12 October 2012

Working!


.Assalamualaikum.


Setiap hari dah busy! Takde masa dah nak online lama-lama, blogging... and yes, sekarang aku kerja part time kat The Cupcake Shop! Weeee. Where is it? It's located at Losong, Kuala Terengganu. Kedai kecik je tapi cute. ahaks. Aku sorang je assistant akak tu so, agak busy la. Sebab nak tolong buat kek, nak mengemas, nak membasuh. pheeeewww~ *lap peluh* 

Refer to page Baker's Tales Cupcake. Ada macam-macam kek setiap hari and hari-hari jugak ada cupcakes. Yummyyyyy. Tapi aku duk kat situ takde pun makan kek-kek semua. Tak teringin pulak sebab dah keje kat situ. Kalau dulu, mesti mengidam gila dengan cupcakes! Heee. Yang order untuk macam-macam event pun ada :) Operation hour 9:30 am until 6:30 pm. So, kalau balik rumah sekarang pukul 10 malam mata dah mintak tido. Penat sangat keje time siang hari agaknya :P

Penat tapi enjoy sebab benda yang kita suka. Ada la jugak akak tu ajar-ajar. Heee. Lagi satu, boleh online jugak kalau time takde keje nak buat. Ekekekeke.. Tapi tulah, mood online dah kelaut dah. Padahal baru seminggu keje. Hoho. Nanti kalau ada cuti panjang sikit, story later okay ;) 


terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

05 October 2012

Random Post #2


.Assalamualaikum.


note: baru je lepas exam. lupa kejap ada blog rupenye =.='

dua minggu sebelum raya memang sakan aku duk buat kuih la, biskut la, kek la.. minggu raya pun macam tu. tapi masuk minggu kedua dah malas. lama jugak malas walaupun minat baking baking bagai ni kan. tapi malas tu menguasai segalanya weh. blergh. sampai la ibu dengan abah duk pakat tanya kenapa dah tak buat kek. problemo is kalau aku buat bukan sume orang makan sangat pun. makan sikit gitu jelah. sudahnya aku jugak menghabiskan. saje nak menggemukkan anak perempuan yang satu ni. :P

so sekarang kan.. sekarang tu maksudnya time aku siapkan draft ni doploh dua september, mood baking kemain kau! ada je idea. nak nak lepas shikin bagi laman web laura vitale. perghhh. ce korang pergi tengok video resepi laura vitale dekat you tube. ralit gila tengok dia cakap. comel kot. rasa nak gigit je pipi dia. sampai macam tu sekali. ke aku je macam ni? hmm. straight lagi ni yeee -____-


currently missing beautiful colors during childhood :)


terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan