Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2010

siapakah kita?

Salam, Sempat jugak aku nak update entri baru ni ye. Yelakan,time ada kelas BEL ni jelah aku boleh guna internet. Nak harapkan wireless UiTM, macam haram je..aku pun tadek idea sebenarnya nak merepek-merepek sangat. Cuma, time aku kat bilik sorang-sorang, aku terpandang nota kat softboard depan meja study aku. Kat situ adalah beberapa helai kertas yang berunsur nasihat-menasihati antara satu sama lain yang roomate aku letak. Alang-alang tu jugak aku berniat nak share ngan korang sume nih. Sama-samalah kita renungkan dan berfikir ye. Sesuai tak aku jadi ustazah? Keh keh keh... ni soal SIAPAKAH KITA?

SIAPAKAH ORANG YANG SOMBONG? Orang yang sombong adalah orang yang diberi penghidupan tetapi tidak mahu sujud pada yang menjdaikan kehidupan ini iaitu ALLAH Rabbul Alaamin. Tuhan sekalian alam. Maka bertasbihlah segala apa yang ada di langit dan di bumi pada TuhanNya kecuali jin dan manusia yang sombong diri.
SIAPAKAH ORANG YANG TELAH MATI HATINYA? Orang yang telah mati hatinya adalah orang yang …

alamak! tak sedar pulak.

pejam celik
pejam celik
pejam celik
tanpa aku sedar
maksud aku dalam keadaan separa sedar yang di buat-buat
dalam mood yang masih lagi raya
dalam kaki masih lagi ingin merendek bersama...
bersama teman-teman
bergelak tawa, bertukar cerita, bertukar kekasih hati
dalam hati masih lagi mencari duit raya
dalam keadaan kaki masih lagi ingin bersenang lenang
tanpa perlu mengayuh basikal pink untuk ke kelas



*oh.bukan ini yang ku maksudkan. kalau ini patah riuk la jawabnya aku naik.
tapi warna ini lah! hehe
tau tak?
tangan aku ni malas nak menaip entri ni
sebab entri ni bawa sial malang kepada aku
weh
weh
weh
meh sini ciket, ambe nok kabo ke deme
ambe ni nok balik dungun dok esok!
DUNGUN. eje molek-molek tuh
kang saloh eje dop saje
aku ni nak raya la lagi la weh!
aku kan puasa sebulan. raya pun mesti sebulan. kan?
oh.sungguh t

kurus sahaja!

kurus
kurus
kurus
kurus
kurus
kurus
kurus
kurus
kurus
kurus
kurus
kurus
kurus
kurus
kurus
kurus
kurus
kurus
kurus
kurus

tajuk yang tadek tajuk

i have no idea!
selamat hari raya ke-6
dan yang paling utama
SELAMAT HARI MALAYSIA






gambar raye!!!! 2010 ;)

nilah gambar-gambar raya 2010 family aku. abaikan aku yang semakin membesar dengan jayanya! hehe

kiri tu mak aku, pastu adik aku nombor 2, pastu ayah aku, dan yang tu aku tak tau sapa.hahaha
yang paling kecik tuh adik aku paling bongsu

time nih snap ngan nenek and mak sedara sebelah abah aku. memang pagi raya dieorg akan datang umah aku. ish ish ish. terbalik. hahaha. yang penting dapat duet raye ye. haha. cucu yang kejam

ni bukan like mother like daughter. muka aku ngan mak aku tak sama. sume cakap macam tuh. aku pun tak slim macam mak aku muda-muda dulu. aku cume MONTEL. haha


ni pulak kaum-kaum adam.


ni pulak sudah pasti yang telah membawa aku ke dunia yang penuh dengan dugaan dan cabaran 
mylovelyDAD and mylovelyMOM

nanti kita jumpe lagi ye?

sempena hari raya aidilfitri yang bermula esok maka,
entri-entri blog juga akan berehat untuk sementara bagi menyambut hari kemenangan bagi seluruh
umat Islam di dunia :)
dan jugak kali pertama kemenangan bagi aku sebab puasa penuh! hehe
sekali lagi,
selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin
:))

ade jugak award ghaye ni ye?

wah! aku tukar template lagi. lepas tu buat header baru lagi. gatal betol tangan aku. biarlah tak cantik pun. janji aku rasa cantik. hahaha... maaf la ye. aku memang suka tukar template ni. macam tukar baju aku buat. ekeke.. tadi tengok kat dashboard, classmate aku ni update entri dia dapat award. aku pun try lar tengok award rupe apa dia dapat. skali dapat award untuk hari raye. isk isk isk.. tak terfikir pulak dek akal ada award raya. last dia tulis, WAJIB amek untuk semua followers dia. aku pun tanpa segan silu amek la. hehe.. meh meh jawab dulu soklan-soklan...

Puasa penuh tak taun nie?
boleh tak nak bangga sikit?? boleh kan? puasa aku PENUH tau tahun ni. Alhamdulillah.. bukan apa, aku ni kurang kenormalan sikit. pasai tu penuh.. ekeke.. sila la jelez ye..


Kalo saya mintak maaf, awak sudi maafkan??
for sure la. hari raya kan untuk kita sesama umat bermaaf-maafan :)

Kampung kat mana?
batu rakit. tau ke tanya-tanya ni? huhu. yang pasti dalma terengganu sahaja ok

Awak rasa blog saya ni come…

air tangan aku ni tau!

sebenarnya kan dah lama aku berhajat nak buat header sendiri. nak tempah rasa macam mahal pulak. ekeke..
nak buat sendiri guna photoshop aku memang tak reti langsung guna walaupun pernah belajar dulu. last-last tadi aku google cara-cara nak buat header guna photoscape. so, aku pun dengan rajin dan berlagaknya buat la. hehe. hasilnya tak la cantik sangat. cuma ok lah daripada tak reti langsung kan? huhu. apa-apa pun ni air tangan aku yang pertama menjadi tau! ;) satu tepukan untuk diri aku yang buta edit mengedit nih. haha.




tag di hari-hari nak ghaye!

Rules and Regulation :
firstly , if you've been tagged , you must write yours answer in your own blog and replace any question that you dislike with a new , original question . secondly , tag eight people .don't refuse to do that , don't tag people who tagged you .


1 . who sleeps in bed next to you ?

bantal-bantal busuk yang sangat aku sayangi.
dan jugak henpon-henpon ku. ceh.macam banyak je kan? :)

2 . do you ever lied to a boyfriend/girlfriend to get out of somethings ?

kadang-kadang tipu sunat tu perlu untuk jaga hati. hahaha.. err..KANTOI!

3 . what kind of kuih raya did you make ?

hoho.aku buat?memang silap besar la tuh. aku tolong mak aku je.. tapi,aku memang akan habis makan kalau mak aku je buat. kuih tunjuk-tunjuk memang tak laku kat umah aku ni.hehe. tahun ni ada biskut sarang semut, cornflakes, dam, mocha, aiskrim :)

4 . best day of the week ?

hari KHAMIS. sebab tadek kelas. so, boleh tidur sampai lebam. ;)

5 . what's really creepy ?

GEMOK! PACAT! BINATANG YANG TERBANG2!…