulisan jangan terlampau kecik sebab mata aku berpinar baca. 
6) NYATAKAN KEUNIKAN YANG TERDAPAT PADA BLOG ANDA.
errr.. korang rasa? blog ni blog gadis. blog pink. auww.. entri kat sini banyak yang merapu je. haha. tapi kalau korang komen-komen kat sini, memang aku akan pergi balik kat blog korang. hee
7) SAMPAI BILAKAH ANDA AKAN MENULIS BLOG DAN IMPIAN ANDA DALAM DUNIA BLOG?
selagi nyawa dikandung badan. selagi jari jemari masih mampu menulis. selagi line internet tidak putus. selagi korang akan terus sokong aku. selagi korang sayang aku. auww. dan SELAGI NUFFNANG BAGI DUIT. hahahahaha

huh. akhirnya selepas berpeluh-peluh dan gigihnya aku bagi jawapan, akhirnya siap jugak. hoho.  penat....
terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

24 December 2010

chill ok! chill....


.Assalamualaikum.


ohhh.. apa dah jadi semalam? siyes semalam aku memang hangen gila. dari pagi sampai malam sampai lah petang tadi. kenapa? err. tak elok kot nak cite kat sini even tangan aku rasa ringan je nak taip. malas lah nak fikir lagi. komen pun aku tak terbalas. hehe.

tapi petang tadi aku blogwalking macam biasa lah. ambek masa satu jam jugak kot nak singgah sana sini. banyak lagi tak tersinggah. uhh.. petang tadi jugak aku amek masa satu jam untuk kemas semua bilik. ubah sana sini. lega rasanya. peluh toksah cakap lah. macam mandi peluh. haha. haip! aku da mandi ni tau. wangi je nih. hehe.

tadek apa sangat nak update sebab sekarang kan tengah LIVE ANUGERAH SKRIN. dah lama tak tengok anugerah-anugerah nih. rasa macam jakun pulak sebab tak tau pulak malam ni ada anugerah. nasib baik lah ada info kat astero tuh. nanti kalau aku free, aku singgah lagi kat korang ok.

p/s: berharap agar majlis pertunangan malam esok berjalan dengan lancar. amin.....

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

23 December 2010

arghhhhh... urghhhhhh..


.Assalamualaikum.


very short update. sorry sangat. hari ni aku tadek mood pun nak blogwalking. aku singgah kejap-kejap je. siyes tadek mood. urghhh! kenapa perlu ada tetamu yang tak diundang dan aku rasa terbeban. huh.


err.kenapa gambar tuh macam pelik je. aku girl. err. esok lah aku singgah blog korang keyh. sorry =((
terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

22 December 2010

kenapa orang gemuk jugak harus diketepikan?


.Assalamualaikum.

Assalamualaikum.. tok tok tok. pagi nih aku bangun awal. hoyeah. adik aku pun terkejut macam mana aku boleh bangun awal. hoho. seminggu dua nih memang aku asyik bangun lambat je. rumah pun tak berapa nak terurus. tapi time aku taip entri nih aku dah siap kemas sume. err. belum. ada sikit lagi kain tak berjemur. haha.

ekceli aku malas nak buat entri apa-apa sehari dua nih tapi terdetik hati dari semalam lagi nak buat entri ni lepas aku baca mastika terbaru. ada beberapa helaian dalam mastika tu surat yang dihantar oleh pembaca. aku rasa siapa yang dah baca tau kot apa isi kandungan surat tuh. oh ye. aku dah jadi pembaca mastika since aku darjah 1 or darjah 2 macam tulah. lama kan? hee

okeh. berbalik kepada surat tersebut. surat tu dihantar oleh seorang gadis yang gemok. ye dia seorang yang gemok dengan berat badannya 140KG. uhhh.. ni pun dapat tau time part nak habis dah. persoalannya kenapa orang gemok selalu jadi mangsa macam tuh? salahkah diri dia nak rasa dicintai dan mencintai? 





tak dinafikanlah kan lelaki sekarang memang mementingkan kecantikan dari hati. ye dak? hish. mampus aku kena hentam lepas nih. hoho. ni berdasarkan pengalaman la ye. memang bukan semua lelaki macam tuh tetapi sangat susah ye nak cari lelaki yang sanggup bercinta dengan orang gemok.kan?kawan aku pun ada yang gemok, tapi dieorang happy je dengan orang yang tersayang.

hey. bagi perempuan-perempuan yang rasa diri mereka gemok, termasuk lah aku yang besar gerabak nih, jangan lah sedih-sedih oke? sebab, jodoh dah Allah tentukan. banyakkan berdoa dan bersabar dalam mencari kebahagiaan. ya, kenapa Allah temukan kita dengan yang salah?

1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.
2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.
3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH. 
4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA. 
5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan… 
6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya. 
7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA. 
8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH. 
9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.
Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.
Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..
PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA.. credit to faizalfredley

HEY! cantik itu subjektif. cantik bukan pada luaran. cantik itu datang dari dalam. kalau hati di dalam cantik, maka cantik lah luaran kita. gemok itu tak cantik? siapa kata?






SYANIE, ADIBAH NOOR, OPRAH WINFREY. mereka artis-artis yang gemuk tapi cantik. kan? aku suke owh. tiga-iga nih. walaupun mereka berbadan besar tapi itu bukan penghalang buat mereka untuk berjaya dalam hidup. so, please la. WAKE UP!! belum terlambat =))

p/s: maaf kalau yang terasa. ini bukan untuk sesiapa :))

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

21 December 2010

SELAMAT HARI MALAS SEDUNIA


.Assalamualaikum.

kah kah kah. gilos lah aku pergi caps lock title. muehehe. hari ni hari malas aku sedunia. untuk aku jelah. korang nak jugak? err. boleh lah.


hari ni aku sangat malas
  • blogwalking, tinggal komen. aku cuma masuk kat blog sape-sape pun pastu jadi silent readers
  • nak online pun tadek mood (tapi online jugak)
  • nak update blog pun malas gila (tapi ni kira update la kan? err)
  • facebooking pun malas ya amat (sekarang tgh online facebook)

hari ni cuma rasa nak
  • makan aje. dari tadi macam-macam aku makan
  • tidur lagi.bangun pukul 11 pagi (ish3) tapi sekarang still lagi nak tidur
  • kurus secepatnya (dalam mimpi)
  • bla bla bla bla
entah apa aku merepek. uhhh..

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

20 December 2010

bayangkan kalau..................................


.Assalamualaikum.

cuba skang korang bayangkan. bayangkan eh! aku marah kan. cop cop. ingat korang punya followers ada berapa. ribu? ratus? kira seratus pun cukup la eyh. lepas tuh, korang bayangkan korang baru je lepas taip entri. errr. apa aku merepek ni. grr.

cuba bayangkan dengan followers yang seratus la kita guna dulu ok? bila publish entri, semua followers korang baca blog korang. jeng jeng jeng. mahu tak nya online users jadi seratus. lepas tuh semua duk komen. cayalah. memang hebat. tu baru yang seratus followers.

kalau yang beribu riban. ish. lagi hebat kan? aku? errr....


tapi sayang, itu semua hanya mimpi-mimpi indah aku. haha. yelakan, bloggers bukannya mengadap laptop 24 jam. bukan follow blog kita je kan? beratus-ratus blog lagi dia follow. heee. so, aku sekarang cume berangan je. kui kui kui. tapi kan best kalau macam tuh. buleh jugak aku merasa kehangatan blog nih. =))

p/s: tolong jgn salah faham eyh. ni sesaje aku berangan tadi.hehe

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

hey. aku kan femes. sume orang kenal aku.


.Assalamualaikum.

aku baru je balik dari pasar malam. on the way nak pergi tuh, kereta tak boleh bawak laju sangat sebab jalan banyak rosak. lepas dah masuk simpang nak pergi pasar malam, memang la ramai orang. sekali bila kereta lalu je, sume orang tengok. tak kira yang tua mahupun yang kecik. bila aku tengok balik, dieorang senyum2, angkat tangan. terasa seyh kefemesan di situ.

masuk je kat tapak pasar malam, orang tengok je aku. yang muda, yang kecik, yang besar, bila tengok aku angkat-angkat kepala sambil senyum. salam-salam. tegur-tegur. ish. susah jugak jadi orang femes kan? terasa macam shaheizy sam. haha.

hye abang sam. sy suke gile abg sam. semalam sy tgk jangan tidur lagi,ade abg sam.auww.tak berkelip mata ni ha..hehehe

tapi sayang, bukan aku yang dalam keadaan di atas. cuma adik aku. cis. gila bongkak adik aku. ayat tak leyh belah :
ala,aku kan femes. sume orang kenal aku
kesian aku dapat adik macam tuh. haha.. bukan apa tadi aku pergi pasar malam then sampai kat sana semua orang dia tegur. pastu ada pulak sorang pacik ni cakap :
heh.anok pok mat
aku pun tengok dia, maka terkeluar lah lagi ayat dia yang tak boleh nak belah langsung kat atas tuh.heh.


nah.aku bagi muka dia time merajuk. sekarang dia dah botak maka perangai dia pun buat aku makin gila. sawan pun boleh lah. hari-hari nak smackdown aku. 

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

cerita semalam tak habis lagi. keh keh keh


.Assalamualaikum.

bercerita tentang entri semalam, banyak jugak la kan pendapat yang aku terima. ada yang memang tak suka, ada yang tak kisah, ada yang err. entah la. apa-apa jelah. itu semuanya bergantung kepada individu sebenarnya. ya, diakui bahawa aku dulu pun macam tu. hehe. habes la aku kena lepas nih. tapi sekejap je aku buat taktik tuh sebab penat lah nak buat camtu je. kalau korang nak lagi menarik tentang hal nih, korang boleh usha-usha kat entri nazirul hazwan marcello celup nih. haha.

aku memang berkira kalau orang suruh follow blog dia. sebab kenapa? first, aku memang akan pergi cek dulu blog dia macam mana. maksudnya senang ke nak load? tak banyak ke widget yang tak perlu? kadang-kadang yang suruh follow tuh, bila aku masuk blog dieorg, cepat-cepat aku close sebabnya buat lappy aku jadi hang, berat nak load, pastu bunyi lagu yang dung dang dung dang. rimas telinga aku. dulu aku buat jugak then ramai yang tak masuk rumah aku nih. haha. since aku dah buang memang makin hari makin bertambah.

blog berat? uhh.. ada satu blog tuh aku singgah, aku terpaksa refresh banyak kali. aku tak pakai broadband. aku gune streamyx. tu pun berat lagi tau. kadang-kadang pemilihan template pun perlu amek kira tau. eyh. betul tak aku ni? ni berdasarkan pengalaman aku lah. sebab tuh aku selalu main-main tukar template.


ni berat blog aku. berat jugak eyk? ades. tapi orang cakap mesti tak boleh lebih dari 100kb. so, aku memang sangat menitik beratkan berat blog, template yang menarik, tak rimas, dan jugak entri yang menarik. maybe akan ada yang kata aku ni kerek or apa-apa jelah. yelakan, aku bukan pandai sangat belog-belog nih. kah kah kah. nak cek berat blog korang, boleh la try oke =))



Your domain(s): Enter each address on a new line (Maximum 10)





(eg. iwebtool.com)



p/s: meh tengok mimpi best SINI..

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

19 December 2010

aku bukan sesiapa. aku hanya blogger biasa yang tak boleh nak menurut semua cakap orang. maaf...


.Assalamualaikum.


hye. singgah sini. folo u. folo balik eyh

dah folo kamu, folo balik k

hye akak, dah folo. folo kite balik tau

jum la folo blog sy

first and foremost maaf sangat-sangat kalau entri ni buat sapa-sapa terasa ngan aku. habis lah kalau aku kena serang lepas nih. haha. ekceli benda ni semakin menjadi-jadi kat blog aku sekarang. dah lama tadek tapi sekarang, haih. tak tau dah aku nak buat macam mana lagi.

sedih mak ni tau. mak ni bukan lah blogger femes bak famous amos pun. tak  penah rasa pun apa itu FAMOUS. cuba tolong ekspelin kat mak ni haa.. ish. macam ni la ye. terima kasih sangat-sangat yang sudi jadi followers blog ni. dan aku harap korang follow sebab kena paksa. err. aku paksa tak eyk? kalau ada cakap eyh.

tapi, korang-korang yang mintak aku follow blog dieorg, mintak maaf kalau aku tak dapat follow. bukan aku sombong tapi aku memang tak suka orang paksa aku macam ni. ish. macam berlagak pulak. haih. siyes aku tak tau nak cakap err silap, nak tulis macam mana lagi.

aku faham korang nak followers ramai. aku pun macam tu dulu tapi, janganlah buat lagi eyh. please please. banyak cara korang nak dapat followers. bukan dengan cara keji macam nih. nak tau? sila lah rajin google. aku pun tak reti nak bagi tips. muehehehe...

itu sahaja. selamat membaca dan selamat beramal =))

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

orang-orang tua cakap, rezeki jangan di tolak =)


.Assalamualaikum.


Jadikanlah diri mu pandai, agar rezeki mu adalah rezeki orang yang pandai, yang bermanfaat bagi banyak orang kerana ilmunya.
untung jadi orang murah rezeki kan? rezeki datang tanpa henti. tapi jangan lupa bila dah dapat rezeki jangan lupa diri. jangan lupa Allah Yang Esa. jangan lupa setiasa upgrade keimanan dan ketakwaan. ala-ala ustazah aku hari nih.hee..

aku terus terang jelah. ekceli sejak ibu balik hari khamis baru ni dari maktab, ibu mintak tolong aku siapkan kerja. sebab ibu tak tak sangat guna power point dan jugak kawan ibu mintak aku tolong translatekan esei bahasa melayu dalam bahasa inggeris. oh. aku cuak jugak sebab aku manalah tau bahasa inggeris. keh keh. sikit-sikit boleh la. sejak masuk unibesiti nih, mana pernah aku dapat A untuk English. paling tinggi pun B+ kot. kot la kan. lupa pulak. hee

tapi tadi dapat call dari ibu kat maktab. ibu cakap kawan ibu ada bagi duit sebab tolong dieorang siapkan kerja. agagaga.. lawak seyh. aku malu nak terima. sebab cukuplah ibu bagi upah semalam. heee. at least kembung jugak purse aku kan? tapi tulah, orang tua marah tolak rezeki. so, terima jelah. heee. lagipun rezeki halal.

huh. untung jugak tak kerja kan? sebab dapat jugak duit dari hasil lain. yang penting HALAL. dan ibu jugak dah order aku untuk tolong ibu siapkan assignment yang nak kena hantar bulan tiga nanti. lambat lagi. budak-budak unibesiti biasa buat kerja last minit. haha. so, tak yah buat lagi.

p/s: jangan jeles haaa. heheeh
terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

semalam yang lepas gian.


.Assalamualaikum.

aku akui aku semakin montel. maka, kecomelan aku jugak teserlah.
riak.

Asslamualaikum pembuka bicara.. hee. ingat nak pantun-pantun tapi itulah. tak reti. by the way baru lepas keluar beli makanan dan kutip hutang! keh keh keh. first time main kutip hutang. oh ye. semalam memang hari paling penat. kawan-kawan aku ( Ani, Wani and Zira ) dari Setiu datang jumpa kiteorg ( Aku, Myrah, Qatrun and Onie ) . walaupun hujan tapi dieorang still datang. auch. sungguh terharu di situ. 

sebelum keluar dah cakap ngan abah nak balik lepas asar sebab aku keluar tu pun pukul 11 pagi ++. tapi TERLAJAK. TER ok. bukan sengaja. ni kes pergi lepas gian karaoke. ngee. happy tak terkata. walaupun suara aku bak katak memanggil hujan, apa aku peduli? janji aku nyanyi. kah kah kah.

aku pun tak tau nak cite apa pasal semalam sebab belum tentu korang nak baca dari awal sampai akhir kan? ha... pandai pun ngaku. ni aku sayang korang nih. hehe. cuma semalam kawan-kawan terkejut tengok aku pakai reben kat atas shawl. keh keh keh. malu gue. ala, aku pun nak cantik sebab aku memang tak cantik. yang dah sedia cantik tuh, bersyukur lah oke. walaupun aku tak cantik tapi aku masih bersyukur dengan apa yang aku ada..adik aku selalu cakap aku hodoh, dia comel. grrr

terima kasih eyh sebab korang sudi jugak mengomen kat sini even aku tak singgah kat korang. err. tapi tadi aku dah balas semua jejak kot. kalau ada yang tertinggal, marah aku cepat! tipu tipu. jangan marah haa... 

p/s: jum mkn snickers :P


terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

18 December 2010

TAHNIAH UNTUK....


.Assalamualaikum.

TAHNIAH YE AWAK
@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

awak tu siapa?

aku lah

sebabnya hari ni aku tak update apa-apa dan aku penat gila gila sebab keluar pukul 11 tadi then balik rumah pukul 7 malam! dush. siyes penat gila. dan aku tak sempat nak singgah mana-mana rumah korang sebab balik tadi aku kena siapkan kerja yang ibu mintak tolong*dpt upah.hee
mata dah berat gila babeng. nak tido. so, esok aku balas balik kesudian korang singgah kat blog yang main buruk ni. huk huk huk. maaf sangat okeh.

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

17 December 2010

siyes aku tengah bengong, blur, saket, serabut. bila? sekarang la der.


.Assalamualaikum.

macam mana nak tweet-tweet dengan orang lain eyk?
siyes aku tak reti.
kejakunan aku memang terserlah di kala ini
so, ajar aku boleh?

keh keh keh keh

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

hadiah hari jumaat!! terima kasih nuffnang! sayang korang gila ah! heee


.Assalamualaikum.

*klik untuk membesar tanpa calciyum*

teruja! teruja! teruja! itu aje aku mampu luah kan sekarang. Nuffnang sangat baik hati. sangat baik hati. cik epal ada 17 dan aku sekarang ada 11 Buffered Earning yang sedang running dekat akaun Nuffnang aku. siyes aku sangat berterima kasih yang tak terhingga kepada yang rajin benau klik-klik. hee

even earning aku tak banyak, tapi aku memang teruja tengok buffered earning yang banyak. thanks again Nuffnang.

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

Saya Nak Join Segmen Review dari Cik Tom


.Assalamualaikum.


Yeay! akhirnya Cik Tom buat segmen blog review. suka sangat dengan cik tom sebab cik tom ni baik dan rajin blogwalking. hee. ok. let's start!

Blogger Mencari Teman Hidup??

ni adalah entri paling aku suka sebab kelakar. kelakar bila ada orang datang tinggal jejak kat shoutbox then siap bagi nombor phone sebab nak cari teman hidup. ish. tak sangka pulak ada macam tuh dalam dunia blogging nih. hehe.tak baik tau gelakkan orang tapi itulah, kelakar. hee. banyak lagi entri cik tom yang best. tak tau nak pilih yang mana satu. hish. dah la taip entri pagi buta macam nih. 

so, hopefully dapat join segmen nih than, harapnya cik tom dapat bagi tips yang berbaloi-baloi. lagipun aku ni bukan pandai sangat bab belog-belog nih. nak-nak tang buat sesi luahan perasaan tuh. hehe. kantoi sudah.

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

16 December 2010

Kontest Blog Terkemas


.Assalamualaikum.


heh, aku tak tau nak hupdate hape lagi kek sini, so aku nak join adik hana punye contest. yelakan, dia pun baru je habis SPM. best gila cuti lama. jeles owh. hehe. by the way ni adalah KONTEST BLOG TERKEMAS. sekarang aku tengah perasan blog aku kemas.

padahal TAK pun. heee. tapi tengah tunggu rumah baru sampai. so, maybe akan lebih better dari ni. insyaAllah. koeang join boleh klik pada gambar okeh. so, dengan itu aku nak tag 3 orang yang akan menjadi mangsa join kontest nih. muahahaha. jangan marah haaa.... oppss.sebelum tuh. tarikh tutup adalah pada  1 FEBRUARI 2011.

daniel adie ( scandalicious )

Syarat-syarat wajib * nak gempak jap . muahaha .
  1. Follow blog hana and Fyza . tak follow pun takpe but make sure korang salu update dengan blog kitorang ok :D
  2. make sure korang ada blog tau! no blog . no contest, no present ! hahah .
  3. buat satu entry dengan tajuk Kontest Blog Terkemas . amek banner tu sekali and make sure link kan terus ke blog hana atau link entry kontest ni .
  4. bila dah buat, bagi link entry korang dekat ruangan komen hana ok . submit link entry dekat blog hana je tau . senang sikit . kang tercicir habis kena pelengkung ngan korang . haha .
  5. kontest ni terbuka kepada semua warganegara malaysia tak kira umur dan jantina.
  6. tag 3orang blogger ok :)
  7. 3 orang pemenang je akan dipilih . kalau nak tambah nanti kitorang gitau . haha

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

entri pening-pening.


.Assalamualaikum.


assalamualaikum.. tok tok tok. ada orang tak? gila apa aku cakap sorang-sorang. uhhh. hari ni tak tau nak update pasal apa. takkan nak publish yang draft kot? ish. tak boleh. sebab ada surprise. hek. surprise aje aku nih. oh no no. tadek hadiah lagi ye. haha. kalau aku tokey emas boleh la aku begi hadiah hari-hari. haha.

see, tak tau nak update apa tapi terupdate jugak. muahaha. pendek sependek pendeknya aku nak buat entri untuk hari ini. dah berapa hari tadek air kat taman perumahan aku nih. demn betul lah.. lepas ni aku nak lipat kain baju yang dah berminggu-minggu bergulung dalam bakul. haha. bagus betul aku kan?

oh ya. lepas krismas nanti aku akan dapat rumah baru. then, satu rumah lagi untuk cerpen aku dibuka. heh. bajet aku pandai sangat mengarang. haha. saje je nak isi masa lapang. oh pehal panjang pulak entri. grr. byeee...


terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

15 December 2010

The Luckiest 444!! Thank You So Much


.Assalamualaikum.



huarggghh.. penantian berakhir. hee. orang yang di cari telah dijumpai. cesh. skema pulak ayat aku. ekceli aku dah jumpa LUCKIEST FOLLOWERS yang di cari-cari. tahniah Miza Yusof. ish.segan pulak kalu yang ber 'dot com' follow. hehe. thanks tau. dot com ke. bukan dot com ke kita semua sama je. bloggers. huhu. memandai betul aku nih. so, seperti yang dah dijanjikan, Miza akan dapat hadiah sebab bertuah. nasib baik perempuan. kalau lelaki, mati aku tak tau nak bagi apa. huhu. 

ades. aku tengah pusing ni nak bagi hadiah apa. huhu. Miza, pilih la eyk. kalau segan nak pilih yang mana kat entri ni, email iqa : puteri_iqa197@yahoo.com. ok dear? ;))

1) dua shawl anting-anting ( boleh pilih nak warna apa) 
2) satu shawl anting-anting dan satu beads shawl (boleh pilih nak kaler apa)
3) dua cotton shawl ( boleh pilih nak kaler apa) + brooch

p/s : hadiah akan dihantar lepas krismas. jangan risau. tadek tipu-tipu punya. hehe..
terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

kawan-kawan, singgah sini kejap. ade sesuatu untuk korang semua. JANGAN TAK SINGGAH. bawak diri ke vietnam kang... heee


.Assalamualaikum.

kawan-kawan, ada AWARD untuk korang semua. petang semalam tetiba je gatal tangan nak buat award. yelak, asyik aku je dapat. nak jugak aku bagi kat korang sebagai tanda menghargai korang rajin singgah rumah buruk aku nih. hik hik hik. aku harap sangat-sangat korang sudi amek nih eyk. penat aku buat tadi. berpeluh tangan den ni hah. by the way. sekarang ni  ada dua award. 

yang pertama, APPRECIATION AWARD. ni sebagai tanda penghargaan sebab kesudian korang selalu menyinggah kat blog ni tanpa di paksa-paksa kan? hehe. aku paksa ke? ish. tak kan. hee. eyh. yang tadek nama kat sini pun sila ambek jugak tau. aku tak larat dah nak copy link sampai beratus-ratus. huhu. tak bermakna nama korang tadek kat sini, aku tanak bagi kat korang tau.

*untuk copy award.sila klik shj pada gambar.sbb right click disable*


dan special jugak untuk pembuat-pembuat header untuk blog nih. terima kasih sesangat. nanti iqa kaya raya, iqa belanja aiskrim eyh. keh keh keh


award kedua LOYALTY AWARD. ni menunjukkan kesetian korang mengomen kat blog ni even aku lambat singgah kat korang balik or even korang busy tapi bila ada masa, korang pasti singgah sini balik. sayang owh korang. eyh. yang kat atas tuh pun sayang jugak tau. heee.. sudi-sudikan ambek award ni ye.

*untuk copy award.sila klik shj pada gambar.sbb right click disable*


p/s : kalau korang nak pass kat orang lain pun takpe. sila sila. heee.

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

14 December 2010

OH! dapat header baru. dapat header baru. FREE!! :D


.Assalamualaikum.



oh. sungguh teruja gila-gila nih. tapi siyes MALU gila. hehe. lawa tak header baru aku? hehehe. THANK YOU SO MUCH DEAR. really appreciate it. main-main je sebenarnya nak header. tapi tak sangka dia buatkan. uhuk uhuk. sungguh terharu. nak kenal dengan si cantik manis yang buat header aku? klik sini. dapat FREE. oh. lagi lah malu. hehe. macam mana boleh terjadi macam nih. alkisahnya.. semalam bergedik-gedik kat  blog Merepek Semata-Mata. tengok dia dapat header free. siyes lawa gila.

cik adik yang buat header ni guna lukisan tangan dia dari paint je. then edit kat photoshop. lepas tuh aku apa lagi. setat lah gedik-gedik kat blog cik adik tuh. aku komen :



heh. terkinja-kinja jugak aku nak. haha. mengada betul..ish.. sekali tadi online nampak ni kat comment moderation!!!!


oh no. aku rasa nak tekup muka dengan bantal je. malu gila. aku main-main je. tapi dia dah buatkan. hehehe. terharugila. nantikan, aku nak guna header baru nih untuk template yang baru. tak sabar nak tunggu sri siapkan. hehehe.. tapi lepas krismas lah sebab ibu nak bagi GAJI!! heee. thanks again dear :))

btw, sori tak dapat nak blogwalking mana-mana lagi. tapi, malam karang atau esok aku ada sepcial untuk korang semua. first time dol. hahaha.. 

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

13 December 2010

aku tau dieorg dah annoying dengan aku. tapi aku sentap dieorg tau ke? | untuk kawan-kawan yang aku tacing gile babeng


.Assalamualaikum.


Hatin' On The Club. uh. lagu Rihanna. one of my feberet dulu-dulu. tapi skang lupa dah. ngeh ngeh ngeh. today aku nak cerita pasal facebook. cis. sampai hati Mark Zuckerberg buat facebook baru. yang privacy dah tak jadi privacy lagi. ada social networking lain yang best dari facebook tak? twitter? oh no. aku tak tau tweet. hahaha. abaikan! JANGAN BENCI AKU LAGI!! baca sampai habis tau..

okeh. hari ni nak mengadu manja-manja sikit kat korang eyh. boleh kan? hurm. very the sedih. sejak aku berHAPPY together dengan blog nih, aku rasa aku makin jauh dengan kawan-kawan aku. err. yeke? mana ada. aku still keluar lepaking dengan kawan aku. aku still mengumpat sama-sama. kan? tak. errr. maksud aku dengan sesetengah orang.

dulu kan, aku ada join group untuk budak-budak terengganu la kan. memang kiteorg baik sangat. selalu lepak sesama, bergalok-galok, bergedik. tapi since aku aktif blogging memang aku selalu post link url entri aku. mula-mula tadek apa lagi. tapi lepas tuh dieorang sume selalu perli. mula-mula aku tak hirau. tapi lama-lama siyes aku sedih gila. aku tak pernah pun kesah dieorang nak post apa kat facebook. tapi takkan sebab aku post link entri kena perli sampai macam tuh. ni salah satu.

lepas tuh makin hari dieorang memang tak layan aku dah. kalau aku komen apa-apa pun, dieorang buat tak tau je. lantak la korang nak terasa lepas ni pun sebab aku buat entri nih. aku tak show off nama korang dah kira baik. aku nih dah la spesis kejam. huh. lepas ni tak payah la susah-susah nak buat baik dengan aku. tak payah nak ajak-ajak aku pergi gahthering or whatever. aku tau korang dah annoying gila dengan aku sebab blog aku ni kan? tapi aku terasa pernah ke korang mintak maaf? tak kan? selama ni aku diam je. *diam ke?

tak pasal-pasal aku nak marah, sedih, menangis kat sini. dan untuk kawan-kawan yang facebook yang still support aku even aku aku gila blogging, thanks a lot. aku janji takkan lupakan korang. aku janji dol. hehe. lepaking-lepaking together. snap-snap gambar gedik sesama. oke?oke? hehe. dan untuk yang annoying dengan aku, korang dengan senang hati boleh DELETE aku dari facebook. sekian.


terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

GiveAway EdY : Terbang Jauh-Jauh


.Assalamualaikum.


Korang hanya perlu :
1. Buat 1 entry pasal giveaway ni dengan tajuk "GiveAway EdY : Terbang Jauh-Jauh"...
(letak banner giveaway pada entry dan pastikan kat entry korang ada link terus ke entry contest ini)
2. Jadi follower blog ini...
3. Tag 1 org blogger lain atau lebih dan make sure dieorg tahu...
4. Tinggalkan link entry korang kat ruangan comment entry ni...

again and again. lalala. thank you ADIE sebab tag untuk giveaway nih. walaweh. banyak nih join giveaway. harap-harap menang la jugak macam GIVEAWAY PARIS arituh. heeee.. yeay. nak menang. nak menang. nak banyak hadiah. uhuk. gedik gila. hee.

disebabkan ada hadiah dan boleh pilih. so, aku nak hadiah dompet syiling dari BEIJING(siyes comel), beg sulam dari PADANG( cute seyh) dan jugak fridge magnet dari SINGAPORE. ekceli boleh pilik lima. tapi aku paling suka tiga nih. huhu. hurry up!! tarikh tutup 19 dec 2010. dan 30 bloggers yang bertuah akan terima hadiah nih. wow. saya nakkk!!!!!!!!

aku nak tag SIS SIELA yang cantik comel. hee.

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

12 December 2010

yeay! dapat award lagi. kali ni dari HIZAMI RAHIM. jangan jeles.heehee


.Assalamualaikum.


fuh. tajuk entri gila gedik seyh. ngeh ngeh ngeh. again, jangan jeles tau. heee. hari ni entri Zami entri tacing semacam je. huhu. sokey Zami, nanti lepas dah hilang kebizian tuh, jangan lupa datang sini lagi. bak kata rina
 blog saya rindu komen kamo di situ :)
oh ye. sekarang aku rasa tinggal jejak through komen lagi best daripada jerit-jerit kat shoutbox. tapi ada jugak aku tinggal jejak kat shoutbox. tu kalau aku tak tau nak komen apa kat entri dia. kalau aku malas baca. heee. thanks again Hizami Rahim. =)
terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

menyesal! menyesal. urghh!!


.Assalamualaikum.


Huarggggh… aku dah tak larat dah nak buat 30 days challenge tuh. Menyesal aku amik. Huk huk huk. Nasib baik tadek perjanjian apa-apa. Penat lah nak buat hari-hari. Macam-macam kena buat sampaikan banyak yang aku dah buat. Err. Baru aku tau susah rupanya nak buat entri kalau kena ikut arahan macam tuh.

Nak buat entri ni rupanya biar lahir dari hati jugak. Eceh. Yeke aku nih? Tapi itulah aku tengah duk pikir time taip entri ni. Kalau kena buat ikut arahan macam tuh, mau berhari-hai aku nak kena siapkan. Siap buat draft lagi. Heee. Pastu buat auto publish. Huh. Penat penat.





Lagipun banyak sangat orang tag untuk contest la, giveaway la. Mula-mula aku ingat malas dah nak layan benda-benda nih. Tapi, tak sampai hati pulak nak hampakan orang. Tanak la orang cakap aku ni sombong. Ngee. So, aku nak stop buat 30 days challenge tuh. Fullstop.

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

11 December 2010

eqbalzack 2010 Giveaway Contest


.Assalamualaikum.



Terms and Conditions:
1. Be my followers.
2. Tag at least ONE (1) of your followers to let them know about this Giveaway. 

3. Post 'A VERY SIMPLE, SHORT & CREATIVE' entry in your blog under the title :
"eqbalzack 2010 Giveaway Contest"

4. Entry must be given wholly in Bahasa Malaysia or English language. 'Rojak' also can lah! hehe...
5. Place the banner below at your sidebar and link the banner to my blog at http://www.eqbalzack.com
6. Leave your entry link/comment.



thanks IR sebab sudi tag nih. heee. ades. banyak join giveaway nih. harap-harap dapat la satu kan?eyh.baru je lepas makan nasik lauk telur hancur gorang ngan kicap, serunding. fuh. sodap. gila apa makan tengah malam. selamat jadi bambam untuk diri sendiri. muehehe.

Upin Ipin memang comel. comel gila macam aku. opss. silap taip.  sorang je nak tag nih : cik sayang manja :))
7. And I will pick the best FIVE (5) entry. 
terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan