Skip to main content

cerita raya!

hari ni sabtu dan sepatutnya aku sama sibuk dengan orang lain prepare nak balik kampus. aku balik rumah sewa la kan since aku tak layak duduk kolej. GRR. tapi, lagi best jadi non resident. kan? tapi, mood nak balik tu malas nak matik. panjangkan lagi cuti raya boleh? huh. tahun ni paling tak best kot raya sebab tak dapat pergi rumah kawan-kawan. pergi pun sekejap je. balik balik rumah, orang datang non stop. ishh. ghase macam rumah YB dah. haha. ni pun aku baru balik dari rumah kawan aku yang bertunang hari ni. tahniah Qat!! =))



tapi raya tahun ni still dapat duit raya tauuu. iteww malu jugak nak amek duet rayeww tu. tapi, iteww amek jugak sebab owang bagi. ni ayat-ayat nak makan penampo. kuikuikui. ada sesapa lagi nak bagi aku duit raya? boleh contact aku kat facebook, takpun twitter. mintak nombor akaun aku then, nanti korang transfer duit raya. boleh macam tu? #lempangsebijik. kalau nak dapat duit raya, aku ikut family aku sebab senang orang tau aku still lagi belajar. alih-alih dapat duit raya. terkemut-kemut nak ambek. tapi ambek je. muahahaha. kau ado? 



raya tahun ni pun tak balik kampung. balik tu balik. tapi singgah sekejap je sebab ada masalah. huh. tak sempat beraya kat sekitar kampung dengan ibu aku pun. tapi terima kasih kepada mak-mak sedare yang hulur duit raya. tahun depan jangan lupa bagi lagi oke? kepada pak-pak sedara yang tak sempat bagi, anda boleh bank in ke akaun bank islam anak sedare mu yang comel jelita ini. muahahahaha... 


lepas ni dah habis raya. dan lepas ni jugak start la segala macam tests, kuiz.. versi yang kedua. esok dah lah aku ponteng kan? hari senin test. hari selasa pun test. gasak woi, gasak. balik ni aku akan jadi genius sebab doplohpat jam hadap buku. ye leteww kan? lepas tu cuti study week. eh. bukaaannn.. stadoweek. haha. lepas tu FINAL!! huaaaaaa.. ni yang aku seram ni. dah la sem ni macam kelaut je aku belajar. pffttt. kalau ada masa aku hupdate, kalau tak bior bersawang macam ni jelah kan ^_^ dan macam biasa aku memang tak sempat blogwalking #alasan. dah nama pun raya. aku busy la berjalan sana sini. then kat rumah orang datang non stop. lepas tu. aku online pun tengok macam tu je. ish.. alasan ni boleh terima ke tak? =P


ni pun aku kepenatan terlampau. pheww~ by the way, aku siriyes terharu gila dengan rina sebab buat video ucapan raya. yang penting nama gua pun ado. hahaha. thanks rina =)) tengok sini video tu oke? 

Comments

syafiqa said…
haha esok ahad aku pon nak blk hostel da.mula lah revision blk dan tiap2 jumaat trial.
-.- weh,duit raya aku mana dohh?

haha kau sumpah nampak hottt dgn kebaya tu.sebijik mcm pamela.hahah
dyah16 ! said…
Selamat Hari Raya luvpink.

ntah bila nak jumpa kau. huu. mai JB dtg umah aku ye.

hehe
:)
amira faqihah said…
selagi x kin ,,selagi tu layak dpt duit hehe
AM said…
Wah! Kak Iqa berkebaya ke tue? Confirm dah kurus nie! Saje salahkan cermin. :D


Entri terbaru : Ulangtahun Perkahwinan Bertukar Tragedi Hitam Di Bulan Ramadan :'(
SIELA MIKAIE said…
Selamat Hari Raye sayang..

Nape tak gmbar full???? nk tgk gmbar full..bru boleh ckp kurus ke tak..hehee
KAMIHIDUP said…
KAMI kembali, hiyargh! Selamat hari raya, maaf zahir dan batin dari KAMI. :)
emieysandra said…
arghhh! xready betol nk masuk kelas =.='
Anonymous said…
ko dpt duit raya lg er??eee.. x malunya ko..haha
zer0xs said…
wahhhh awak nampak kurussss..... *sambil hulur tgn minta angpaw~*
Unknown said…
salam hari raya ke-9..
:: @ku :: said…
SAMA-SAMA!!!!!!! :P
fazrulnoor said…
untunglah dapat duit raya lagi
Fara E's said…
haha , nak duet ray kak iqa hoittt ;p
najihah sahami said…
hohohoh..ika pink eh taun ni?pink dan hitam secocok oh...

sama la..mish pun rasa raya taun ni paling tak best. huhu
takdapatpunduitrayesedihhhhhhhhhhhhhh =(
adrinaqamarina said…
patot lah ramai tetiba view video tu. heheh. tak kesah je.


iqa beli kat mana cermin tu? ada lagi tak kat kedai, nak juga~ keh3.


yang penting baju raya mestilah pink gitu~


;)
cik azeya said…
selamat hari raye!! XD
Syat0za Zai said…
tunjuk la mukeeee~!! :P

ntah2, mmg dah kuros kot? :)
Umie Nadhirah said…
ni mesti dah balik U an? cantik baju raya.. kaler hitam.
Woofer Storm said…
slmt ari raya ye izyan..

lepas raya mesti stress balik kan??hehee
sy pun stress coz kena keja lagi..nak berhenti!!!!!!!!!!!!!!
Unknown said…
aku dah tak dpt duit raya dah..sodih hahaha
Cik SHiNJU said…
Ok la tu,dapat byk duit raya...
Saya dpt sikit jek..sob :'(
Woofer Storm said…
bz ke izyan??heheee
Unknown said…
update mekkk!!!

Popular posts from this blog

Resepi Tat Telur yang sedap memang sedap! :)

Resepi crust ni aku guna yang time kerja dulu. Hee. Resepi filling pulak aku banyak google. Aku lupa dah mana aku dapat sebab dulu lupa nak tulis kat buku ambik kat mana. Resepi ni memang sure sedap. :)

Resepi crust

Bahan-bahan:

1 cawan marjerin ( aku guna marjerin Pelangi. Sedap! kalau guna Planta pon boleh tapi crust jadi keras sikit la )
1/2 cawan gula
1 biji telur gred C ( gred A & B pon hentam jelah ye )
1 sudu kecil esen vanila
2 cawan tepung gandum ( lebih sebenarnya tapi nanti explain okay )

Cara-cara:

1) Putar marjerin dan gula hingga kembang. Nanti warna jadi macam ala-ala putih gitu.
2) Masukkan telur dan esen vanila. Pukul lagi hingga kembang.
3) Masukkan 1 cawan tepung dulu pastu putar nagi sebati kejap. Masuk lagi 1 cawan tepung pastu putar lagi sampai sebati aje.
4) Time ni adunan still lembik. Lepas tu boleh tambahkan tepung sikit-sikit dan uli sampai doh tak melekat kat tangan. Kalau still melekat kat tangan, tambah tepung lagi okay. Tapi jangan terlebih tepung se…

life being as an accountancy student .

Akauntan. cita-cita kedua yang aku tulis dalam biodata time sekolah rendah dulu. cita-cita utama nak jadi doktor. makin lama, makin tinggi belajar dah lupa cita-cita doktor. banyak main-main time sekolah. bukan gengster sekolah okay. nakal sikit je. tudung pendek, that's me. pakai stokin kaler maler, that's me. ponteng kelas pegi lepak kelas senior, that's me. tu time sekolah sultan sulaiman. bila tukar sekolah baru sekolah bukit sawa, life's totally changed. new environment, new friends. time tu jadi baik sebab takde geng nak buat nakal-nakal.

form five ambik pure science. tak suka menghafal okay. kelas yang selalu ponteng, time fizik. kalau hari tu ada fizik, aku tak pegi sekolah. adik-adik jangan tiru okay. result spm takat-takat makan je ah. Alhamdulillah semua credit. boleh la masuk matrik program dua tahun aliran fizik. hai KMPHians! :) tapi masuk tahun kedua aku keluar. dapat diploma perakaunan kat UiTM Dungun. sebab nak lari dari fizik, nak lari dari homesick,…

TTC Part 1: Appointment

Tahun ni tahun kedua dah jadi bini orang tapi belum ada rezeki nak timang zuriat sendiri. Ehehe. Aku tau ada masalah ni masa sekolah lagi dan sebelum kahwin pun memang aku dah explain dekat bakal suami (suami dah la sekarang) pasal masalah aku. Tapi aku taktau la dia ingat ke tak. Kot nye kalau dia baca blog ni pastu dia mai tanya aku "bila sayang cite kat abang?" -____- Tahun pertama kahwin aku tak terlalu beria nak TTC ke apa. Aku kira baru nak kenal sesama sendiri. Lagi satu sebab PJJ dan aku tau susah nak predict waktu subur disebabkan masalah period yang tak teratur. Jadi aku hanya menikmati waktu-waktu berdua saja. Orang tanya, aku sengih je cakap belum ada. Tak ambik pusing sangat dengan soalan dah ada isi ke belum yang aku rasa nak je tepek kat dahi "belum mengandung lagi" hahaha. Yelah, dah ramai sangat tanya.

Masuk tahun kedua, aku dah start fikir. Tapi aku tak betul-betul TTC jugak. Cuma join group BBT dekat facebook. Wehhh sumpah aku tak faham hahaha. A…