19 March 2013

Perasaan Ini


.Assalamualaikum.


*silent mode*

Last minute kerja tu memang macam bagai isi dengan kuku dah. Takkan ada kacang lupakan kulit. Gitew. Kemain peribahasa bagai tengah malam gini. Rehat. Kasi hilang lenguh hadap laptop dari siang sampai beberapa minit sebelum taip entri ni. Duk main movie maker tu rasa macam nak kekah kekah laptop tu. Tapi tapi mana boleh. Laptop Mem Besar. Dah janji nak tolong siapkan assignment. Hujung minggu nak balik maktab. 


*secretly crying*

Entah. Hati payah. Payah nak terima kenyataan. Sakit. Sangat. Kenyataan yang tak pernah terlintas dalam fikiran. Tak pernah terlintas dalam hati. Sekelip mata. Hati curiga. Rasa marah. Rasa nak bagi penumbuk, penerajang, penyepak. Kenapa? Soalan yang tak akan dapat jawapan. Tak akan pernah dapat. Sebab mulut, sebab hati. Mulut terlalu berat nak bertanya. Hati terlalu sakit bila ingat. 


*you*

Kenyataan yang diterima. Gelak. Takpe. Yeke takpe? Hati kata tak, kan? Tamak. Nak jugak. Ish. Buruk perangai. Cukup hanya tahu semua masih macam biasa. Cuma keadaan. Masa berjalan, bergerak. Kita punya tugas. Punya tanggungjawab. Hmm. Jodoh. 


*mereka*

Terima kasih atas doa diturunkan bala itu. Manusia. Cepat lupa. Tamak. Tak pernah cukup. Tak pernah nak hargai. Kesian. Kami kesian. Tapi sampai bila? Usaha. Kenapa tak pernah usaha untuk ubah diri, keluarga. Busuk hati. Kurang ajar. Mana adab? Semua lupa. Lupa apa yang pernah dibantu. Bukan sekali. Berpuluh tahun. Mulut busuk. Jaja cerita tipu. Benci. Menyampah. Meluat. Bunga kami bagi, najis mereka balas. Sabar. Sabar. Sabar. Itu saja mampu. Moga Allah lindungi kami.


*senyum*

Kalau suruh semua berhenti tanya, apakah akan dilayan? Tak. Jadi, senyum. Semoga ada. Ada yang bawa kunci itu lagi. Kenangan. Ada yang pesan. Jangan terlalu ingat kenangan lama. Bukan. Cuma payah. Pilih. Ya. Bukan semberono pilih. Pilih yang punya akhlak. Yang boleh bawa ke Syurga. Yang memahami. Yang menyenangkan. Bukan yang buat hati rasa tak tenang. Macam "something wrong somewhere"


*Ubat Hati*
:)


terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

11 March 2013

That Day : Engagement and Wedding


.Assalamualaikum.


Hey hey hey it's already 11th March yawww! Tahap malas nak update memang tak boleh nak handle dah. Busy sangat tu takdelah cuma malas. Sebab kadang-kadang 4-5 hari busy lepas tu ingat nak rehat kejap, rupanya sampai ke sudah rehat. Jadi penggangur ni bosan jugak yedak? So, kalau rajin tu aku ambiklah order. Alhamdulillah so far so good ;)

Just Engaged

Alhamdulillah, another one of my best friend just engaged on 23rd February. That was a very very very very hectic week. Myrah and I were together helped her for the day. Guess what? That was my first time set up pelamin. Pelamin lah sangat uols! Aku tak reti sangat nak buat nye haaaa.

tadaaaaaaaaaa. 
Ni tak full lah sebab both side ade lagi pasu bunga cuma tak letak. Mihmihmih. Seriuslah memang aku tak reti buat sebab tak suka sangat buat pelamin. suka tengok yang dah siap je.

Fully Fondant Red Velvet Cake. 
Nak menangis buat ni. Decoration tak pandai pun. Main letak aje. Time ni Myrah datang tidur kat rumah pastu tolong macam-macam. Thank You so muchhh!

Dan, macam biasalah. Asyik kena soal bila pulak turn aku dengan Myrah ni haaa. Aku nak jawab pun macam malas dah. Tapi selalu bagitau je takde calon. Malas nak cari. Cewah kau. Macam mana nak cari kalau setiap hari asyik eksaited dengan bakery and pastry aje? Takde masa nak nak skodeng jodoh. Kakakakakaka. 

We heart you ;)


Just Married

Ni memang betul-betul jiran sebelah rumah. Aku ni taklah rajin sangat. Memang dasar pemalas -____- Aku pegi menolong pun last day gitu. Lagipun dieorang guna catering so memang tak banyak sangat kerja nak buat. Tapi, paling mencabar bila jiran ( I called her Cik Mah ) tetiba suruh tengok cake untuk hantaran. Bedebor gila uols sebab Cik Mah tanya tau tak buat cream untuk cake. Aku ni tak master sangat. Kalau buat takut orang rasa muak. Gitew. 

Bila pergi rumah Cik Mah, aku tengok kek fully fondant. Cantikkkkk. Tapi, fondant dah cair. Banyak yang memang dah rabak yang mana kalau nekad jugak nak buat hantaran memang tak jadilah. And luckily time tu aku still ada fondant yang tak guna langsung. Memang cukup sangat untuk cake. Tapi, yang fail sebab  takde fondant smoother so memang tak smooth pun cake tu bila dah cover dengan fondant. Sedih tengok T_T  Tapi tapi tapi dah order dah kat EazyBake fondant smoother so, lepas ni boleh buat cantik-cantik. Wehuuuuu. Sori uols. Gedik pulok entri kali ni.


*before*

*after*

Bunga letak tepi sebab cacat sikit kat situ. Mihmihmihmih

One more thing, bila kakak pengantin mintak tolong decorate pulut kuning. Mak aihhhh. Rasa nak jadi halimunan time tuh. Aku tak pandai buat tu. Wuwuuuuuu. Tapi, buat jugaklah.Feeling terer gitu uols.

*cropped*
Bride and Groom tu biorlah rahsia. Ececece

Banyak lagi aku nak cite sebenarnya tapi aku tau korang muak kan? Bhahahahaha. Ni pun aku busy nak tolong Ibu siapkan assignment. Nampak senang gila uols. Tapi, sakit jiwa raga nak buatnya. Sobsss. Tunggu next story bulan depan hokeh. Haaa gaya retis. Kau hado? 

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan