Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2011

Seorang Anak Perempuan dan Ayahnya

aku rasa ramai yang cerita pasal ibu daripada abah. atau mungkin aku sendiri yang tak perasan berapa banyak ada orang tulis pasal abah. Alhamdulillah, aku masih ada abah ada ibu. ibu dan abah yang saling melengkapi hidup sehari-hari. semoga mereka dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, dilimpahkan segala nikmat yang Allah berikan. ini kisah benar. kisah seorang anak dan ayah.


anak perempuan ni boleh dikatakan sebagai daddy's girl sebab dia satu-satunya anak perempuan. walaupun begitu, ketegasan tetap ada. biasalah kan, anak perempuan satu. haruslah dijaga sebaik mungkin. sama juga seperti anak yang lain. anak perempuan si ayah ni tadi dah pun jadi seorang remaja yang belajar di salah satu institusi pengajian tinggi awam. satu-satunya anak perempuan yang diharap supaya menjadi contoh untuk adik-adik yang sedang meningkat remaja.


darah muda sememangnya panas bukan? ditegur sikit marah, masam muka, menjawab. tapi itu dulu sekarang anak perempuan itu sudah lebih belajar untuk sabar. ta…

Perempuan Cerewet, Memilih, Mengada, Gedik. What Else?

kalau nak bercakap pasal perempuan memang takkan habis. perempuan ni banyak pesen. pesen gedik, pesen baik-baik, pesen nerd, dan berpesen-pesen lagi lah. korang sendiri pun dah penah jumpa dengan perempuan yang banyak sangat ragam kan? in fact, perempuan memang boleh jadi macam-macam pesen. hee. yedak? bukan je ramai lelaki yang merungut pasal perempuan, perempuan pun ada merungut kawan perempuan korang sendiri kan? yela, sebab kadang-kadang kita tak tahan dengan perempuan yang pesen banyak songeh. kadang-kadang aku rasa nak luku je kepala perempuan pesen macam ni.

hari ni macam rajin nak cakap banyak pasal perempuan. dan entri ni mungkin agak panjang. keh keh keh. apa aku kisah. aku cuma nak cerita ni pun sebab adik aku. adik aku lelaki tapi dia selalu komplen pasal aku. sebab aku memilih, cerewet, kuat membebel dan bla bla bla bla bla bla.....


Cerewet
well, aku yakin ramai gila perempuan kat luar sana yang cerewet. dan aku adalah salah seorang. tapi cerewet aku tak lah over sangat. …