Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2017

RESEPI DOUBLE CHOCOLATE BROWNIES YANG PALING SEDAP!

Assalamualaikummm. Tetiba je kan masuk 2017 nak bagi resepi. Muahahaha. Sepi betul blog sekarang ni. Sebab taktau nak update apa so, nak share resepi yang aku guna untuk jual dan untuk makan sendiri. Hehe. Resepi ni guna mixer bukan handwhisk. Resepi ni yang paling sedap bagi aku sebab aku bukan suka sangat brownies sebelum ni. Tapi bila try yang ni lepas Kakak Sepupu aku bagi, terus suka brownies. Hehehe.

RESEPI DOUBLE CHOCOLATE BROWNIES (BROWNIES KEDUT/CHEWY/FUDGY)

Original: Martha Stewart

Bahan-bahan:-

90 gram butter (aku guna salted butter @ kalau guna unsalted boleh tambah secubit garam)
170 gram chocolate (aku guna chocolate coin beryls)
1/4 cawan serbuk koko (aku guna brand Selborne @ Van Houten)
Secubit Nescafe @ Coffee @ Cinnamon powder (taknak letak pun boleh)

2 biji telur gred A
3/4 cawan gula halus @ castor (resepi asal 1 cawan)
1 sudu kecil esen vanilla

3/4 cawan tepung gandum
1/4 sudu kecil baking powder

*Loyang size 8", letak baking @ parchment paper

Cara-cara:

1) Panaskan oven …