21 July 2013

Dua Puluh Tiga


.Assalamualaikum.


Selamat pagiiiiiiiiiiii. Time start menaip ni pukul tujuh tiga puluh lapan pagi bersamaan doploh satu Julai dua ribu tiga belas bersamaan doblas Ramadan. *semput*  Dah lama dah niat nak up entri baru sebab rindu gila nak membebel tapi tulah kan. hmmm itulah pasal. Busy katanya. Busy tido adalah. Wkwkwkwk. bangun tido mula la gelabah nak siapkan order biskut raya. So Ramadan korang amacam? Make sure baik okay. Pang kang sesapa yang ponteng termasuk adik aku. Muahahahaha.


Siriyes aku memang tak cukup tido lately ni. Eye bags, Panda eyes, ni sume boleh jadi bff Panda. Dan lagi best, baju raya pun tak cari lagi. Tak sempat la noks. Nak keluar pun malas bulan pose gini. Asyik nampak katil je lepas buat biskut raya. Muehehehe. Sabor ajelah. Malam tido lambat. Pukul dua, pukul satu baru nak tido. Pastu pukul 5 dah bangun. Tu pun mem besor kejutkan. Kakaka


Oh sembilan belas Julai lepas aku dah genap ah doploh tiga tahun. Perghhhh rasa makin tua sebab ramai gila yang dah kawen. Nak kawen jugakkkkkk. *mood gatal* Sampaikan ramai kekawan wish semoga cepat kawen la, cepat dapat jodoh la. Aku aminkan aje ah. Hahaha. Tapi tahun ni aku pun few days sebelum tarikh baru ingat birthday sendiri. Parents aku lagi ah. Lupa. Tak sedih. Tak tak tak tak *ayat cover* Teringin nak cheese cake, moist choc cake. So ada sesapa baik hati nak belanja tak? Muehehehe.


Sempena umur dah doploh tiga ni kan, aku harap aku jadi lebih baik, rajin, tak malas, tak garang sangat *hehe*, makin rajin buat cookies, buat kek, bla bla bla. Semoga aku jadi salah seorang Muslimah yang makin dan makin baik dari hari ke hari ;)



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

09 July 2013

Rancangan Lepas Raya!


.Assalamualaikum.

Ahlan Wasahlan Ramadhan Ya Kareem :)

Alhamdulillah Ramadhan yang paling dinanti bertamu. Selamat berpuasa semuanya! ^_^ Might be busy for this month but InsyaAllah I will keep myself connect to Allah The Almighty. Promise ;)



Oh, main point kat sini rancangan lepas raya. Cakap kat Ibu nak cari kerja kat KL. Kawan aku pun ada jugak lah suruh try apply dekat tempat dia. Sekarang pak sedara aku suruh apply dengan Malaysian Airport. Aku apply jelah dulu mana-mana. Adalah yang tau, aku apply keje dekat Abah aku tapi Ya Allah punya la lambatttttttttt. Bulan 10 tahun lepas lagi aku apply. Susah betul nak keje dengan gomen ni. Haihhh.

Bisnes tu kira punca rezeki utama aku jugak sekarang ni. Alhamdulillah, everything went well. Tapi, aku nak jugak cari keje lain dulu sebab dah ada perancangan lain. Moga-moga Allah permudahkan :)

I guess I am ;)

First Ibu cakap kat Abah aku nak cari kerja kat KL lepas raya, Abah diam pastu abah macam tacing, menangis. Ibu told me. Hehehe. Comel betul Abah ni heh. Tapi Ibu pesan jangan halang aku nak pegi keje jauh. Muahahaha. Mulanya, aku ingat nak survive sorang-sorang je. Nak rasa susah hidup, nak rasa penat lelah dan yang penting nak berdikari. Cewahhhh. Tapi aku ni sebenarnya pesen homesick. Takut jugak aku menangis duduk jauh-jauh dari family ni. Hehehe

Tapi, end up Abah suruh tanya pak sedare yang keje kat KLIA. Muahahahaha. Kelakar lah jugak aku rasa. Aku fikir nak berdikari tapi sudahnya Abah nak dekat jugak dengan family. Ibu pun fikir benda sama. So, memang dedua gelak la tadi. Hehehe.

Lagi penting sekarang, misi mengecat rumah dah siap. Perghhhhh nikmat tak terkato! Muehehehe. Rabu ni puasa yeeee. Jangan ponteng! Haippppp >.<


terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

06 July 2013

Korean Stuff Online Shop!


.Assalamualaikum.

Assalamualaikum and HAIIIIII. Wah over tau duk caps lock HAI tu. Hiksss. So, ade tak yang suka gila Korean Products? Mestilah kannnnnn sebab barang-barang dieorang ni sangat comel okay! Aku pun tengok kadang rasa nak semua aje. Tu belum lagi part kalau dapat ke Korea kannnn. kalau dapat pergi mesti aku menyerlah kejakunan aku dengan benda yang sangat sangat comel. Hehehe.



Ohhh aku pun suka jugak tengok Running Man ni haaaa. Kalau tengok, mesti aku gelak sorang-sorang sampai bergegor rumah ni agaknya. Ngeheeee. Sampaikan parents aku stress tengok aku gelak sorang-sorang. Muahahahaha.

SO, sesape yang minat Running Man, apa kata kalau korang beli jeeee t-shirt Running Man ni kannn? So, kalau pakai pegi jalan-jalan, macam syokkkkk je kan. Kikikiki.


Paham ke idok Bahasa Korea? Aku pon tak paham. Muahahahahah

Boleh jugak tulis nama korang kat belakang baju tu. Pastu boleh main dengan kawan-kawan ye. Pastu kalau koyak baju, beli baruuuuu. Hakhakhak




Ataupun, boleh pilih warna hitam ni kannnnn. Comel je. Kalau aku, hitam lah. Tanak bagi nampak gemokkkk. Ngehngehngeh

Untuk T-Shirt ni harganya sangatttttttt affordable tau

front design only: RM35
front design with printed name: RM40
velcro name tag only: RM25
front + velcro name tag: RM50
all price included postage.. =)

Lepas tu ade pulak hoodie yang super duper comel ni kannnnn. Selalu tgk Koreans memang suka sangat pakai hoodie yang menyerlah kecomelan ni kannnn. 

Panda Hoodie
RM140

Dinosaur Hoodie
RM150


Pastu, dieorang ade backpack yang gile rawrrrr! ahahaha. Sape nak belanja aku ni haaaaa? Kikikiki. Pakai backpack ni boleh feeling cute. Lol XD PAstu pulak ada beg yang macam cerita Heartstring tu kalau tak silap la. Muehehehe. Sebab aku memang berkenan gila dengan beg yang heroin tu pakai. Amende tah nama watak dia dalam tu. Malas nak google oi. Hehehe




Kalau nak tengok banyakkkkk lagi jenis back pack, nanti boleh tengok kat facebook tau. :)


ni dieorang punya blogshop okeh!
:)

So, kalau ada yang sold out tu korang kena tunggu pre-order next batch. Ohmaiii. Banyak jugak yang sold out tu. Bag yang aku berkenan memang selalu sold out =_________="

Oklah! Selamat menyoppinggggggg ^_^



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan