29 November 2013

order biskut coklat cip


.Assalamualaikum.



pre order for choc chips cookies. 
soooo crunchy! 

RM20/250gm (include postage)
postage will be done after 8th December 2013 either Sunday or Monday every week.
send your message via fb inbox or text me at 011-29421204
p/s: no whatsapp no wechat. :)

sesape nak order biskut coklat cip untuk makan-makan ke, untuk door gift ke, boleh la mesej kat nombor atas tu ye :)

whatsapp @ wechat tak boleh sebab telefon rosak. hehe.

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

26 November 2013

Pengapit


.Assalamualaikum.


Bila cuti sekolah maka, bertimbunlah kad-kad kenduri kahwin. Kad sendiri masih menanti. Kekekeke. Dalam tempoh empat minggu ni saja, dua orang gelpren aku nak nikah. Satu, dah selamat jadi bini orang. Satu lagi tengah menghitung hari. Sabtu baru ni, lepas je gelpren aku sah jadi bini orang, aku pulak yang terharu sambil terlebil-kebil tahan air mata keluar. Feeling sungguh.

Dan untuk gelpren pertama, awal-awal lagi dah tahu kena jadi pengapit. Tapi takdelah pengapit sangat sebab dieorang tak sanding pun. Pengapit main-main gitu jelah. Tapi feeling dia gila cuak. Pengantin cool je. Aku tanya kawan aku " wehhh dok debor ke?" "biase je raseeee" Dan Alhamdulillah, dah jadi PUAN dah pun kawan aku tuuu. Tak dapat dah la nak tidor sesame lagi. Wuwuwuwuuuu.

Gelpren kedua ni yang sebenarnya aku ditugaskan tukang buat muffin je lepas tu tolong mana yang patut la. Sekaliiiiiii, semalam time keluar dengan gelpren nombor dua dia mintak tolong jadi pengapit. Merah padam muka aku. Sebab satu, memang dia bersanding. Sebab dua, ada video. Waaaaaa. Seram jugak aaaa. Nak kena pikir pakai baju apa ni.


Alang-alang jadi pengapit ni feeling jugak aa nak ambik berkat. Kakaka. Sebab gelpren nombor tiga tak balik kena buat FYP maka, aku ditugaskan untuk ambik berkat bagi pihak dia jugak. Gituuuu. Aku nak ambik berkat kot boleh kahwin tahun depan ke. Lalalalalala~ Tu pun kalau dia nak aku. Sadis pulak tertulis pasal ni.

Aku harap aku jadi pengapit paling cool dua minggu lagi.

p/s: jurutera hati saya
terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

24 November 2013

Subjek Akaun UiTM :)


.Assalamualaikum.



I just got back from KL and to be exact, going back for good. It's a long story, perhaps. Oh I have been missing too much with blogging, baking, watching tv. Ehehe.

Ohhh, kalau ikut post yang lama ada pasal  life being as an accountancy student. Kat situ ramai rasanya adik-adik yang banyak tanya pasal akaun nih. Mungkin la sebab korang semua nak continue dengan akaun kan? Wish you all the best brothers and sisters :))

Sebab baru balik, maka barulah ada masa nak bukak dashboard ni. So, ada yang tanya subjek apa yang ada untuk belajar akaun? Err semua ipta/ipts sama ke belajar? Lain kan? Kalau nak tahu boleh, tapi akak boleh bagi yang UiTM jelah ye. Haaaa akak katanya. Kekekekeke.

Financial Accounting 1, 2, 3, 4, 5,
Computer Applications and Communications in Accounting,
Computerized Accounting,
Business Mathematics,
Introduction to Statistics,
Introduction to Business,
Microeconomics,
Macroeconomics,
Principles of Management,
Fundamentals of Marketing,
Fundamentals of Entrepreneurship,
Fundamentals of Islamic Accounting,
Cost Accounting 1,
Financial Management,
Introduction to Commercial Law,
Introduction to Business and Company Law,
Taxation 1, 2,
Auditing.

 Ohmennnn, kenapa blockquote aku ghupe gitu? *time preview baru perasan*

Okay ye adik-adik yang tanya, itulah subjek yang akak belajor kat UiTM. Ditegaskan lagi sekali UITM okay. Jangan ditanya IPTA/IPTS lain. Akak tak tau la uols. Hehehe.

Mesti ada yang tanya subjek apa paling senang, subjek apa paling susah. Kannnn? *kekening* To be honest, yang susah bagi akak adalah AUDITING. Muahahahaha. Serius weh. Kalau boleh tak nak dah tengok buku teks audit yang bapak ah tahap ketebalan dia. Nak menangis tergolek-golek tengok buku teks rupa gitu.

Tapi, korang chill aaa. Cuma kena rajin membaca lah. Kena RAJIN sangat-sangat.

Kalau tanya paling senang tu tak tau lah. Biasa aje semua. Dah nama pun belajar. Yedok? Setakat sakit kepala time belajar akaun tu biasalah uols. Heeee.

Okay taktau dah nak membebel apa lagi. Kalau nak tanya lain, komen jelah. InsyaAllah reply satu persatu. Gitew. Kalau tak busy la yeeeeeee ^_^
terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan