Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2015

Working.

Selamat pagi! Mood rajin hari ni nak update la kononnya sebab tengok banyak sangat CPV Nufnang. Muahahahaha. Tapi sebenarnya lebih kepada BO-SAN. Fuh. Hari ni masuk sembilan belas hari dah kerja. Oh yessss, kalau ikutkan post minggu lepas tu sehari sebelum aku pergi interview. Dah masa nak habis interview, bos tanya bila boleh start kerja. Aku cakap jelah bila-bila pun boleh (puiii sebenarnya kalau boleh tak nak lah keesokan harinya sebab memang tak ready. blergh) and then the boss said "if that so, as soon as possible la kan? esok boleh?" Pertanyaan "esok boleh?"tu macam nak membunuh sangat aku rasa.

Ala, sebab aku kan dah setahun buat business kat rumah tup-tup on the spot masuk kerja. Tak ready dari segi mental lah katanya. Tapi hadap jugak lah sebab kekonon job hunting sangat hari tu kannnn.

Guess what? Working on Saturday! Blerghhh. Luluh sangat hati nak terima. Muahahaha. Tapi boleh laaaaa. Sabtu tak banyak sangat kerja sebab bank mana bukak. So, banyak kepad…

2 0 1 5

Assalamualaikum. Dah masuk tahun 2015 rupenyeeee. Dah berapa lama teringin nak update entri baru tapi macam tulah kan. Bila sibuk baking, memang tak terlayan pun semua benda, Bila rehat dari baking, memang membuta aje kerjanya takpun tengok tv sampai muntah, LOL.

Azam tahun lepas yang kekonon nak kahwin tu kannnn kita tunda tahun ni. Tengok lah macam mana pulak tahun ni kan. Muahahaha, Azam baru sure lah ada kan, cuma tak boleh nak reveal sangat. Takut nanti cakap tunjuk baik ke kannn. Muehehehe. Tahun lepas agak mencabar even kerja sendiri dari rumah tapi banyak benda belajar. Belajar dengan duit, belajar dengan masa. Masa yang paling susah sebab kadang tu tak tau nak arrange. Tapi, Alhamdulillah everything went well :)

Dua minggu terakhir bulan lepas ( December 2014 ), memang job hunting. Hantar resume sana-sini tapi gitulah, takde rejeki lagi. Tapi tadi baru dapat call untuk pergi interview esok. Harap semuanya berjalan lancar. Ecehwah. Time hantar resume semua, ibu ada jugak tanya…