Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2016

SG, We Go! (Day 2)

Pengembaraan hari kedua di Singapore diteruskan dengan satu-satunya misi adalah Universal Studio Singapore! Yeeee taulah korang dah pergi banyak kali. Duk dediam je okay haha. Dah ni first time hakak dapat jejak kaki masuk ke sana, maka memang teruja lah kan. Sebab asyik tengok korang je pergi. Panas jugak hakak tengok. Kehkeh.

Kalau ikut plan, nak gerak ke MRT pukul 7. Alah kau faham jelah bila dah ramai ni, tambah pulak dengan penat gila untuk hari pertama memang terlajak la tidurnya. Lepas subuh terus sambung tidur dengan harapan take a nap. Nap la sangat ye. Muahahaha.

Disebabkan percutian ni adalah agak tight bajet untuk bermewah bab makan minum so, kami bawa bekal. Sebenarnya, Nadia yang tolong masak. Kami duk bersiap je kejenye. Hahaha. Thank you ya! Walaupun masak mi sedap goreng je tapi berjaya habiskan sebab lapor. :P

Lepas dah bersiap dalam pukul 9 pagi macam tu, kami ke MRT Chinatown terus ke MRT Harbour Front. Dah sampai kat Harbour Front, kena masuk dalam mall apebenda t…

SG, We Go! (Day 1)

Aku baru balik dari Singapore. Fresh lagi time aku ajet-ajet nak update entri baru ni. Penat, mengantuk, sakit kaki semua ada. Plan nak pergi Singapore ni last minute sebenarnya sebab confuse nak pergi Singapore atau Langkawi. Tapi, kata putus akhirnya Singapore The Fine City! Hehehe. Pergi kali ni hanyalah backpack yang mana plan asal perempuan je empat orang tapi akhirnya tambah lagi kumbang seorang nak ikut. Kehkeh.



Tak pasti ni percutian bajet ataupun tak sebab takdelah bajet sangat pun. Kami pergi 3 hari 2 malam. Memang dah plan untuk stay dekat Singapore sebab nak explore tempat orang katanya. Date yang kami pergi tu 31-08-2016 hingga 2-09-2016. Aku naik bas dari Terengganu ke TBS (RM44.00), pukul 9 malam then sampai dalam 4.30 pagi. Sampai kat TBS dengan 2 lagi kawan so lepak kejap sementara tunggu kawan kepada kawan kami pick up bawak pergi KLIA 2. Sampai dekat KLIA 2 tu pulak dalam 6 pagi, pergi solat dulu pastu cari makan sebab dah lapar. Lepas tu, tunggu lagi dua orang data…