15 June 2013

giving up


.Assalamualaikum.

orang cakap kalau nak sesuatu, jangan berhenti berusaha. tapi kalau dah usaha dan usaha jugak tapi akhirnya tak dapat so bukan rezeki kita lah kan. kalau terus kejar pun dapat apa? dapat penat lelah adelah. mungkin Tuhan dah tentukan jalan yang lain untuk kau.



sama jugak macam kau suka seseorang. kau dengan dia sama-sama tahu. kau bagi hint, dia tahu. yang pasti, dia tahu. tapi dia?

sama ada dia buat tak tahu atau dia tahu tapi malas nak ambik tahu.

"kau boleh menyandar pada seribu bahu kalau kau mahu
tapi kau memilih untuk yang satu itu
yang paling dungu
yang buat kau bersandar
sambil air mata kau jatuh bertalu
dan hati kau pecah beribu"


dan akhirnya apa yang kau, aku, kita semua perlu buat ;

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

10 June 2013

Pssst Pssst. Ade bende nok kabor!


.Assalamualaikum.

rasa lapor nengok ni haaaaa
pics from tumblr

Lupe pulok sekarang ni nak update blog ni haaa. Malas kemain. Hari-hari duk skodeng stegrem pastu non stop duk like gambor makanan. Perghhh. Time lapor, kalau nengok memang rasa nak makan je henpon. Rasa ajelah. Makan sungguh kang macam tak logik. Muehehehe.

Pastu nak kabor ajelah yang aku dah ada blog lagi satu. Hiks. Blog untuk tempat bisnes kocik-kocik ni jelah. Tapi, area Terengganu jelah aku cover haaa. Kalau jauh tak mampu ler. Nak pos pon memang tak boleh. Cehh bajet macam hebat aje apa aku buat. 

Baking ni dah jadi macam addict kadang tu tau. Lepas buat order banyak, ingatkan nak rehat tapi tak boleh. Sebab rasa jugak nak baking tu. Penat tu toksah cakap lah. Tapi hmm itulahkan. So, lusa nak pegi KL. Aku nak mengulor kat Bake With Yen!!!! Tak sabor weh. Bulan lepas lagi aku dah buat list nak beli apa benda. Muehehehe. Eksaited :P


Tu haaaa link blog lagi satu. Takde banyak gambar sangat pon. Baru nak setat katanya =.=' So, sesape area Terengganu nak order tat telur ke, cheese tart ke, cupcakes, cake, etc boleh la nak order pon. As a start, aku banyak ikut customer nak macam mana. Kalau aku boleh buat, aku buat. Tapi sebolehnya aku akan buat ;)

Itu aje nak kabor senanye. Muahahahaha. Kbai.

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan