Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2010

persoalan terburai...

fuhh... tinggal empat je lagi paper tadi dah tamat untuk CTU
blur jugak aku nak jawab aku tanak R owh kalau aku R, konpem akulah manusia paling malu dalam dunia ni!
blogging stop sekejap sebab... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
aku ada dua lagi killer paper minggu ni weh!!
| FAR - 4/10 | | LAW - 6/10 |
jadi untuk budak yang tak berapa nak genius nih kena la study sampai pecah otak siket kan? senang nanti nak jawab exam sebab otak dah terburai, amek je apa-ape kat otak yang dah study hahaha kan?
haih terupdate pulak korang la nih

tanak la blogging blogging nih!

siyes aku dah giler ngan blogging
tapi untuk sementara
kene STOP
teringin nak jadi blogger tegar!
pergh..berangan
hahahaha

yeah! stop!
will be back soon....
blogwalking jln mcm biasa insyaAllah
lari lari lari..kecut perut (lagu erobik uitm aku.haha)
xoxo




sadis betol!

sekarang dah tak ramai visitors errr.dulu ramai ke? boleh la..hahaha
sekarang entri aku kosong tanpa komen cesh..sadis betol
ramai dah jadi silent readers ke?
*wondering
off blogging until.....







GEMPAK | tips hilangkan mengantuk

petang tadi ain buat serang hendap lagik aiseyh..memang terganggu la tidur aku siyes aku ngantuk giler weh tak tahan giler dah aku amek buku, ingat nak study last-last buku baca aku macam biasa la kan? hehehe
so malam ni dengan banggenya aku nak share tips sket tips la sangat kan? hahaha
mata kalau korang dah ngantuk sangat korang bulatkan mata korang tuh seluas-luasnya hah! macam atuk kat bawah ni haih.comel je kan? hahaha hish..sebenarnya dulu ustazah time aku sekolah menengah ada bagitau kalau mengantuk sangat, sapu kelopak mate dengan jari sambil sebut Subhanallah 3x



minum ni aku sure ramai giler guna kaedah ni sama la jugak macam aku petang tadi aku pekena nescafe classic yang aku beli awal-awal sem aku guna due paket! power kan? hahaha tapi tu tak la power sangat... apa kata korang guna nescafe rich ni (macam gambar kat bawah) sure korang  tak tidur aku dulu minum nescafe rich ni due paket jugak segar bugar mat aku hahaha

tips ni aku buat je hehehe selamat mencuba xoxo

CANTIKNYA lelaki, GAGAHNYA perempuan

Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni rohani. Lelaki yang cantik adalah:-
1) Lelaki yang mampu mengalirkan air mata untuk ingatan.
2) Lelaki yang sedia menerima segala teguran.
3) Lelaki yang memberi madu, setelah menerima racun.
4) Lelaki yang tenang dan lapang dada.
5) Lelaki yang sentiasa berbaik sangka.
6) Lelaki yang tak pernah putus asa.
Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati. Seluruh kecantikan yang ada pada Nabi Muhammad adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki…

Kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan, tetapi pada kekuatan perasaan. Perempuan yang gagah adalah:-
1) Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan.
2) Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan.
3) Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan.
4) Perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan.
Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman. Seluruh kegagahan yang ada pada Khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempu…

bila aku belajar....

*susunan gambar adalah sangat tidak cantik*
aku nak pergi CTU ape itu CTU? ala..macam korang belajar Agama Islam time sekolah menengah jugak paham? miss lappy tak sleep lagi time nih hohoho

on the way nak study bilik ain,sempat lagi snap bahaya study bilik sendiri lappy dok panggil-panggil suh facebooking pelus blogging hahaha kejam kan lappy aku?

ustazah aku pesan banyak kali awal sem dulu CTU 231!! bukan 123 faham? faham ustazah....

taraa..dah sampai kat bilik ain aku study CTU  ain study ACC ain ni pun merangkap tutor akaun aku dia memang suke buat serang hendap kat bilik aku sebab die tau aku kuat tidur! kuat online! lepas tu kene bebel ngan dia hahahaha padan muke untuk diri sendiri =p

perghhh..aku buat nota weh! bangge jugak seposen due ekekekeke abaikan tulisan yang macam cakar ayam 

bila dah habis buat nota, mengantuk la jawabnya! inilah hasil mengantuk comel kan? hahahaha

sambung belajar lagi
xoxo

biarlah gambar berbicara

aku biarkan kepingan-kepingan gambar ini sebagai satu luahan perasaan aku tak mampu lagi nak ungkap kesedihan dengan kata-kata aku masih lagi mencari kebahagiaan dalam perpisahan
eceh.terkeluar lagu syahir pulak. hilang mood sedih. sambung balik
dia sedang bergembira di sana sedangkan aku terkapai-kapai mencari ketenangan mencari kekuatan untuk kembali berdiri tegak seperti biasa kuatkan hatiku Ya Allah tabahkanlah hati hamba-Mu ini pertemukanlah aku dengan kebahagiaan dari-Mu
...

ini bukan BE. tapi,takpelah. :)

keh keh keh baru je tadi merungut earning tak naik naik tadi check, dah naik!
ala..jadik ler 5 kupang hahaha
lantak la aku nak bangga pun hahaha
biase la baru dapat, gedik la sikit even orang lain siap dah cashout hehehe
thanks nuffnang up la banyak lagi hohoho

JOM PARKING KAT BLOG BEN ASHAARI

pergh!! hari nilah hari yang terbaik aku tidur pukul 3 petang aku bangun eceh. bangga la ni konon padahal anak dare yang tak senonoh kah kah kah
tadi aku nampak abg ben nak pomot2 blogger baru lagi dan yes! aku join lagik ahaks sebab blog aku ni still setahun jagung. huh.lapor...
aku still lagi blogger yang mencari idea-idea yang bernas ape yang aku tulis kat sini pun merapu tah pape je hahaha
earning dari nuffang pun tak naik-naik dush! tapi takpe. tunggu jelah nuffnang ni baik sebenarnya ekekekeke
blogger-blogger baru yang nak join meh la sini ye jangan segan silu nak pomot blog sendirik hehehe
xoxo

Fakta atau Auta??

*semua gambar adalah hiasan semata-mata*
1. Jika anda makan satay, jangan pula lupa timunnya, sebabnya
memakan satay bersama karbon yang terhasil selepas pembakaran
akan mendatangkan kesan karsinogen! Apa bendanya karsinogen tu?
(Ianya ialah suatu keadaan yang menyebabkan barah). Timun pula
adalah anti-karsinogen.


2. Jangan makan udang selepas mengambil pil vitamin C ! Yang mana anda akan mati keracunan Arsenik dalam beberapa jam sahaja.



3.
Barah akibat penggunaan bahan dalam Shampoo. Balik rumah dan
pergi periksa. Tukarlah ke jenama lain sebelum terlambat, jika
kandungan dalam shampoo anda mengandungi Sodium Laureth
Sulfate atau ringkasnya SLS. Bahan ini akan menyebabkan barah
dalam jangka masa yang panjang dan ini bukannya jenaka. Shampoo
yang disahkan mengandungi bahan ini ialah; VO5, Palmolive, Paul
Mitchell, L'Oreal, Hemp Shampoo terbaru keluaran body shop, Nature Force dan lain-lain lagi. Shampoo Clairol's Herbal Essence adalah satu-satunya yang mengandungi Sodium Laureth Su…

4 golongan LELAKI yang akan ke neraka

Pertama:- 'Ayahnya' -  Apabila seseorang yang bergelar ayah tidak memperdulikan anak-anak perempuannya di dunia. Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat, mengaji dan sebagainya.Dia membiarkan anak-anak perempuannya tidak menutup aurat.. tidak cukup kalau dengan hanya memberi kemewahan dunia sahaja maka dia akan ditarik oleh anaknya.
Kedua:- 'Suaminya' -   Apabila seorang suami tidak memperdulikan tindak tanduk isterinya.  Bergaul bebas di pejabat,memperhiaskan diri bukan untuk suami tapi untuk pandangan kaum lelaki yang bukan mahram,apabila suami mendiamkan diri.. Walaupun dia seorang alim (solat tidak tangguh, puasa tidak tinggal)maka dia akan ditarik oleh isterinya.
Ketiga:- 'Abang-abangnya' -  Apabila ayahnya sudah tiada, tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh kepala abang-abangnya..  jikalau mereka hanya mementing keluarganya sahaja dan adik perempuannya dibiar melencong dari ajaran ISLAM. Tunggulah tarikan adiknya di akhirat.
Keempat:-…

Organ Donation Should Be Encourage Among Malaysians

Alhamdulillah baru je lepas jawab first paper BEL tadi really2 thanks kat sume yang wish goodluck and doakan aku ye aku appreciate sangat tadi exam setat pukul 2:15 - 5:15 ptg dalam dewan yang sejuk giler plus hujan lagi memang demn!! otak aku beku weh dan paling penting
pagi tadi aku bangun pukul 5:33 pagi!!


aku cuak sebenarnya, tidur pun tak lene
aku terjaga pun time azan Subuh
bangun-bangun je terus ghase takut nak jawab exam
tak pernah aku takut nak jawab paper English
eceh. konon pandai sangatlah English nih
hahaha

dan akhirnya.....




warghhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! aku memang ghase nak nangeh terguling-guling aku tak pernah lagi jawab soalan essay sesusah nih! siyes aku cakap
dah la tengah sejuk giler tadi, tangan beku, otak pun beku aku ghase nak je baling sume barang-barang atas meja nak menunjukkan bahawa keadaan dalam dewan terlalu sejuk ye! sejuk gile sampai aku tadek idea nak buat essay
tadi kene buat essay Organ donation should be encourage among Malaysians berdasarkan DUA artikel yang dah diberi: 1) Th…

esok dah datang!!!

I WANT YOU TO SPEAK ENGLISH OR GET OUT!!!
pergh..garang gile seyh kalau aku dapat lecturer macam ni mau aku senyap je dalam kelas bukan takat aku je,tapi semua budak kelas kot
memang khusyuk la kan time kelas? konpem sume dapat carry mark tinggi-tinggi pastu lak konpem sume dapat A!! cayalah weh
ekceli aku cuma nak bagitau yang esok aku ade first paper untuk final paper BEL 311 harap-harap dapat jawab. insyaAllah... dengar kate,susah jugak nih tapi aku tak tau nak study ape kalau english neh heh. nak kate dah pandai tak jugak cume entahlah..
psstt: carrymark LAW aku bagus! hehe.semangat lagi untuk study LAW 
xoxo

aku tau la weh.aku sedor.

aku tau aku sedang dipermain-mainkan jangan bimbang aku sentiasa berjaga-jaga!
psstt: aku dah khatam CTU bab 1,2,3 tunggu masa nak review balik je wink wink
xoxo

siyes ini lawak weh! tersentap hati aku.

Symptom symptom student bila final exam minggu depan. Membaca tanpa menghiraukan sekeliling. Yang kepoh jadi pendiam. (orang masuk keluar bilik pun tak perasan, kalau orang tanya pun muka pandang nota je, jawab pon nak tak nak. Kalau jalan.jalan tersepak batu tu, reaksi dia lambat sikit. Sebab otak full load Membaca dengan kadar yang cepat. (entah faham ke tak belakang kira, sebab nak jawab subjektif, hentam pon boleh, yang penting ada point nak goreng )Nak turun café tu fikir 2,3 kali. Tak pun sekali sehari je. Tu pun bungkus.cepat. jimat masa makan kat bilik. Sambil makan boleh membaca apa yg patut.Time nak exam baru laaa nak full semayang. Solat sunat sampai nak batal air sembahyang. Doa macam.macam. (dan.dan. tapi alhamdulillah)Agak yang nak mereng tu start la nak bukak mp3 volume paling sakit telinga. Tapi time ni memang tak sakit telinga. Sebab sakit otak lebih dari sakit telinga.Masa tidur pon boleh terbayang-bayang yang baca tadi(ada tu siap ambik handout letak tepi bantal. Mog…