Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2011

jangan sakiti aku lagi. #heart

kalau sekarang aku rasa nak taip entri sepanjang yang aku mampu boleh? dah lama aku pendam perasaan ni. eceh. *bajetkanaku?* kalau ikut majoriti dalam rumah aku yang bercinta, aku sorang jelah yang memang SAH single. keh keh keh. kadang-kadang single ni best, kadang-kadang tak best. yedak? tapi aku tadek lah gian nak matik nak berkapel tu. heh. 

bila aku cakap aku tadek boipren orang tak caya. grr. ingat senang ke aku nak single lama-lama cenggini. hehe. nampak sangat sebuelum ni single kejap je kan? lecturer aku ada cakap :


kematangan seseorang tu seiring dengan meningkatnya usia

ekceli ayat lecturer aku tadek la macam tu. skema bagai. tu aku je buat sebab nampak macam lebih paham. tapi kalau tak paham jugak, rendam kepala dalam air sejukkk.. heh.  dulu pemikiran aku kalau bab bercinta ni memang tahap kanak-kanak riang gittuww. sekarang aku lebih pikir ke arah yang lebih ke depan. err. dalam erti kata lain :

a serious relationship

tak lama lagi aku officially doplohsatu tahun. bila masuk …

mengetuk dulang paku serpih, mengata orang dia yang lebih.

3, 4 ,5 ,6, 7, 8 ,9 dan hari ni dah 10 june. heh. lame jugak aku tak hupdate. tapi normal la kan. aku bukan blogger tegar nak hupdate doplohpat jam. yedak? aku pun malas nak kejar-kejar trafik. penat je. heh. kalau ikut entri lepas aku bagitau tu last entri sebelum nak pasang stimix kat rumah sewa kan? tapi rasanya macam tak jadi kot. sebab penjimatan sangat diutamakan saat ini. hehe. so, aku TIPU korang lagi. =))


*aku kat rumah ni*


berbalik kepada tajuk entri la. kadang-kadang aku perasan yang kita ni sedap benor duk mengata kat orang lain. tapi kita tak sedor pon apa yang kita mengata kat orang tu sebenarnya sama je macam yang kita buat. dulu aku macam tu ah. suka sangat. haha. tapi, sekarang kalau boleh aku kurangkan lah. dosa beb. kalau macam ni, belajar pun tak berkat. err. yeke?


bila ada sesetengah orang yang cerita keburukan orang lain, aku sinis je dalam hati sebab aku tau dieorang pun sama je sebenarnya. pelik betul aku. nak mengata orang lain buat buruk-buruk, tapi diri sendiri…

semester baru =))

Alhamdulillah~ dah start pon sem baru kat uitm dungun tercinta ni. cinta lah sangat. hak tuih. heh. sem baru ni semua pon baru. duit je tak baru lagik sebab ptptn tak masuk lagi. demn. hari rabu ni insyaAllah masuk lah. so, bila dah masuk mula-mula kena asingkan duit untuk rumah, kereta, bil-bil, buku. *sedih tak hengat*

sem baru banyak yang tak best. serius aku cakap. *sobs* dengan selsema, batuk. subjek pon bosan je sem ni. banyak kena hafal. law, tax, costing. ahhhhh... lecturer pulak skema bagai. *sadistauu* hari-hari kena pakai baju kurung. heh. nampak sangat aku jarang pakai baju kurung =P


sekarang aku kat rumah. just quick update sebab balik pon bersebab. kawan aku nak kawen!!! wahhh.. syok kot. temanya purple pink~ wahhh.. dulu aku pernah buat entri yang dia bertunang. boleh leww rajin klik sini =)) semalam pon pergi tolong apa yang patut. padahal mata mengantuk gila. tapi tolong menolongkan amalan mulia. eceh.

weh. jangan ade yang komen tanya bila turn aku. keh keh keh.

blogwalkin…