Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2012

hadiah untuk orang kahwin :)

hai semua yang cantik dan kacak :) eh, lately ni kan sejak makin dewasa ni. err. dewasa la sangat. doplohdua okay. tak tau la kenapa aku suka sangat umur doplohdua. kui kui kui. dah makin ramai kawan yang kawen. fuh. tetibe aku rasa nak jugak. muahaha. few weeks ago, dapat undangan dari kawan sekolah rendah. semalam undangan dari kak nurul. eh, kak nurul dah nak kawen tau! bloggers terengganu jum la pegi! eksaited je aku nak pegi wedding kak nurul :))


tapi masalahnye, ni first year aku dapat attend kenduri kawan-kawan sendiri so, mestilah nak beli hadiah jugak kan? biasa, tengok hadiah yang biasa-biasa je. eh? biasa orang bagi barang-barang dapur, ape lagi weh? aku pun tak tau. so, semalam aku ada tanya kat facebook untuk hadiah-hadiah ni. then, ada jugak aku survey dari internet. bajet aku tak lah banyak sebab aku bukan guna duit sendiri pun. :P




hadiah kitkat nak? muehehehe. ada yang suruh bagi jam loceng and set alarm pukul 3 pagi! yang ni aku nak buat dekat kawan-kawan rapat. jage-…

cerita intersesi :)

hello intersession! baru je habis minggu pertama untuk intersesi. class will end on 10th April. waa. sekejap je kan? intersesi ni sebab ade satu paper lagi aku tak ambik. biasa la. banyak main-main. so, ade jelah paper yang tettttt sikit. so far belajar okay. tapi laju ya amat hoi! yelakan, sebab kelas sebulan je. tapi, kelas setiap hari. dan setiap minggu adalah wajib untuk balik rumah. bosan gile weh duduk kat kolej.

kolej perhentian uitm dungun sangat teruk! sangat kotor! banyar seratus hengget untuk apa? maybe untuk bil air dan letrik. tapi, tak boleh ke kasi bersih sikit kolej tu. serius aku geli gile duduk kat kolej tu! roommate aku semua part 4. budak accounting system. kira macam adik beradik dengan accounting la. :) adik-adik junior baik je. cuma aku yang banyak senyap. sebab rase macam loser je jadi senior sorang-sorang dalam bilik. muahaha.

aku pulak dapat katil atas. seksa woo naik turun. lepas tu pagi-pagi lagi dah kena bangun sebab panas. tingkap sebelah aku hadap laut.…

novels story.

tajuk nak omputih aje. kemain. tapi nak taip melayu jugak sebab lagi senang. kan? kan? eceh. padahal grammar tunggang langgang. puiii.
novels. rasenye dah beratus novel aku baca. novel bm jelah. kalau novel english tak penah khatam. muahaha. tak larat nak nengok kamus =.= start dari umur tiga belas tahun sampailah doploh dua ni, memang dah banyak sangat dah baca novel. opss. doploh dua! mak aihh. sometimes, macam dah biase je jalan cerita macam tu. tapi, nak jugak baca. rase macam wajib je baca novel ni. muehehe. novel yang paling tebal penah aku baca 'Ketika Cinta Bertasbih' yang dah digabungkan dua dua chapter. lebih seminggu baru siap. jenuh haihhh. then kedua tebal '7 Hari Mencintaiku' :))

hari tu kan dapat voucher RM200 tu kan. so disebabkan budak diploma dapat lambat. dan buku jugak dah beli, memang sah la aku buat benda lain dengan voucher tu. aku bazirkan untuk beli novel. muehehe. banyak jugak lah. adalah dalam 6,7 buah novel. pheww~ lepas tu duk merungut kat…

Untukmu calon imamku :')

untukmu calon imamku , (tulang rusukku)
Duhai engkau yg ada disana , jika benar itu engkau , yang telah Allah pilihkan untuk mendampingiku , Maka telah ku persiapkan hati ini menyambut cintamu . .
Ketika ku mendampingimu kelak harapan ku hanyalah agar aku mampu menjadi yang terbaik untukmu , Semoga diriku menjadi penenang bagimu , Wajahku menjadi kesenangan bagimu , Mataku menjadi keteduhan bagimu dan genggaman tanganku menjadi pelepas keresahanmu , Aku hanya ingin kau yang bertahta dihati ini sehingga penghujungnya :')
AMIN . .
thank you moon! :D

kenapa coklat yang comel-comel, yang ada bunga-bunga, yang ada huruf-huruf, yang warna-warni tu mahal??

fuhlamak! tajuk panjang kemain. saje nak bagi orang macam bengang sikit baca. ye ah. sebab aku tak tau nama saintifik coklat yang comel-comel tu ape. coklat comel tu memang sejak aku tau kewujudan die, aku rase ahhh.. nakkkkk!! bila aku usha-usha harga, mak aihh. kemain mahal. padahal kecik je. err. ke korang rasa tak mahal? bagi aku mahal. muahahaha.

lepas tu aku teringin nak belajar sendiri. aku tanya kawan aku sebab dia ada buat time kakak dia tunang. dia cakap senang je. beli coklat compound lepas tu double boilkan. then, masukkan dalam mould or acuan yang macam-macam bentuk tu. 

taraaaaaaaaa! :D
first time aku buat, fully milk chocolate. so memang koko jelah semua. then kali kedua ni aku buat guna chocolate pink yang perisa..err. perisa apa weh? aku ambik je. sebab kaler pink. ahaha. :P jenuh jugak buat benda alah ni. dua jam lebih aku kat dapur. nak cairkan coklat pink lagi, nak cairkan milk choc lagi. lepas tu nak kena sejukkan sikit dalam peti ais. dua, tiga step jugak lah. be…

Random Post #1

aku menulis bukan kerana nama. bukan kerana glamour. bukan kerana mencari kontorversi. bukan kerana mencari haters. bukan kerana mencari peminat. aku menulis sekadar suka. sekadar menggunakan kemudahaan yang ada. sekadar menghilangkan bosan dengan facebook. sekadar hilangkan bosan dengan caci maki di twitter. eh. ni introduction yang macam bagus je. entah apa mencarut. bosan =.='

rindu housemates. rindu taman rakyat

aku cek entri lepas. based on keywords yang masuk. dari nuffnang. dari stats blogger. banyak pasal yang cintan cintun. banyak weh! puiii. bila aku baca balik aku rasa geli. kau tau geli tu apa? meremang bulu roma aku baca entri sendiri. hasil otak sendiri tu. ah. setan apa lah yang duk rasuk aku menaip jiwang gegeli macam tu. tau tak nampak desperate macam nak bercinta? grrrrrr *marah* mungkin sebab ni first time aku nekad nak staw away dari couple couple bagai ni. 
kadang aku rasa macam nak tutup je blog sebab entri lama macam hareemmmm je. tapi bila fikir balik sayang…