Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2011

okay. BYE.

sobs sobs sobs. sambil ngelap hingus dan air mata. sedih tau. sedih gila. kalau lah korang dapat rasa apa yang aku rasa. huk huk huk. *lari jap*


xD

*datang balik* huk. kena balik weh. balik dungun petang ni. lepas asar. nasib baik drive sendiri. so, suka hati wa lerr nak pergi bila pon. kalau ikut hati malas pergi dah. tapi demi segenggam diploma, aku berkorban. caitt. gedik je rase. dah lah duit ptptn tak masuk lagi. ah. bila letrik, bil air, barang-barang dapur, barang-barang kelengkapan rumah, minyak kereta, nak bayar guna air liur ke? grrr. cepat lah masuk T__T


kan best kalau dapat jadi kanak-kanak balik. tak payah susah-susah pergi jauh. duk rumah jadi blogger kanak-kanak. keh keh keh.



memang tadek orang akan rindu aku pon lepas nk. nasib la kan. hek hek hek. kesian stalker-stalker aku. tak boleh dah nak menyetalk entri aku. *bajetretislettew* . menyetalk? bahasa aku buat sendiri. haha. ni kalu cekgu Bm aku tau, mesti dia cakap aku tak kenang budi dia. sobs. *tolongsedihuntukcekgu* n…

menyentapkan si PAKWE. menyedarkan si MAKWE.

ni bukan entri marah. tapi entri bajet nak marah. kalau terlebih marah, ampun ye. hek. esok esok esok. esok nak gerak dah weh. so, update sampai muntah. dah lah duit ptptn masuk lambat. demn. memang marah gila sebab nak buat bayar rumah sewa, duit buku, duit bla bla bla. shopping? err. tak masuk list lagi even dalam hati ni bengkek je nengok beg-beg, baju-baju. haih~ sila sabor ye hati ^^_

*sentap*


hm. manusia ni kan, kalau dah tau salah pehal buat jugak? ahh.. aku tak boleh ah jadi benda depan mata macam ni. aku dah bagi nasihat ikut belog bajet comel aku ni. sebab aku kan pemalu nak bagitau depan-depan. heh. pemalu leww sangat. sepatutnya benda macam ni tak boleh malu-malu. kalau orang buat salah, terus je sekeh dia laju-laju. muahaha. aku memang kejam.


jangan percaya sangat dengan pakwe. *pakwe-pakwe sila sentap*
jangan bagi body kat pakwe. *err.pakwe-pakwe sila alert*
jangan ikut sangat cakap pakwe. laki kau ke? *pakwe-pakwe sentap lagi okeh*
jangan gedik sangat depan pakwe kau depan ak…

kau masa kecik-kecik dulu hitam gileeeewwwwww!

heh. hitam gila? wuwuuu T__T sadis okeh bila orang cakap macam tu kat kau. serius sedih. nasib baik dah umur doploh satu. jadi cover la sikit kesadisan tu kan. ehek. semalam aku kemas-kemas bilik sambil tengok album-album lama. pheww. banyak gila gambar time kecik. maybe ibu aku eksaited sebab anak sulong dan perempuan.. dah la comel je. keh keh keh.

sebelum upload aku scan lah dulu gambar. tengah bajet comel duk scan, tiba-tiba je mak sedara aku sound kat belakang.
" eh sape tu? along eyh? "
aku sengih je lah =))
" dulu masa kecik-kecik mu hitam gila long. sungguh la. "

errr.. terkesima aku depan komputer. baru nak bajet comel. huk huk huk. makan, kesentapan telah berlaku disitu. sobs. tapi aku pernah jugak tengok gambar aku masa umur 5-7 tahun. memang ada satu gambar tu aku hitam gila. hitam legam wokeh. *gelak*

aku dulu ganas woo. main dengan budak laki. hari-hari main tengah panas. lepas tu bergeluman dengan pasir segala. haha. dulu la. sekarang kau ajak aku main pun…

anjing tu yang salah.

pheww. dah petang kan? gini la jadinya kalau bangun tidur pun tengahari. hehe. nasib la kalau jenis suka tidur macam ni. dah la panas je sekarang. tekak aku pun on the way nak sakit neh. hari ni sementara masih lagi berbaki dua hari sebelum balik rumah sewa. ah, benci pulak aku taip perkataan "rumah sewa". boleh tak kalau uitm dungun pindah depan rumah aku je? muahaha. 

hari ni aku nak bongkar satu rahsia besor. besor la sangat kan? tapi besor lah sebab nanti jenuh aku nak menjawab dengan classmate aku yang suka sangat tanya "weh! kau bila nak kurus??" demn lu. aku tengok lu tak kurus-kurus jugak. sebok jaga tepi kain aku. keh keh keh. sentap? peduli ah~

ekceli start balik cuti sem hari tu, aku dah plan siap-siap dan dengan semangat gilewww nak joging petang-petang kat taman perumahan aku ni. semangat tauu. tapi start aku balik, aku tengok banyak gila anjing kat kawasan rumah aku ni. kejadah kejadah kejadah. see, salah aku ke? jadi, aku nak salahkan anjing tu sebab s…

My Secret Wish Contest

sila click pada gambar untuk keterengan lanjut pehh. skema gila. HAHA eyh. tak payah gatal nak right click. click je. nanti otomatik bukak new window ^^_

yeah. berjaya update entri untuk kali kedua. oh ye. aku baru tau ada jugak geng-geng time kursus hari tu baca entri pasal kursus tu. serius malu. haha. okeh. masuk bab contest. disebabkan dah gila lama tak join contest, so hari ni gatal sikit nak join sebab contest yang best wa cakap sama lu. serius babe. kalau nak tahu details, boleh la click kat gambar atas tu ye? =))

contest kali ni best sebab pasal perfume. pehh. kalau cakap pasal perfume toksah cakap tadek yang sukalah. nak-nak aku ni haa. sebotol sebulan je kot. ke lebih? kalau kawan aku satu sem pun tak habis lagi. aku jenis suka spray banyak tempat. bajet wangi lettew. haha. ye ye. aku tau tak boleh pakai perfume banyak sangat. =.='

kalau cakap pasal perfume feveret memang banyak lah. tapi sebab tak mampu , aku mimpi jelah. dan untung sebab echanteur keluarkan produk baru. bil…

keywords. saje gatal nak tunjuk. boleh?

sebelum balik dungun, marilah update sampai muntah. ekeke. oh ye. aku tak tau la kenapa tak boleh nak sign out dari blogger ni. ada sesape buleh tulun tak? semalam pon aku ingat nak blogwalking, nak komen romen. tapi tak boleh. disable cookies jadah apa tah. tak paham aku =.=

hari ni aku saje nak tunjuk-tunjuk keywords dari nuffnang. eh. bukan hari tu guna adverlets ke? keh keh keh. memang lah. tapi tukar balik nuffnang. sebab nuffnang best. boleh tengok statistik, tengok keywords. adverlets tak boleh. =)) toksah rajin-rajin nak tanya aku adverlets tu macam mana. aku pun tak reti nak terangkan. ^^_





bakti remaja / program bakti remaja terengganu / remaja terengganu / bakti remaja 2011 aku pasti ni untuk entri yang aku cerita aku pergi kursus tu. dan aku jugak bagitau, it's more on politics kan? cait. cakap omputih konon. politik macam mana?? hm. macam ni, setiap aktiviti LDK yang dijalankan mesti ada kaitan dengan politik. agak membosankan sebab aku tak minat politik. tapi dari kursus…

Wordless Wednesday #1

p/s: i really mean it





sebelum berakhirnya hari rabu. dan sementara aku tak terlepas. HAHA


On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description.

Fine. aku memang naik hantu kalau macam ni.

tengah panas-panas macam ni aku tak boleh ah kalau ada orang nak cari pasal. pastu mula lah nak update banyak-banyak entri. err. macam alasan tak? kenapa kita ni sebagai manusia yang selalu cepat salah anggap? tak boleh ke prasangka baik sikit dekat orang lain? dush! aku stress betul kalau macam ni.

err.. tipulah kan kalau aku pun tak pernah salah anggap kat orang lain. tapi aku sekarang nak berubah jadi baik sikit. muahahahaha. gituwwww. muncung mulut tu biar comel sikit. ni tiba-tiba aku benci dengan lelaki yang suka prasangka buruk dekat perempuan ni. sesetengah lelaki jelah kan. nanti tak pepasal lelaki-lelaki macho hentam aku pulak. HAHA. macam ni ah kisahnya. layan jelah~


"kalau balik biasa naik apa? bas? motor?"
"saya bawak kereta"
"awak ni nak pergi belajar ke enjoy? siap bawak kereta lagi?"
"kalau bawak kereta kira enjoy ke?"
"biasanya perempuan macam tulah.."
ahhhhhhhhhhhhhhhhhhh. aku belahhhh...*


aku sebal gila kot. serius aku cakap…

keseriusan dalam berbelog.

weh. betul ke tidak tajuk entri aku? macam pelik je bunyinye. muahahaha. aku tengok sekarang ramai gila serius dalam belog. bagus lerr. dekat homepage fesbuk aku pon ramai je blogger yang sama-sama berusaha nak maju. pehh. skema je ayat aku. bagi aku, kalau yang serius dalam belog ni ada baik dan buruknya. ada yang suka. dan ada yang tak suka. lumrah la kan~

kalau aku, memang dah sah bukan blogger tegar. HAHA. aku update belog pon sebab nak orang tau aku still lagi hidop. haa. gituwww. kalau dulu aku rajin jugak lah join segmen-segmen. tapi sekarang dah malas sebab aku nak jadi low profile sikit. heh. low profile la sangat =))


kata-kata semangat untuk blogger tegar. hee ^_^

aku memang tak serius langsung dalam walaupun kat belog aku ni terpampang iklan-iklan yang boleh diklik dan dari situ aku akan dapat sedikit income. phewww. dalam satu nafas je ayat. aku minat gila dunia belog ni sebab dari sini lah aku dapat macam-macam info. dari yang baik hinggalah yang buruk.

jadi, pandai-pandailah…

kalau nampak post baru ni keluar, sila klik dan jemput masuk ke rumah baru saya. HAHA

tajuk yang agak kejam di situ. muahaha. takpelah kan, sesaja nak gedik sikit hari ni. lalala~ oh ye. selamat datang ke rumah baru saya. eceh. bersaya-saya pulak dah. kalau dulu template ala-ala irine sikit. muahaha. bukan aku nak tiru dia. tapi maybe aku silap bagi info dekat sri kot. aku pun jenis malas nak tukar acap-acap kali. last-last biorkan ajelah macam ghupe itu.

template kali ni dengan jayanya telah didesign oleh sis sihatimerahjambu. berpinor mata lu kalau lu masuk blog sis ni. pink segalanya. muahaha. macam la blog aku ni tak pink kan? tema kali ni still sama, pink! dan aku jugak pentingkan blog yang simple but nice. nice tak blog aku? hahaha. kepada sesiapa yang menyampah asyik tengok blog aku ni kaler pink je, maaf la ye. memang teman ni minat kaler pink. kui kui kui.

HEADER header kali ni aku letak nama je. sebab malas nak tayang muka aku yang booolaaat semacam ni. kang ada pulak yang geli tengok muka aku. biarpun muka aku ni sesuci embun pagi gituww haaa. "saya minah …

darjah kekerintingan rambut.

yeah. bersua lagi kita di siang hari yang panas ni. rasa macam nak berendam dalam air batu je. tak pun duduk dalam peti ais. tapi kan, perasan tak kalau masuk dalam bilik air mesti sejuk. pehal eyk? tu la buat aku rasa nak makan, tidur dalam bilik air je. =.=' tapi bagus jugak lah panas macam ni, sebab kain semua cepat je kering. haha.

oh. mula-mula aku nak mintak maaf banyak sangat sebab tak dapat nak blogwalking macam sebelum ni. mood blogging agak ke laut sekarang. lautan mana mood ni pergi pun aku tak tau lah. dah lah streamyz ni makin gila. penat dah aku cari mood. last-last tidur je santapan aku hari-hari. yelakan, cuti sem pun dah nak habis, jadi kenalah gunakan masa yang ada untuk tidur. =)

eyh. mukadimah pun ke laut dah. haha. cakap pasal rambut ni, memang rambut ni adalah mahkota wanita. yedak? sebab tu dalam Islam diwajibkan bagi kita untuk menutup aurat. =)) tapi, dah jadi lumrah manusia yang selalu rasa tak cukup sempurna. err. betul ke ayat aku ni? maksudnya macam nila…

Stalker yang makan diri sendiri dan LELAKI yang dot dot dot

dulu-dulu, dulu lah kan. aku jakun gila bab bahasa-bahasa. muahaha. nasib baik BM aku time SPM A1. dulu aku noob gila tak tau pun stalker tu apa. okeh. boleh gelak kat aku sekuat hati. =)) dulu tu tak lama, baru lah jugak dalam satu dua tahun lepas. nampak tak betapa sadisnya aku? =.='

sekarang aku dah bagus. banyak bahasa yang aku tau sejak jadi blogger ni. bagus jugak eyh blog ni. muahahaha. sekarang pun aku bagus jugak. kuat betul aku jadi stalker sekarang. boleh dapat award stalker paling rajin dah ni. haha.

tapi ingat best ke jadi stalker?? tak best la wehhh.. sebab akhirnya memakan diri sendiri. eh. tapi bagus jugak sebab akhirnya aku sedar rupanya hati aku ni masih lagi kat die!! kejadah kejadah kejadah. macam mana lah aku boleh lagi sayang dia even dia jahat nak mati dengan aku dulu? tiba-tiba aku rase nak putar balik mase lepas then aku tanak kenal dengan lelaki macam tuh. grr


p/s: iklan kejap. taylor swift yang comelest. hee =))


lepas tu kan, kenapa lelaki sekarang suka sang…

Panjang. Pendek.

panjang ke pendek? pendek ke panjang? pendek? panjang? kalau korang prefer yang mane? panjang kah? atau pun pendek kah? kalau aku, tak kisah la mane-mane pun. janji sodap. yedak? tapi kalau banyak sangat idea, panjanglah kan? kalau tadek idea sangat, pendek aje…….kejadah. kejadah. kejadah sebelum aku kena maki hamun pasni, baik aku bagitau ape panjang, ape pendek. muehehehehe


ENTRI la weh.biasalah kita kan manusia dengan satu mulut tapi banyak cakap. kui kui kui. aku tak kisah nak bace entri panjang or pendek. Tapi kalau panjang entrinya, aku  lebih suka yang sempoi je.tak payah nak skema-skema bagai. aku? minah nerd =.=’ So, ade jugak lah entri  aku panjang berjela. muahaha.


tapi kalau entri pendek aku lebih suka sebab senang nak blogwalking. jimat dah mase aku kat situ. nak-nak tengah malas gila babeng nak blogwalking. grr. banyak cikadak pulak aku rase aku ni. tak kisahlah mane pun kita nak buat. entri panjang ke, entri pendek ke. bagi aku, janji boleh menarik minat untuk aku baca. tajuk …

Pakwe

pakwe aku baik. kejutkan aku sembahyang subuh. *sembahyang lain pakwe kau tak pergi ponnnnnn*

pakwe aku bijak giler weh. selalu dapat dean list. *jadi, kau pun kene lah belajar macam die*

pakwe aku sweet gile sebab nyanyikan lagu untuk aku. *mentang-mentang aku single. grr*

pakwe aku sayang gilerrrrrr kat aku. *dah tu pehal selalu marah-marah?. oppss. marah tande sayang*

pakwe aku tak hensem poonnnnnn.. *nak suruh aku cakap hensem lah tuh~*


aku rimas gila kalau orang suka puji pakwe sendiri. sedangkan pakwe dia tuh perangai macam apa je. kiss sana, kiss sini. err. kiss,cium-cium,romen,love bite,peluk-peluk tu tanda sayang ke?



=))

aku nak kembali normal nih.

morning people! phewww...semangat nih. sebab rasa macam bangun awal pagi je nih =.=' err.sebenarnya aku tidur berapa jam je tadi tu pun pun sebab tak tahan sangat dah mengantuk.  dannnn nasib baik lagi bila abah kejut bangun tidur. kalau tak, memang tak pergi sekolah la kau dik. muahaha. kesian gila adik aku sebab dapat kakak yang kuat tidur ni. memang dia selalu marah aku kalau aku tidur. grrr.

by the way lah kan, sekarang aku rasa putaran hidup aku memang tunggang langgang dah ni. uwaaa.. serious aku rasa nak lempang diri sendiri. sekarang aku dah jadi terikut macam study week hari tu. bila malam menjelma je, mula lah mata aku ni segar semacam je. bila dah segar, maka tak tidur la hakuuuu... T___T lepas tuh paling sadis bila tidur lepas subuh. heh. tak pepasal dah kat situ rezeki aku lariiii jauh tinggalkan aku kan?


so, di hari yang sangat indah ni kan. sebab hujan. weeeee ^_^, aku kalau boleh nak kembali normal lah. serious aku nak kembali normal. tidur time orang tidur. bangun time o…

Hidup Tak Selalu Manis Seperti Gula-gula ^_^

hidup kat dunia yang sementara ni terlalu banyak cabaran dan dugaan yang harus ditempuhi kadang-kadang kita rasa kita yang betul dalam segala hal walaupun sebenarnya kita memang terang-terang dah salah. lumrah manusia yang selalu rasa diri mereka yang betul.

dalam hidup sekarang, tak mustahil lah kalau kita tak pernah jatuh. kalau tak pernah, sila pergi menjatuhkan diri anda. haha.  yelah, kalau ikut kata pepatah, hidup ini macam roda. sekejap di atas, sekejap di bawah. tapi bagi aku, hidup ni tak semanis gula-gula. sebabnya bukan semua apa yang kita lalui hari-hari manis. yedak? o_0

p/s: aku nak yang warna PINK itu!


update sebab tak tau nak update apa. sekurangnya blog ni masih bernafas. ^_^
nanti aku cerita pasal sesi bergambar dengan kak Nurulbadiah hokeh. still lagi tunggu kak nurul hantar gambar or kalau kak nurul busy, aku akan pergi amek dengan kak nurul =)




keep listening to this song!

I LIGHT U

*click gambar kalau nak join ^_^*
pap pap pap *tepuktangan kepada diri sendiri sebab setelah sekian lama tak join sebarang contest, giveaway, jadah-jadah tu semua lah. akhirnya pintu hati terbukak malamni nak join GIVEAWAY dari Abang EQ. pheeww~~ dah lama nih tak buat entri macam ni. nebes nih. haha. pembongak betul ^_^

nak jugak kan merasa hadiah giveaway dari IKEA nih. dah la aku jakun tak pernah pergi IKEA. oit. sila behave. jangan kutuk-kutuk aku. heh ~_~

I LIGHT U memang sesuai dengan HARI IBU yang bakal menjengah nih. apehal skema pulak nih. grr selamat hari ibu untuk IBU yang disayangi.walaupun ibu garang, tapi ibu tetap kati along ni taw. uhuk. terharu tak ibu? *bajet ibu baca blog aku =P

credit to google o_O

satu gambar dapat menceritakan seribu satu cerita
nasiblah siapa kena buat lepas nih. hahaha.
*drum roll* . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


akak merah jambu ^_^ p/s: sori sis TERtagged sis pulak. heee. takpe. lepas ni sis boleh tagged saye pulak. ehek ^_^

Orang Yang Buat Jahat Dengan Kita Lah Yang Kita Still Ingat. KAN?

wahhh.. rajinnya update. pap pap pap pap  *tepuk tangan untuk diri sendiri. hee ala, kalau bukan sebab cuti semester, jangan harap aku nak update tiap-tiap hari. dah la hari makin panas je ni. bilik pun kalah tongkang pecah daripada semalam. ingatkan nak kemas-kemas sampai settle semua. tapi takk... serabut otak pulak tengok barang bersepah. anak dara apakah ini? ni kalau mak mertua tengok, konpem suruh tinggal terus anak dia. uwaaa... T__T


=))


kalau ikutkan, aku memang bukan jenis yang mudah cerita soal hati dan perasaan dengan kawan-kawan kalau face-to-face. sebabnya aku memang malu yang teramat sangat nak meluahkan apa yang aku rasa. sakit hati, cinta, sayang, rindu, benci semuanya aku simpan dalam hati je. memang susah. perit. nak-nak bila kita sangat perlukan nasihat dari orang sekeliling. betul?

tapi sekarang mungkin dah lain. memang malu nak meluahkan isi hati ni. terlalu banyak perasaan yang aku simpan dalam hati ni. cuma Allah je yang tahu macam mana hari-hari yang aku lalui. bi…

Kalau Bercakap Tu, SETAN kan?

pesen aku, sehari kalau tak bercakap memang mulut aku kering gila. haha. kadang-kadang aku suka sangat bercakap sorang-sorang. tapi aku tak sewel okeh. =) lebih-lebih lagi bila jumpa geng-geng scandal aku. lagi lah tak berhenti cakap. macam bertahun-tahun tak jumpa. tak tau lah macam mana life kiteorang lepas nih. dah la duduk satu rumah sewa. mesti lagi banyak cerita. entah lah. aku pun tak paham. tapi geng-geng scandal nih memang best kalau ajak bercakap.  =P

tapi bercakap tu setan ke? eh, bukan lah. heee. macam ni. hari tuh tengah aku bersiap-siap nak balik study week, dua orang rumet aku tengah borak pasal apa entah. yang aku ingat pasal MIMPI. siapa yang tak pernah mimpi? silalah terjun bangunan sekarang. ehek~ aku kalau nak mimpi memang susah betul. kalau mimpi pun mesti merapu meraban je. haha.

saya nak mimpi awak. boleh? =P


eh. kuat betul merapu kan? sambung pasal rumet aku tadi. ekceli aku ada dengar one of rumet aku*aku memang suka rojak bahasa ni. haha  cerita, yang time mimpi tu…

Polkadot Doughnut's Videos Are Suck!

eksaited pulak nak taip entri sekarang. mentang-mentang tengah cuti sem. kalau ikut dalam draft memang bertimbun lah entri yang nak dipublishkan. tapi gitulah nampaknya. lain yang nak publis, lain yang tulis. eyh. macam keling pulak ayat aku.


dan kalau ikut fenemona sekarang pun memang ramai yang lebih senang jadi vlogger. anwar hadi, mat luthfi. okeh. itu saja yang aku kenal. kalau nak jadi vlogger bukan senang. ke senang? tapi aku rasa susah. yelah. korang kena bercakap depan video sorang-sorang. pheww~ kalau mak dengar, mesti mak cakap " anak aku ni cakap dengan sape? aku rasa dalam bilik dia sorang je.. "


bagi yang baru nak berjinak dengan dunia vlogger, mesti akan kena kutuk. tiru orang tulah, tiru orang nilah. ala, tak perlu nak salahkan si vlogger kalau dia nak buat video dia sendiri. biarlah mereka dengan kerja mereka kan? lagipun vlogger-vlogger yang lain pun mesti buat sebab tengok orang lain buat jugak kan? so, rasanya tadek isu siapa tiru siapa. yedak?


samalah jugak…

Cuti Semester! Cuti Semester. dan jugak TUMBLR???

dear readers yang sangat baik mood hari ni. baik kah? :D


haaa... aku dah start cuti sem lahhh. happy yang happy even paper last memang sangat terlampau !@#$%
sepanjang semester empat ni memang terlalu banyak kenangan manis dan pahit. banyak sangat. thanks kepada classmate yang dihormati yang sentiasa puji, kutuk.. haha.
pengalaman paling manis bila dah hati semakin bunga-bunga cinta. auch*
walaupun hanya sesetengah pihak saja yang tau, tapi biarlah rahsia kan?
rasanya tak perlu nak berusaha membocorkan rahsia orang lain. betul tak?


rumah sewa pun dah selamat didiami*skemanyeerrrr. dengan beberapa housemate yang lain. oh. terasa lain pulak bila tulis housemate nih. hee. rumah still lagi kosong. masih lagi bersepah. phewww.. tak sabar nak masuk sem baru. tak sabar nak dapat duit loan lagi. tak sabar nak beli kelengkapan rumah supaya rumah nampak cun da vogue ;))


sempena cuti sem sebulan ni*macam lama pulak so, aku nak sentiasa la update blog macam dulu. then aku jugak boleh spent time …