Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2010

Congratulation! --> SARAHNAJWAN,please read this..

Alhamdulillah..akhirnya jumpa jugak followers aku yang ke-100! tahniah ye kak sarahnajwan dan jugak terima kasih kerana sudi follow blog saye yang tak seberapa ni. kepada yang tak sempat tu mintak maaf ye.ekekeke..lain kali aku buat lagi.sebab sekarang bajet tak berapa nak cukup.hahaha..tapi,untuk kak sarahnajwan, nanti saye bagitau apa hadiahnya hujung minggu ni ye.sebab esok saye dah nak balik kampus dan saya akan timbul balik hari rabu ini.insyaAllah. apa-apa pun saye harap kak sarahnajwan take note pasal ni dan sile tinggalkan nama dan alamat kak sarahnajwan kat email saye : puteri_iqa197@yahoo.com. hadiahnya tak bernilai beratus-ratus tapi saye harap akak sudi terimanya.
terima kasih jugak untuk followers yang lain :)



nak 100 je!

selamat petang untuk bloggies yang sedang menumpahkan idea-idea untuk merepek petang-petang camni ye. tadi baru je ibu aku bagitau yang baju raya aku dah siappp!!! yipee!! sempat jugak aku tengok baju tu sebelum balik kampus lagi esok. hehehe... tahun ni tema aku kaler pepel. same jugak macam encik darling aku.. camne la aku boleh terpikat ngan kaler pepel ni. padahal aku fanatik ngan pink. tengok template aku pun kaler merah kan? bukan lagi kaler pink. kaler merah tu supaya aku nampak lebih matang je. ekeke.. tapi di hati aku tetap kaler pink tau.


oh ye..setakat ni followers aku dah bertambah..


hah...sekarang dah 99...aku nak cari followers yang ke -100!!! insyaAllah sape-sape yang dapat number bertuah tu aku akan bagi cenderahati la sikit kan sebagai menghargai penat lelah 'die' yang telah sudi menjadi followers aku.hehehe...so..sape yang jadi followers aku yang ke-100 nanti sile tinggalkan komen anda kat sini.so,senang la aku nak contact nanti oke? okelah..selamat menjalani i…

first time neh!!! suke3!!

yipee!!!!!!!!!!!!! nak tergolek-golek suke dan riang rasanya aku pagi ni!!boleh tak aku nak happy macam pompuan kat atas tu? boleh kan? adoyai..tadi aku rasa macam nak cek cik NUFFNANG sebab dah lama gila aku tak bukak.hehehe..macam biasa la kan,aku tengok analytic tu dulu.memang aku akui pengujung makin kurang kat blog aku.entri-entri aku jarang diupdate tatkala aku berada di kampus.lepas tu,aku try la arahkan cursor kat earnings tu.skali tengok ni hah aku dapat:



seriously aku rasa macam nak tergolek-golek happy. maaf la kerana kejakunan aku ni. orang lain dah beratus-ratus dapat earning tapi aku baru ciput ni. dahla first time.eh eh eh..mengada-ngada pulak aku pagi ni.haha. papepon aku sangat happy sebab nilah earning pertama yang aku nanti-nantikan.nak jugak aku merasa keluarkan duit dari nuffnang nih.huhu..korang rajin-rajin la klik-klik untuk menderma kat aku lain kali ye.hehehehe..terima kasih cik nuffnang! love you very very much la! :)

1Malaysia Menjana Transformasi

good morning bloggies! makan sahur apa tadi ye? harap-harap hari ni sume dapat puasa lagi la ye.setakat ni Alhamdulillah aku tak ponteng-ponteng lagi.hehehe..baiklah readers sekalian,pagi ni aku nak cakap pasal MERDEKA yang akan disambut beberapa hari lagi dari sekarang ye.idea ni pun datang time aku nak tidur semalam.tengah kepala sakit bagai nak rak pun sempat lagi pikir nak buat entri apa hari ni.hehe.ingat lagi tak dulu-dulu macam mana? eh..lupa pulak.aku pun tak lahir lagi time tu.maksud aku ketika 31 OGOS 1957..alangkah indahnya kalau kita dapat sama-sama merasa bagaimana gembiranya hati rakyat Malaysia tatkala Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj melaungkan MERDEKA untuk seluruh rakyat Malaysia.


berdasarkan gambar kat atas ni, dapat lihat betapa ramainya rakyat Malaysia berkumpul bersama-sama meraikan Hari Kemerdekaan bagi seluruh Tanah Melayu setelah bertahun-tahun dijajah oleh bangsa asing.sekarang pun kita dapat lihat dalam iklan-iklan tv.walaupun kita generasi muda sekarang tak d…

duggan+cabaran minggu lepas

sedih gila sebab hari tu kan aku cakap nak balik hari khamis bersamaan 19 Ogos 2010, aku dah plan nak balik then update belog tercenta lagi disayangi nih.tapi last2, aku tak dapat balik jugak.memang spoil mood aku lah minggu tu. kena perli toksah cakap la.sabar jelah aku. nak buat macam mana,mentang-mentang la muka aku ni tiap-tiap minggu balik. hehe. jeles ye? rumah aku dekat je, sebab tu kaki aku ni tergedik- gedik sangat nak balik. kalau jauh jangan harap la tiap-tiap minggu balik. memang aku cincang empat belas la kaki aku ni kalau gedik nak balik-balik.selama seminggu aku tak balik ni,banyak jugak la yang terjadi kat aku ni.antaranya DEMAM!!


adoi..kesian pulak kat budak kat atas tu.demam macam tulah.sama jugak dengan aku.tak tau kenapa tiba-tiba je aku demam.malam sebelum demam tu aku dah start batuk-batuk. sampai termuntah-muntah aku sebab batuk lama sangat. sebelum tidur pun aku rase macam sejuk nak-nak demam je.tapi, aku kuatkan lagi semangat. sempat jugak la aku bangun sahur. …

kenyataan yang harus diterima

oh tidak!! sudah sampai waktunya. aku fikir lambat lagi. tapi,tup tup dah tiba pun waktu ini. hari tu bersamaan 11 Ogos 2009, dikala umat Islam di Malaysia menunaikan ibadah puasa dengan tawaduk, aku bergegas-gegas ingin pulang ke rumah. kebetulan pulak hari tu ada kuiz MGT215. setakat yang aku belajar habuk pun aku tak faham. laju sangat ke lecturer aku mengajar? entah la. aku sendiri pun tak pasti. mungkin jugak aku tak bagi tumpuan yang sepenuhnya. oh ye.bercakap soal pulang ke rumah tadi. sewaktu aku sedang menjawab kuiz tu,sememangnya aku banyak menggoreng. haha. aku dan kawan aku yang paling awal siap. lecturer aku ada jugak tanya, dah siap ke? aku pun jawab, tak tau dah nak goreng apa lagi. dengan yakinnya lecturer aku balas, tambahkan lagi mee. ceh. bergurau pulak. haha. kawan aku ada di tanya oleh lecturer, tinggal kat mana? kawan aku pun jawab, kat Kuala Terengganu. lecturer kiteorang semacam agak memerli berkata, alah..dekat je.nanti saya belikan awak jet. kawan aku pun cep…

tadi......

tadi, aku bangun pukul due petang.hahaha.oppss! bukan tidur dari pagi tadi ye.aku tidur pukul 11++ macam tulah agaknye..
tadi, lepas bangun tidur aku layan cerita DATANG BULAN kat Ria dulu.tengok-tengok jam.alamak! dah pukul tiga.
tadi, aku cepat siap-saip sebab nak pergi hantar baju kurung untuk dijahit.tahun ni aku buat kaler purple dan purple+pink.ok tak?huhu
tadi, vroomm...vroommm..aku merempit dengan kereta mak aku.haha.aku singgah kedai fotostat kejap sebab nak hantar manual MGT215 untuk difotostat.
tadi, lepas hantar baju,aku pergi rumah kawan aku.nak pergi ambik kertas past year akaun.agak banyak jugak la homeworknya.
tadi, lepas pergi rumah kawan aku,aku pergi atm.ambik duit sebab bak bayar duit fotostat tu.
tadi, aku terfikir nak singgah Pasaraya Sakan.orang cakap baju kat situ murah-murah je.oh! di di situ tadek yang branded-branded ok.semua dari thailand kot.lantak la.janji pakai tadek cop THAILAND.ahaks
tadi, aku terbeli baju pulak kat Sakan.harganya RM8.90..takpe-takpe,tak sampai sepul…

tolong daku..

selamat pagi kepada yang tengah syok sangat menulis entri di pagi hari ni ye. sesungguhnya aku sudah kehabisan idea untuk merepek di sini lagi..
itu saja untuk pagi yang indah dengan kicauan burung yang merdu :)

yeehaa!!!

salam ramadhan. . .
good morning semua bloggies tersayang! Alhamdulillah hari dah masuk hari kedua umat Islam menunaikan ibadah puasa dan termasuk jugak la aku. semoga ibadah puasa tahun ini lebih mendapat berkat daripada Illahi. lepas sahur tadi aku terus online dek kerana terlalu lama aku meninggal kan dunia blog ni. eleh..yela tuh.huhu. aku rindu gila nak berblogwalking. tapi aku rasa macam dah malas nak online. kalau aku online kat kolej,for sure aku takkan study punyer. dah dua sem aku lalai hanya kerana gila online. sem ni aku nak kurangkan la sikit. online pun bila balik rumah je. okeh tak? dan memandangkan umurku yang semakin meningkat dan juga kerana aku ingin jadi lebih matang,so aku dah tukar sikit layout ni. no more pink.merah itu berani. so,aku tukar taste pulak sebab time tengok template banyak-banyak tadi,tibe-tibe jatuh hati pulak kat template ni. caner?agak-agak okeh tak? okeh kot..
it's time for blogwalking :)