30 June 2012

awak bukan macam........


.Assalamualaikum.


TIRED of all those things. 

awak bukan macam cool blog chocolate smoothies with extra pearls yang saya sanggup cari. awak bukan macam cadbury yang kalau boleh hari-hari nak ada depan mata. awak bukan macam internet yang saya nak connect hari-hari. awak bukan makanan yang saya boleh jadikan favorite. awak bukan macam cheese yang saya gilakan. hmm. dan saya pun tak tahu awak tu siapa. main tulis je. muahahahaha. :P


YES, i'm hiding from you :)                                                             
NO, i'm not fall in love ;)


terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

28 June 2012

buat Adam dan Hawa.


.Assalamualaikum.

right now, I'm on my way to Kuala Lumpur :) Hello Kuala Lumpur. Hello Genting! ^_^


Alhamdulillah, dah ramai yang menutup aurat. yang tak sempurna, cuba sempurnakan. pesan untuk diri sendiri jugak. sebab aku pun manusia yang lalai, yang selalu kalah dengan hasutan syetonnnnnnn. cuma kadang, terasa malu bila ada yang bertudung tapi duk upload gambor-gambor berkepit dengan pakwe, pegang2 tangan, pegang2 pipi.

aku tak lari dari buat dosa, cuma untuk kaum Hawa, jagalah perilaku okay. :) same goes to kaum Adam :)



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

25 June 2012

nota buat si pencuri hati.


.Assalamualaikum.



#versigedik
awak curi hati itew napew? itew nak balik!!! O.o

#versilemahlembut
awak dah curi hati saya. kalau saya nak balik boleh tak? :)

#versigoodgood
untuk awak yang jauh di sana, awak dah berjaya curi hati saya. ;)


kesimpulannya : nak curi hati awak tak boleh. kedekut betei (>.<)




terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

23 June 2012

Jatuh Cinta dan Mencintai.


.Assalamualaikum.


kadang-kadang kita jatuh cinta bukan sebab paras rupa dia macam Lee Min Ho, bukan sebab duit dia gile bapak banyak macam Hilman Yong tapi, sebab kita yakin dia boleh bimbing kita ke jalan yang lurus. Bercinta itu harus. Bercouple itu haram. #UstAzharIdrus. Jatuh cinta menggunakan landasan yang betul. bukan secara haram :)



Hati - tempat yang tak akan pernah menipu, walau sekali.” - ♥

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

19 June 2012

gagal


.Assalamualaikum.



kegagalan hari ini mungkin mengajar aku untuk berubah kepada yang lebih baik. sesungguhnya Allah telah mengatur setiap langkah perjalanan hamba-Nya. kadang-kadang rasa macam dah buat sehabis baik, kadang-kadang rasa macam dunia ni tak adil. Bila syaitan menguasai hati dengan keadaan iman senipis kulit bawang, hati salahkan Yang Maha Kuasa. 

Hati, tetapkan iman. Yakin dengan perancangan Allah. :)

p/s: menyendiri.
terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

16 June 2012

dear Allah, I trust You.


.Assalamualaikum.




‎"Sometimes ALLAH takes everything from you so that you may turn to Him and sometimes ALLAH places certain people who let you down in your life to teach you that you should never depend on anyone but Him. ALLAH will never let you down :)"

p/s: dear heart, trust with Him. everything happens for a reason.

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

13 June 2012

pengalaman interview lahhhhh sangat. heeee


.Assalamualaikum.

interview. hmm hmmm. tak tau nak cakap mana. it's not like very formal interview actually. it's more explanation how my work is. amboi. kemain kau tulis omputih. hew hew hew. semalam lepas taklimat dekat stadium negeri, cepat-cepat aku keluar pergi rumah qatrun then pergi kat prudential. time masuk macam bedebor gile you olsss.

tapi, time di'interview' tu takde apa sangat la. cuma aku tak pandai nak jawab soalan-soalan yang tricky. kui kui kui. aku baru tahu kerja yang aku apply tu sebenarnya jadi agen takaful. phewww~ where you need to find people, give talk to them, convince people and hmm more to communication skills. I don't have that. haha. tapi, aku diterima je kerja tu cuma aku macam berat hati sikit sebab tak suka kerja macam tu. entahlah, hati aku macam TERpaksa kalau aku pergi.


semalam sepatutnya aku dah join kelas untuk newbies and khamis dah boleh masuk office. tapi aku balik dulu. sepanjang balik aku duk pikir-pikir punye pikir and at last aku decide tak nak. communication skill boleh di ajar, dipupuk. tapi, seriously I will say no :P nanti la one day kalau aku rasa nak cari insurans, aku akan ambik dengan prudential bsn takaful. it's really good you know. so, if korang yang dah bekerja kalau nak cari insurans takaful, sila lah terai prudential bsn takaful :)

p/s: rezeki ada di mana-mana, Tawakal :')



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

10 June 2012

my veryyyyy first formal interview. :)


.Assalamualaikum.

Bismillahirrahmanirrahim.

debor ni. tetibe ke kan? phewww *fliptudungbawal* tadi tengah tidur, tetibe dapat call. aku tenung je incoming call tu sebab nombor tak kenal. was-was nak angkat sebab fikir nak tidur. lol. tapi, zapppp datang kat kepala terfikir ni mungkin orang panggil interview kot. kot la. sekali bila dah angkat memang YA! hua hua hua

aku pun senanye tak ingat dah ada hantar resume dekat company tu. bila orang tu cakap aku ada apply untuk perancang kewangan Islam, aku blur semacam je. lepas cakap-cakap tu baru terus bangun cek internet. haaa. baru aku ingat. hee.

ni first time nak pergi interview. debornye kemain. baru tahu apa yang miya rase hari tu. heeee :P ekceli interview pukul 9 pagi hari selasa. aku iye kan jelah. sekali baru teringat ada taklimat dekat stadium negeri sampai pukul 1. so, aku call balik mintak postpone interview pukul 2. huwaaaa. seram ni >< nasib baik rumah qatrun dekat. nanti lepas taklimat, salin baju, solat, dekat rumah dia dulu. :)




esok nak kena pergi dungun untuk ambik transkrip. phewww~ akhirnya. pergi jugak dungun. dah lama bertangguh. hehehe ^_^ semoga hari selasa ni semua berjalan dengan lancar. 

p/s: Have faith with Him, Iqa :)



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

07 June 2012

dua mimpi. hmm hmmm hmmmm.


.Assalamualaikum.

mimpi 1

lepas tulis entri sebelum ni, aku tidur petang. lepas tu aku mimpi. mimpi ada anak lima orang. satu lelaki, empat perempuan. kemain lagi mimpi. keh keh keh. dalam mimpi tu comels je semua. comels tu plural. sape ajar? tak tau *sengeh* anak-anak panggil umi. awww. rasa macam happy gila jadi umi *angkat2 kening* lepas tu TERbangun. spoil mimpi.


mimpi 2

mimpi keluar dengan someone. orang tu hmm tak boleh bagitau. ramai kenal. kang tak pepasal kantoi. wkwkwkwk. dalam mimpi pergi jumpa family dia, makan makan kat rumah family dia. *gatalnyeee* lepas tu TERbangun. then, duk pikir kenapa mimpi pasal dia?? O.o takkan teringat cerita lama kot. . .


mimpi 3

coming soooooonnnnnnnn :)



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

06 June 2012

kenapa aku rase nak kawen?? *amboi*


.Assalamualaikum.

ramainyewww kawan kite kawen. nak kawen jugak ni rasenyewww. ee. mintak kaki betei. dulu sape entah penah bagitau perempuan senang nak masuk syurga. taat Allah, taat Rasul, taat suami. tapi, sebenarnya perempuan paling ramai masuk neraka. ya Allah, mohon dijauhkan daripada azab api neraka.

kadang-kadang mai la jugak feel nak kawen. gatalnye awok ni. sebab nak rasa macam mana uruskan hal suami, rumahtangga, anak-anak. *berangan* sebab nak dapat pahala banyak banyak banyak banyakkkkkkkkkk. nak rasa macam mana jaga anak sendiri, nak didik anak jadi soleh solehah, nak ajar anak mengaji, nak ajar anak sembahyang, nak ajar anak pakai baju-baju yang cantik, nak ajar anak pakai tudung. eh. banyak pulak.


tapi semua tu buka semudah yang aku fikir. yang ada depan mata sekarang pun terlalu banyak dugaan yang tak tertanggung. sampai kadang-kadang tu aku dah putus asa dengan keadaan sekeliling. aku rasa nak lari dari dunia yang penuh dugaan ni. tak sanggup dah nak hadapi. emosi pulak =.='



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

05 June 2012

membebel semata-mata. muahahahahaha


.Assalamualaikum.

ni baru je lepas siap key in data untuk dana hari raya. kan best kalau dapat jugak *menade*. nak komeng romeng entri orang pun malas ni. nak baca entri lagi la kan. ada beberapa je aku baca dan komen. nampak sangat pilih kasih kan? boleh pukul aku ramai-ramai . biar cepat sikit kurus. ada kaitan ke? errr.

sekarang memang jadi penggagur je kat rumah. menanti result intersesi dengan supp paper. berdebor-debor sokmo ni. ghase nok guling-guling je. then, kemas rumah sikit-sikit. sikit je sebab malas. ibu takde, pergi maktab. ni kalau ibu tau, mampus kena membebel. lepas tu belajar masak. masak you olssss. haha. tapi macam agak fail la. ke memang fail? tak pandai nak masak-masak ni. ayoyoyoyo *tepuk dahi*

online pun tengok-tengok macam tu. kejak-kejak tuit, reply mensi, retuit paling banyak. kui kui kui. lepas tu bukak homepage fesbuk. skodeng. scroll scroll scroll. likessss. :) bukak dashboard tumblr reblog scroll reblog scroll reblog scroll scroll sampai muntah. bila dah buang tebiat sangat tengok blog sendiri. motif?

ini bukan hiasan. ini luahan hati babe!


hujung minggu kursus kawen. minggu depan perjumpaan staf-staf pilihanraya dekat stadium negeri. half day woi! mati katak aku. geng pun takde. =.= hari-hari rasa bosan padahal baru hmmmm hmmmm hmmm *kejak nak kira berapa hari kat rumah* sejam kemudian. . . . . . . 


baru doploh hari duduk rumah. rase macam doploh tahun melanguk kat rumah. hari-hari makan. hari tu first week balik hari-hari buat kek la, kuih la. nak diet. tapi itu sume tipu semata-mata. sekadar menyedapkan hati. *tangan ke dada mata ke atas*

ehhhh. baru tahu nokia pun ada whatsapp. muahahaha. jakun gila. ni tengah layan whatsapp ni woi. *muka bangga*


terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

02 June 2012

mengorat dengan budak bola sekolah. wkwkwkwk


.Assalamualaikum.

alah. tajuk tanak kalah. siap wkwkwkwkwk. bunyi apa pun tak tau la. kat twitter ramai sangat guna. hewhewhew. tu macam nak kena lempang. eh. hai korang yang comel. selamat berhujung minggu ye you ols. gedik. dah berapa hari duk fikir nak update apa, sekali semalam zappp datang idea. tu pun sebab shikin tweet. cerita ni dah lama pun. 9 tahun lepas. pheww. lama kan?


ni time mula-mula masuk sekolah menengah dulu. mula-mula macam loser, macam forever alone jugak lah. sebab takde geng pun kat sekolah tu. tapi, makin lama haruslah makin ramai kawan kan. kat sekolah tu ada blok lain yang khas untuk form 1 dan form 2. kiteorang panggil blok baru.sebab ada geng,  duduk hostel, kenal dengan budak-budak atlet sekolah, petang-petang time riadah duk mengusha budak-budak bola sekolah and time tulah start menggatal. hua hua hua. malu gila kalau ingat balik.

tak tau la macam mana kalau sekarang aku jumpa dieorang tu depan-depan. rasa nak sorok muka dalam tanah je weh. budak-budak bola pulak lepas dah tahu aku minat salah sorang member dieorang, mula la duk acah-acah aku. fuhh. time tu malu ah. tapi, cool je. kalau jumpa mana-mana dalam sekolah, sengeh-sengeh jelah. sorang tu aku minat lama la jugak. dari form 1 sampai lah form 3. form 3 jelah sebab lepas tu aku dah tukar sekolah.


tu tak termasuk lagi bab aku tulis diari. konon luahan perasaan la. *puii* lepas tu nak buang diari pergi buang kat luar hostel, dekat kantin, dekat dalam meja batu yang berlubang tu. orang panggil kerek rasanye hari tu. tapi, lastly kantoi jugak dengan akak-akak hostel. malu gila hoi! serius malu ya amat. tapi, sekarang aku tak tau dah mana pergi dieorang tu. yang aku tau sorang dua jelah sebab main bola untuk terengganu.

dan semalam shikin mensi kat twitter ada yang dah kawen. ngeh ngeh ngeh. yang aku suka dulu tu tak tau la pulak macam mana. hari tu ada jugak lah aku tanya akak senior hostel yang baik dengan dia dulu. tapi, dia pun tak tau.


kesimpulannya, kat sekolah dulu memang keje menggatal je. wkwkwkwkwkwk
terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan