Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2015

Resepi: Cornflakes Madu @ Honey Cornflakes

Okay aku faham resepi ni bersepah dekat blog. Kau google je terus bermacam-macam blog yang share resepi, Eh tapi aku nak jugak share resepi yang lapuk yang semua orang dah tau. Hehe. Resepi asal aku dapat dekat blog Kak Ita. Sila la cari sendiri ye. Malas pulak aku nak tolong bagi link. Dan jujurnya aku pun tak ingat dah resepi asalnya macam mana. Muahahahaha.

Resepi ni aku memang guna untuk jual setiap kali musim Raya. Sila lah ikut step by step okay. Mostly aku tengok resepi guna butter sampai satu buku. I was like hehhh -.- Aku memang olah sehabis mungkin resepi ni ikut sedap anak tekak dan jugak bila customer cakap SEDAP! Gitew haaa.

Aku prefer guna NESTLE. Kellogs is fine tapi kena campur dengan NESTLE sebab Kellogs tu nipis sangat emping jagung tu. NESTLE tu tebal sikit so bila lepas bakar rasa kruk kruk tuh sangat osyemmmm. Muahahaha.


ni aku buat sendiri ehhh. mihmih
Cornflakes Madu @ Honey Cornflakes (200++ biji)
Bahan-bahan: 500gm cornflakes (prefer NESTLE, kalau guna Kellogs c…

Getting Married

Selamat Hari Raya semuaaaaa. Macam ada orang baca lagi blog ni ha. Muahahaha. Takpe takpe, Aku pun memang suka baca entri sendiri so macam; i-like-to-read-my-own-blog. LOL. Well, bila dah musim raya sure lah sedara ramai yang balik kan. Kalau tak balik pun memang sah-sah la pergi beraya sana-sini. Sebab masih lagi anak dara mak ayah, aku memang ikut jelah dieorang pergi jalan. Tahun ni memang kategori bernasib baik sebab tak banyak soalan "kak long bila lagi ni?"sambil kekening gitulah kan.

Cumanya, raya pertama adalah makcik-makcik cakap "nanti dapatlah menantu ni..." I take it as a dua ;) Tapi adalah jenis makcik-makcik yang risau sebab tengok aku tak berpunya lagi. Siap tanya dengan muka serius lagi. Aku memang gelak sakan laaa. Mana tahan tengok makcik-makcik yang serius tanya bab jodoh nih.

Bukan tak cari tapi tak jumpa yang ngam orang cakap. A bit choosy lah sebenarnya. Orang pesan jangan memilih tapi bila fikir balik, mana boleh macam tu. Nak hidup dengan s…