Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2011

Nak ke jodoh pilihan keluarga?

hello peeps ;) how's your day ha? well, i'm trying to write in english even i'm too worst with it! errrrrrrrr. tulis bahasa melayu jelah. muehehe. tak boleh nak fikir ayat kalau tulis bahasa. first, please perasan yang kat blog ni dah takde shoutbox lagi!! so, anything you want to ask, to criticize me or even want to say something bad about me, just drop in comment. tapi, lagi baik kalau tulis benda yang elok-elok je ye sayang sayang semua :))


okay! back to the main topic. disebabkan sekarang musim cuti sekolah and ramai yang kawen, bertunang, bahagia bahagia dan bahagia. Alhamdulillah dan tahniah :)) ni pun saje jelah nak cakap pasal kawen. jangan syak aku nak kawen sudaaahhh sebab awal awal lagi dah kena warning dengan parents jangan nak menggatal. muahaha. tak jadi nak bawak balik calon menantu macam ni :P. aku rasa ramai yang dah tengok video dena tu kan? sweet kan? ramai pulak yang berangan nak macam tu. kena propose macam tu, cinta lepas kawen.

"bercinta lepas ka…

.Lelaki Pilihan.

hari tu, kawan aku ada tanya ciri-ciri lelaki yang aku suka. mak aih. soalan kemain. aku tahu dan faham yang semua orang nak pasangan yang sempurna dalam segala hal. yeke? tapi aku memang nak macam tu. aku sedar aku tak lah cantik tapi kadang aku lil bit choosy. haha. *ketuk kepala sendiri* entah lah. mungkin sebab aku nak masa depan yang baik. masa depan maksud aku masa depan di dunia dan yang paling penting di akhirat yang kekal abadi. =)




Rupa
kalau bab rupa mesti semua orang yang nak sempurna, takde cacat cela. samalah macam aku. tak dinafikanlah. tapi, aku fikir sedap mata memandang dah lebih dari cukup. aku banyak tengok muka-muka lelaki yang pesen aku tak berkenan. maksudnya aku kalau boleh tak nak tengok muka dia lagi. #ohpleasejangannakterasasangat tapi kan, orang yang tak hensem pun boleh jadi hensem tau? macam mana? banyakkan basuh muka dengan wuduk means jangan tinggal solat, hati kena selalu baik dan banyaaaakkk lagi lagi. 

Agama
wajiblah orang yang beragama. well, aku baca…

Busy Mengalahkan Wakil Rakyat!

ehem ehem. baru tergedik nak update. hiks. biasalah. busy gilewwww sekarang ni! busy oii. serius tahap millionaire busy ni. ada can nak jadi wakil rakyat je aku lepas ni. kejap pergi sana, kejap pergi situ. lepas tu balik rumah, lepaking! eh. takde lah busy sangat pun. kui kui kui. aku malas nak update sebenarnya. malas nak blogwalking. lagipun sekarang dah masuk final sem. fuyohhh. final sem beb! kau ade? *lempangsebijiksebabberlagak* tapi itulah.. kawan aku semua dah grad, dah sambung degree. aku je tercongok lagi kat uitm dungun yang dicintai. muehehe.


ohhh. ni haa rumah baru aku. rumah baru sempena tergedik-gedik nak main dengan coding. last-last template yang aku bajet colourful hari tu ada prob. puas aku mintak tolong orang sana sini. tapi tadi aku tanya ayeem. then, settle. hehe. thanks again ayeem. *macamayeembacablogaku* ^_^


before ni letak gambar sendiri besar gedabak. tapi dah remove la sebab rasa macam tak senonoh je. muahaha. :))

lepas ni kalau aku betul-betul ada masa fr…