Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2012

Memaafkan Itu Menyenangkan.

few weeks ago, something bad happened. all I can say is, toooooo bad. seriously. act like nothing happen, eat, enjoy, laugh.. but deep inside I'm totally down. semuanya bila kebenaran tu aku sendiri yang jumpa. tweetdeck for android tu yang boleh buat aku tau cerita satu persatu. ahh. tak perlu nak bagitau which part dalam tweetdeck yang boleh buat kebenaran tu terbongkar gitu je. 
time tu aku memang sakit hati yang amat sangat lah kononnye. ceit. aku tak boleh nak maafkan pun. sampaikan aku nak buat semua kerja, aku rasa tak tenang. studying, performing solah, reciting Quran, eating, watching.. hmm everything. malam sebelum tidur aku fikir mungkin sebab aku tak maafkan orang. lepas aku dah tau banyak sangat-sangat-sangat-sangat benda yang dirahsiakan well means that almost the whole thing, I tried to keep calm myself. aku rasa aku kena maafkan. benda dah jadi pun kan ;) tapi, kadang datang jugak sakit hati tu. cuma, setiap kali ada perasaan tu aku cepat-cepat berdoa dalam hati, &#…

Kawan Orang Johor - Don

zaman sekolah menengah dulu hmmm maybe four or five years back, aku kenal dengan someone ni. lelaki. well, kawan jelah. kalau ada feeling tu entah lah. kot la. lagipun time tu sekolah lagi. masa tu menggatal sikit. ahaks. aku tak penah tau la apa nama betul dia. or maybe aku sendiri pun dah lupa. yang aku tau, aku panggil dia DON. dia orang Johor. which part of Johor, I don't remember at all. Umur? lagi lah aku tak ingat langsung. >_< yang aku tau DON dan dia pandai main gitar! like like like. gittew~ bila tengah on call, mesti aku suruh dia mainkan gitar sambil nyanyi. He's awesome! pandai main gitar. suara dia best :)

I don't have any ideas where he is right now. dulu aku selalu sangat tukar nombor. lepas tu aku tak ingat nombor orang. memang dah ramai sangat kawan-kawan yang aku lost contact. tapi si don ni yang aku duk ingat sebab last aku text dengan dia, dia janji nak mainkan lagu. seingat aku la. lepas tu, aku lesap. hakhak. kalau jumpa balik don tu pun sekar…

Delete Undelete Version

dua kali delete, dua kali undelete. lepas tu private. kononnye. mohon menyampah -.-' niat tu memang nak delete blog. bila orang tanya, cakap nak retired. buwekkk. mohon tambah lagi menyampah tu. >_< tapi, hari-hari aku bukak dashboard ni. duk scrolllllllll reading lists. time undelete, aku tengok entri lama, komen-komen lama. rindu. serius o_O. lepas tu decide tak nak private dah. cuma, berpuluh-puluh entri lama aku delete. sebab tu entri yang ada gambar-gambar, entri time bercinta. gittew~ tergelak sorang-sorang duk baca entri lep lep tu. tak menahan yang time emo bila clash. puiiii.

kadang-kadang ni ada pesen suka ikut perasaan. aku lettew. k. fine. sebab tu aku emo kejap dengan blog ni. err :O tapi, tak kisah la orang nak tipu ke, nak main-main ke..... cuma satu, biar orang buat kita jangan kita buat orang. :)


“But better to be hurt by the truth than comforted with a lie.”
— Khaled Hosseini (via kari-shma)