30 June 2011

jangan sakiti aku lagi. #heart


.Assalamualaikum.

kalau sekarang aku rasa nak taip entri sepanjang yang aku mampu boleh? dah lama aku pendam perasaan ni. eceh. *bajetkanaku?* kalau ikut majoriti dalam rumah aku yang bercinta, aku sorang jelah yang memang SAH single. keh keh keh. kadang-kadang single ni best, kadang-kadang tak best. yedak? tapi aku tadek lah gian nak matik nak berkapel tu. heh. 


bila aku cakap aku tadek boipren orang tak caya. grr. ingat senang ke aku nak single lama-lama cenggini. hehe. nampak sangat sebuelum ni single kejap je kan? lecturer aku ada cakap :


kematangan seseorang tu seiring dengan meningkatnya usia


ekceli ayat lecturer aku tadek la macam tu. skema bagai. tu aku je buat sebab nampak macam lebih paham. tapi kalau tak paham jugak, rendam kepala dalam air sejukkk.. heh.  dulu pemikiran aku kalau bab bercinta ni memang tahap kanak-kanak riang gittuww. sekarang aku lebih pikir ke arah yang lebih ke depan. err. dalam erti kata lain :


a serious relationship


tak lama lagi aku officially doplohsatu tahun. bila masuk tang doploh depan tu, sah-sah hormon cinta tu lebih sikit. haha. aku suka tengok orang bercinta. tapi bukanlah sampai yang bergesel-gesel tu. tu aku ghase nak bagi penampor free-free aje. boleh? aku suka kapel yang biasa-biasa je. nampak sweet je. hehe. 



 *selingan*


kadang-kadang bila ada dua pilihan, itu yang sukar. serius. aku pun tak tau apa perasaan aku. yang sana ok, yang sini pon ok. err. sape? aku pun tak tau. haha. andaikata jelah kan. eceh. padahal dalam dilema. ngaaa. *kantoi*



aku tau bukan semua orang boleh terima diri kita seadanya. dan sebab itulah hingga ke saat ni. err. skema betul ayat aku. aku belum jumpa yang terbaik untuk aku. mungkin orang semua cakap aku memilih. ya, aku mengaku. memang aku memilih. tapi, aku memilih untuk kebaikan aku. orang selalu salah gunakan kebaikan, kejujuran yang aku bagi. sebab tu bila aku kenal dengan seseorang, aku mesti cepat benci kalau orang tu buat aku rasa tak senang dengan dia.



anyone?



dan, terima kasih untuk kamu yang berusaha mencari jodoh untuk diri ini. haha. lawak lah korang ni. aku try nak suka seseorang. tapi aku takut. bila aku dah suka, dia pulak tak suka aku. susah kan?


bila kita suka orang tu, orang tu tak suka kita.
bila kita tak suka orang tu, orang tu pulak suka kita..


aku takut, hati aku sakit lagi macam sebelum ni. aku takut, air mata aku mengalir untuk sesuatu yang tak diperlukan. aku takut nak hadapi semua ni lagi. dan, suatu hari nanti aku harap ada orang sanggup hapuskan rasa takut aku ni. aku tau, aku buka perfect. aku bukan cantik macam supermodel. tapi, sekurang-kurangnya aku cuba untuk jadi yang terbaik =))


dan untuk awak,

walaupun awak memang takkan baca dan tak akan pernah tahu *mungkin*, tentang perasaan ni. terima kasih untuk perkenalan ini. walaupun saya tak kenal siapa awak yang sebenarnya. kalau awak betul-betul serius, saya boleh serius. tapi kalau awak rasa hanya untuk main-main, maaf. tempatnya bukan di sini =)



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

16 Love Note (s):

Rara Farah said...

Cinta tu memang menyakitkan.Tak sah kalau tak menangis.Rileks la iqa..Akan jumpa jugak dengan someone yang akan appreciate mg sebab diri mg yg sebenar...sobs..

Faraa Eiman's said...

wahhh2 tu dia , cinta ~ (:
haha , chill la kak
mne tao pas nieyh jmpe twos kawen kerw
tettt xD

JIJI YU said...

haha..cinta tu kan cam sambal belacan

Cik Jari said...

kak ipar..cinta itu sepatutnya macam gula gula getah...lama-lama kunyah,makin kenyal..makin susah nak dipisahkan...yeayyy

♥ p a a n i ♥ said...

hehe. btul2..bila dh masuk 20-an dah mula fikir utk serious relationship...

Amanina Sofea said...

cinta itu indah tp lebih baik cinta kpd allah

ABU said...

err..skema jugak la perenggan yg hujung2 tu..jiwang seh..hahahaha

ok fine, brgesel gesel tak main ok..hahahaha

SIELA MIKAIE said...

ehem..ehem....macam ade baw2 org bercinta kt sini..hehehee

FIND A COMPANION WHO CAN GUIDE YOU NOT ONLY IN DUNYA, BUT IN AKHIRAH. WHO CAN PICK YOU UP WHEN YOU FALL, WHO CAN REMIND YOU WHEN YOU FORGET, LOVE YOU WITH ALL HIS MIGHT, SOMEONE THAT WILL HOLD YOUR HANDS THROUGH THICK AND THIN & LEAD YOU TO THE JANNAH.

Raji and Yeen said...

yeah chill dulu kak..
mana tahu lepas ni cinta tros kawen
ak tiru skali komen fara =.="
Allah menciptakan setiap org berpasangan ;D
so doakan agar masa jodoh kau btol2 dtg kau tak akan memilih lgi amin

KAMIHIDUP said...

rilex-rilex. :)

Ain Zulaikha said...

errrr its about love... :) one day if dah jodoh insyAllah tak kemana k

Tapak Kaki said...

aku single jugak tapi sebab tak laku.wakaka.. tapi tak pe..aku laki.. so rileks je la..

Hans said...

saya sedang mengalami apa yang anda alami skrg

Himpunan Kata - Kata Hikmah Hans Hanis

Qu3 BeA said...

sbr la k.iqa... chill ok...hehehe

najihah sahami said...

hehe..all the best iqa. ramai kata kapel tu buat sksa hidup je. tp yg seksa tu la buat kita matang kan. tak salah bercinta, asal jgn lupa agama dan keluarga..^^

chenurulhusna said...

jodoh dah tertulis di lah Mahfuz:)
insyaAllah,,aan tibe jua saat jodoh an smpai:)berdoalah

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan