Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2011

Hatta Dolmat Is My Future Wedding Dress Designer & Dia Doakan Untuk Saya Jugak :))

haaaa...hari ni tiba-tiba rasa nak buat entri pasal kawen-kawen. eceh. ini kawen betul tauu. bukan macam main kawen-kawen time kecik tuh. dengan letak daun-daun yang diubah suai jadi macam crown then letak atas kepala. itu dulu lah kan. sekarang dah besar gedabak kena pikir matang sket. hehehe ekceli aku tadek calon pun lagi nak kawen. yelakan, sape lah nak aku. sobs. tapi aku tak kisah sebab aku yakin, one fine day insyaAllah, jodoh tu akan sampai jugak. semoga aku dapat jodoh yang boleh membimbing aku ke jalan yang diredhai-Nya. amin...

tapi bila cakap pasal kawen je, mesti terus otak pikir tang baju kawen! fuhhh.. kawen sekali je tauuu.. kalau yang lebih tuh, untung lah. haha. tapi kalau yang kawen sekali je, mestilah nak sesuatu yang istimewa kan. kalau aku, for sure tema PINK + PUTIH. aku nak seluruh dewan tuh dipenuhi dengan bunga ros pink dan putih. mesti sangat comel kan? dan penting aku akan pastikan aku selim time tuh. muahaha


*google*


semuanya akan jadi tema pink dan putih. dari…

kemalasan itu semakin menjadi-jadi bila otak dah semak.

sejak semalam aku asyik baca entri orang lain je. komen? err. adalah jugak. tu pun kalau aku rajin. heh. bajet blogger femes kau nak buat macam nih? oh. tidak sama sekali. sebabnya otak aku ni dah semak sameon dah. kaitan? memang tadek kaitan langsung!!


ada pulak gambar "serabut" yee. lepas ni kalau ada keyword "serabut" tu aku lah yang gugel =D

berbalik kepada otak semak. ye, otak sangat serabut tadi bila powerpoint presentation untuk BEL 312 corrupted!! damn so very da bomb. aku bengang gila sebab slide show tuh aku dah buat siap semalam lagi. siap kecoh kat facebook lagi sebab bagga dah siap. sekarang hambek kau! moralnya tolong jangan bangga. setan tuh sume. dush!


yeayyyy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tiba-tiba jerkkkk.. aku balik dungun AHAD pagi. hoyeah. i loikeee.. boleh duduk rumah lama sikit sebab minggu depan tak balik lagik... wuwwuuuu.... T___T

terima kasih jugak kat pak guard uitm dungun sebab bagi stiker kereta. even kereta aku buruk tapi tuan dia tak buruk oke…

kalau nak UNFOLLOW blog ni, silakan lah :))

VERSI LIVE UPDATE. eceh. nak jugak cakap live kan. yelah sebab dari minggu lepas asek autopost aje. skang dah live sebab dah ada kat rumah! yehhaaa.. walaupun tadi bawak kereta macam pelesit ( nasib baik tak eksiden je )




first of all just nak tulis terima kasih sangat kepada yang sudi singgah blog ni sementara aku tadek dari minggu lepas. ayat aku macam hape je. haih. walaupun komen untuk entri makin sikit, tapi tu semua dah tak bermakna lagi untuk aku. terima kasih jugak yang sudi follow lagi blog nih. huh. sekarang masa aku terlalu limit. betul ke ayat nih? err. paham-paham jelah eyh. yang pasti blog ni takkan macam dulu lagi. takkan ada update yang baru setiap hari, or maybe seminggu or maybe berbulan-bulan, or maybe jugak bertahun-tahun. 



since dah tadek berukbeng lagi kat kolej, hidup aku tenang sikit tanpa internet sebabnya aku tak perlu risau lagi pasal blog, facebook, twitter and etc. siyesly aku nak mintak maaf kalau aku memang tak sempat dah nak balas jejak korang kat blog.…

Kenapa Minat Sangat Dengan Artis Korea? Entah Pape Jer

orang duk present aku duk blogging kat belakang *( time aku taip entri nilah kan. nampak sangat schedule post. ha ha ). memang ler sebab aku dah present dua hari lepas so, sekarang aku ingat nak blogwalking je. tapi tenet macam harem je. cis. banyak gila cite yang aku terlepas. haih. entah macam mana lah aku nak qada' balik lepas nih. mampus aku agaknya ngadap komputer bila balik minggu depan. *long sigh

eh. berbalik kepada tajuk entri lah kan. aku tak paham lah kenapa ramai sangat minat gila babeng kat artis-artis korea nih. dah lah lagu entah apa-apa. faham ke weh? bahasa inggeris pon terkontang kanting ni kan pulak nak paham bahasa korea yang lagi lah jauh susah nak paham. hari-hari aku duk dengar orang cakap artis korea nih lah, itu lah. comel lah.  comel tang mana weh? comel lagi orang melayu kannn? :P

hari-hari aku kutuk orang yang minat korea. bagi aku artis-artis korea ini entah apa-apa je. dah lah satu grup tuh ramai. pastu nyanyi lagu yang tak paham maksud dia. kalau nak p…

Oh Mai!!!! JAtuh cinta. siyes jatuh cinta.

nothing to display.tak tau kenapa suka sangat lagu nih.fine.aku memang lambat jatuh cinta kat lagu-lagu korea nih. haha
layannnn..
p/s:auto post

Petua Kecantikan Untuk Perempuan

Wahhh... hari ni, today dalam keadaan yang good-good aje, aku nak bagi tips sikit. Tips untuk perempuan.  Kenapa perempuan? Sebab perempuan kan nak sentiasa nampak cantik cun malacun malatops. Auch.. terlebih pulah agaknya gua nih. Grr.





1.PETUA CEPAT DIPINANG - banyakkan minum air pinang...lg sedap kalau buat jus,,,fuh,,,
2.MENEGANGKAN KULIT MUKA - korang tarik kulit muka tu bagi tegang pastu stappler la...
3.MENGHILANGKAN BAU BADAN - berendam dalam besen air yang telah diisi dengan minyak wangi dan serai wangi...confirm wangi pasnie
4.MELEMBUTKAN RAMBUT - rendam kepala korang dalam air yang menggelegak,,,klu bleh biar suhu 2 mencecah 200 celcius ke atas,,,
5.MENGEKALKAN KECANTIKAN - jangan basuh makeup korang,,,biar je,,,tapi tu pon kalau make up korang lawa la,,,
6.MENGELAKKAN RAMBUT GUGUR - lumur rambut korang dengan gam gajah,,,confirm tak gugur dah pasni,,melainkan tercabut terus dari kepala je,,,ntah2 dengan kulit kepala pon boleh tanggal skali..
7.MENGHALUSKAN KULIT MUKA - gosok muka …

IniAnwarHadi yang superb euuuwwwwwwwwwwwww!

IniAnwarHadi. yeah. dia sangat comel dan superb comel okeh. nak nombor phone boleh? nanti anwar hadi jawab, boleh belah. haha. first tengok video dia kat blog cik epal. dia ni ala-ala sis MAGHIA ELENA versi lelaki.







vidoe nih rasanya boleh buat orang paham kenapa ana raffali menang AJL arituh.well yeah. betul apa yang dia kata. aku pun tak paham kenapa yang duk pertikai tuh sebok jugak nak jadi juri. *sigh*




anwarhadi versi euuwww. euuuwww.well yeah again! ramai kot cakap macam ni. paling tak leh belah siap ada 'w' lagik kat belakang.contohnye : adew, kitew, yekew, lamew dan yang seangkatan dengannya. dan yang tua bangka pun sebok duk guna 'w' jadah nih. heloooo. sayangilah bahasa malaysia. "iteww tak sukeww auww orang main-mainkan bahase itewww"fine. tak rasa gedik nak mampus ke? terasa? apa ku heran. kah kah kah.


oh. sungguh comel anwar hadi ni kan? bagus jugak dia buat macam nih. best best sebab ramai ke lelaki yang berani gedik-gedik macam nih? haa. ini gedik…

Blog Ini Sudah Sampai ke Penghujungnya...

blog ni tak best. blog ni buruk. blog ni tak hebat macam blog lain. blog ni memang tak best macam makan buah mengkudu eh cengkudu eh ke apa? ha. mengkudu la. bukan berudu. berudu tuh anak katak yang time kocik cinonet dulu aku suka main. takpun biji selasih tuh. eh. tu macam telur katak kan? haha. fine. aku memang panggil telur katak. 
sekarang dah sampai masa nak pergi bawak diri bersama kenangan-kenangan yang terbaik, terhebat lagi terindah spanjang berblog ini. banyak sangat pengalaman. tapi pengalaman kena kacau dengan anon tak pernah lagi. nak jugak rasa walaupun aku tak aku memang tak kuat nak hadapi semua nih. 
berat hati nak tinggalkan blog kesayangan nih. huk huk huk, oit oit oit. sudah-sudah ler. ni semua propaganda gua je. haha. 



A liar should have a good memory.



sempena keberangkatan tuan puteri yang semakin sihat montel gemoks dan gebu ini, aku nak cakap eh tulis THANKS kepada sesiapa yang sudi singgah sini. kepada sesiapa yang buat blog aku ni sebagai blog feveret diorang. f…

Hans Si Tukang Tilik | Anonymous Yang Baik Hati

sobelas januari due ghibu sobelas. macam sepuloh tahun lalu dah ni haa. gila lama aku nak amek masa buat entri nih. pheww.. nampak tak peluh-peluh menitik ibarat kerja di bawah sinaran matahari yang terik lagi panas.. ini hiperbola ye adik-adik.
sesaje nak peram cerita yang dah basi berkulat berulat. euwwww. selalu je kot tengok roti yang berkulat. hari tuh aku peram kek lapis sarawak sampai berkulat. kah kah kah. tolong jangan buat saya jadi menantu ye pacik-pacik sekalian.
hari-hari aku tengok kulat tuh membiak kat dalam tupperware. saja nak beramas mesra dengan kulat.kenyit-kenyit mata, syium-syium kulat... keh keh keh.. fine. berbalik kepada tajuk. satu hari yang sama blog aku ditilik oleh dua jejaka yang macho. macho kah?


link entri
ini dari Hans. sebelum tu, hans ada buat entri suruh bagi nama samaran dan link blog untuk ala-ala review gituh. bukan review blog. tapi review personaliti. taraaaa.. sila baca di atas.

aku bukan tanak cerita benda negatif pasal lelaki. tadek la aku saya…