Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2011

Hizami, Nak Header Satu!

thanks to rina sebab tag. eceh. padahal dah berpakat nak tagged. huahuahua. thanks zami sebab jemput walaupun header aku tu dah lawa katanya =P 


klik gambar =))



Ke hadapan Hizami, saya nak header satu sebab semalam kan saya punya birthday. so, header tu sebagai hadiah hari jadi saya. okeh? heee =)
tagged : si lesung pipit super duper comel =))

p/s: sorry tak sempat nak blogwalking lagi =)

Officially twenty-one years old. =))

doplohsatutahun? oemjayyy~ *speechless*. Alhamdulillah, dah doplohsatutahun aku hidup kat dunia ni. dan makin pendek jugak umur aku. err. kita semua ekceli. eceh. nak bersyarah bagai pulak ni. =P selamat hari lahir jugak dekat kawan-kawan aku yang sama-sama sambut hari ni. dearie housemate, FATIN and my lovely twin, ONIE

thanks kepada yang wish awal tuh. haih~ tak aci betul lah korang. wa tuntut hadiah baru tauu. ^^_ dan mesej paling awal dan paling menyentapkan aku dapat seperti yang tertera. maap la ye. memang aku kopi paste je ayat housemate aku ni. jadi, memang bahasa SMS. gasak ah korang tau baca ke tak. haha


disebabkan wa nak p tdo da, so dgn ini wa nk ucapkan selamat hari TUA. haha. mesti wa jd org 1st an. hehe. ble da lanjut usia ni, wa arap lu dimurah an rezeki n dipnjang an umo. wa hepi beb ad mmbe cam lu. da tua ni, jd matang sket k^^

 eh. saya dah matang lah~ hee


so, classmates, housemates, jangan terkejut minggu depan kak iqa jadi matang. huahuaha. dan korang, takkan baca j…

kejam? ooemjayy..

berbalik kepada entri semalam, time aku tulis tu mood aku tengah serabut. so, macam kejam jugak lah ayat aku. jadi, bila kejam ayat, nampak aku macam kejam jugak. err. ayat aku ni pehal? gasak ah. tapi korang jangan salah faham pulak. ish ish ish. *gelengkepalalajulaju* aku still lagi baca entri korang walaupun panjang berjela. err. yeke? adalah kot. heee. tapi kalau dah main ayat je satu page dengan tulisan kecik, tulisan macam-macam bentuk, tak larat aku nak baca semua.


*senyum di pagi hari*


bagi aku, entri yang simple paling aku suka baca. ayat yang bersahaja. *skemalahakuni* jadi, kalau tanya aku, memang aku ada blog feberet aku. kalau aku bagitau korang kat sini macam tak adil lah kan? *bajetretis* nantikan ada pulak merayu-rayu kat aku supaya jadi pembaca tegar blog korang. hikhikhik. *malutaww*






kalau blog yang panjang sangat entri, aku lebih suka baca laju-laju. tak pon skip macam time tengok cerita. hobi woo main skip-skip. err. ekceli aku baru pandai main skip cerita. haha. gila…

aku tak tau nak letak tajuk apa.

not in good mood right now. tak cukup tidur mungkin. err. ekceli terlebih. bila terlebih, mood pun kelaut jugak. hm. keep update. yeah. i do love writing and i hate reading too much. kadang-kadang give up gila dengan blogging. sebab aku rajin jugak lah update *kononnya* tapi, aku sangat malas nak blogwalking. sebab kena membaca. aku singgah blog korang, tapi sikit je aku baca. aku tak larat nak baca semua. dah dasar pemalas baca macam nilah =.='


kadang-kadang aku rasa tak adil bila orang komen entri aku tapi aku tak balas balik kunjungan korang. haih~ serba salah dibuatnya. tapi, kadang-kadang aku fikir nak je buat entri baru setiap masa tanpa fikirkan kunjungan korang. pheww~ *kejamjugakakurasa*





aku try kuatkan semangat sebab tanpa korang, aku takkan berada sampai tahap ni. err. statement macam retis. haha. *takbolehbelahlangsong* kesimpulannya, aku memang lebih suka menulis daripada membaca. jadi, maaf lah kalau aku dah kurang blogwalking. ala, bukan ada orang kisah pun. ^_^





lagu …

aku rasa aku macam budak kecik dah.

huih. cuti mid term dah setat tapi aku still lagi malas nak update blog ni. penat wooo pikir idea nak taip apa. kang kalau aku taip puitis-puitis sikit orang ingat aku jatuh cinta. hik hik hik. ni pun aku gigihkan hati nak update dan blogwalking. banyak gila aku terlepas entri korang yang best-best kan? *sigh* aku kalau online pun kat facebook je. sebab, tu pun aku pinjam berukbeng housemate aku. kalau tak aku online hari ahad, selasa and rabu. ceh. ada jadual bagai ni. haha. ni sebab kelas BEL. err. english lah. kelas ada komputer jadi, kita facebooking ah seround kan? =))

* i'm not beauty queen. i'm just beautiful me* =))


err.penah tak korang rasa korang macam budak kecik je? err. even umur dah tua bangka. ala, aku doploh satu.. tak tua lagi. hikhikhik. meh aku nak bagitau kat korang kenapa aku rasa aku macam budak kecik.
first. aku kan, kalau tak cukup tidur lepas tu aku kena buat-buat kerja ke, kena pergi kelas ke..mesti akan ada rasa aku nak nangis. err. macam ni. budak kecik…

budak-budak kena kencing. heh.

hye! it's already JULY!!!! and i'm officially twenty-one soon. and dear JULY, please be nice to me =)) 


yeah. tiba-tiba je starting english bagai nak rak. kalau nak harap aku taip in English semua memang hancus lah. hehe. oh ye. petang tadi buat birthday party untuk adik aku. tadek lah party sangat ponnnn.. setakat buat makan-makan je. demn gedik betul adik aku sebab dah tua pon miang keladi nak buat birthday party. aku tadek pon tawww.. *sobs*


tengah duk buat preparation tadi, ibu bawak lah keluar kek then letak kat ruang tamu depan. err. cara aku cerita ni macam korang tau je rumah aku macam mana. ehek ^_^ lepas tu, adalah sepupu aku dua, tiga orang duk tengok-tengok kek tu. dannnnnnn....

boboy : beli ke kek ni?
aku : eh. I lah buat. haha
boboy : yeke? kak iqa buat eh?
aku : mestilah. letih tau buat kek ni.
daniel : eleh. tipu. ni beli la.
aku : eh. mane ada. buat la.
boboy : haa. yela. kak iqa buat la. kak iqa kan pandai buat kek *ikhlas ke tidok budak ni*
aku : haha. betul. ka…