Skip to main content

Kawan Orang Johor - Don



zaman sekolah menengah dulu hmmm maybe four or five years back, aku kenal dengan someone ni. lelaki. well, kawan jelah. kalau ada feeling tu entah lah. kot la. lagipun time tu sekolah lagi. masa tu menggatal sikit. ahaks. aku tak penah tau la apa nama betul dia. or maybe aku sendiri pun dah lupa. yang aku tau, aku panggil dia DON. dia orang Johor. which part of Johor, I don't remember at all. Umur? lagi lah aku tak ingat langsung. >_< yang aku tau DON dan dia pandai main gitar! like like like. gittew~ bila tengah on call, mesti aku suruh dia mainkan gitar sambil nyanyi. He's awesome! pandai main gitar. suara dia best :)

I don't have any ideas where he is right now. dulu aku selalu sangat tukar nombor. lepas tu aku tak ingat nombor orang. memang dah ramai sangat kawan-kawan yang aku lost contact. tapi si don ni yang aku duk ingat sebab last aku text dengan dia, dia janji nak mainkan lagu. seingat aku la. lepas tu, aku lesap. hakhak. kalau jumpa balik don tu pun sekarang aku rasa dia dah kawen la kot. dah anak dah pun kot. main gitar lagi ke? ^_^ dan aku tulis ni pun sebab #OrangJohor trending kat twitter then terus teringat pasal dia.

Anyone know who and where he is? O_o Or maybe if one day Don read this, please leave your comment. kot la kannnnnnn...

Comments

LM said…
ummi org johortp bkn DON dan ummi pompuan..kan?

bab main gitar tu best!
Anonymous said…
harap-harap don membaca. hihi :)
Azmira Yusof said…
Mencari cinta yag lama , cuba cr facebook dia , senang sikit

awak nak minta tlg boleh x

http://azmiraazmira.blogspot.com/2012/09/meminta-bantuan-semua.html
ima salsuzaima said…
haha.moga bertemu kembali..manatau ada jodoh.^_^
kay_are said…
salam.. 1st time kt sini.. err.. pernah gak nyanyi main gitar dalam fon.. yang pasti bukan tinggal johor r.. =P ade jodoh tak kemane
ewanthology said…
Harap harap bukan ustaz don ... Hehe
Myra Jay said…
Moga Don yang dicari ditemui ye..

Ingatkan Ustaz Don tadi..heheee
combi said…
haha..ingat ust don :p
@Rara Nasiha

harap lah. walaupun mcm jauh je harapan. haha
@Azmira Yusof

hakhakhak. bukan cinta pun. kawan aje ;)
@Ima Salsuzaima

uiksss. umur berapa dah dia skang ni.. dah kawen dh kot agaknye. hehehe
@kay_are

hahahaha. okay bukan :P
@the malay male

kalau ustaz don pon okay. hehehehe
@nadia

kene buat besar2 mcm tu kak :P
@Myra Jay

insyaAllah....
uikss. kalau ustaz don pon boleh. hehehe
@combi

agagagaga.. kalau boleh nk jugak harap mcm tu :P
Miss Yaty said…
haha..iqa terkenang cinta monyet ye..hihi..
SIELA MIKAIE said…
ingat ustaz don..tp mne tw die bakal mewarisi ustaz don kn... name die don ape? mne tw tetb terserempak kt mne2 ke..nnti akak ckp kt die ika kirim salam...hahaa..*mcmla johor nie kecik*
Nina Mads said…
Ada jugak kwn lelaki yg pandai main gitar tapi hbungan cinta tu tak kesampaian.

kalau ada jodoh iqa boleh jmpa don nie lg.

Popular posts from this blog

Resepi Tat Telur yang sedap memang sedap! :)

Resepi crust ni aku guna yang time kerja dulu. Hee. Resepi filling pulak aku banyak google. Aku lupa dah mana aku dapat sebab dulu lupa nak tulis kat buku ambik kat mana. Resepi ni memang sure sedap. :)

Resepi crust

Bahan-bahan:

1 cawan marjerin ( aku guna marjerin Pelangi. Sedap! kalau guna Planta pon boleh tapi crust jadi keras sikit la )
1/2 cawan gula
1 biji telur gred C ( gred A & B pon hentam jelah ye )
1 sudu kecil esen vanila
2 cawan tepung gandum ( lebih sebenarnya tapi nanti explain okay )

Cara-cara:

1) Putar marjerin dan gula hingga kembang. Nanti warna jadi macam ala-ala putih gitu.
2) Masukkan telur dan esen vanila. Pukul lagi hingga kembang.
3) Masukkan 1 cawan tepung dulu pastu putar nagi sebati kejap. Masuk lagi 1 cawan tepung pastu putar lagi sampai sebati aje.
4) Time ni adunan still lembik. Lepas tu boleh tambahkan tepung sikit-sikit dan uli sampai doh tak melekat kat tangan. Kalau still melekat kat tangan, tambah tepung lagi okay. Tapi jangan terlebih tepung se…

life being as an accountancy student .

Akauntan. cita-cita kedua yang aku tulis dalam biodata time sekolah rendah dulu. cita-cita utama nak jadi doktor. makin lama, makin tinggi belajar dah lupa cita-cita doktor. banyak main-main time sekolah. bukan gengster sekolah okay. nakal sikit je. tudung pendek, that's me. pakai stokin kaler maler, that's me. ponteng kelas pegi lepak kelas senior, that's me. tu time sekolah sultan sulaiman. bila tukar sekolah baru sekolah bukit sawa, life's totally changed. new environment, new friends. time tu jadi baik sebab takde geng nak buat nakal-nakal.

form five ambik pure science. tak suka menghafal okay. kelas yang selalu ponteng, time fizik. kalau hari tu ada fizik, aku tak pegi sekolah. adik-adik jangan tiru okay. result spm takat-takat makan je ah. Alhamdulillah semua credit. boleh la masuk matrik program dua tahun aliran fizik. hai KMPHians! :) tapi masuk tahun kedua aku keluar. dapat diploma perakaunan kat UiTM Dungun. sebab nak lari dari fizik, nak lari dari homesick,…

TTC Part 1: Appointment

Tahun ni tahun kedua dah jadi bini orang tapi belum ada rezeki nak timang zuriat sendiri. Ehehe. Aku tau ada masalah ni masa sekolah lagi dan sebelum kahwin pun memang aku dah explain dekat bakal suami (suami dah la sekarang) pasal masalah aku. Tapi aku taktau la dia ingat ke tak. Kot nye kalau dia baca blog ni pastu dia mai tanya aku "bila sayang cite kat abang?" -____- Tahun pertama kahwin aku tak terlalu beria nak TTC ke apa. Aku kira baru nak kenal sesama sendiri. Lagi satu sebab PJJ dan aku tau susah nak predict waktu subur disebabkan masalah period yang tak teratur. Jadi aku hanya menikmati waktu-waktu berdua saja. Orang tanya, aku sengih je cakap belum ada. Tak ambik pusing sangat dengan soalan dah ada isi ke belum yang aku rasa nak je tepek kat dahi "belum mengandung lagi" hahaha. Yelah, dah ramai sangat tanya.

Masuk tahun kedua, aku dah start fikir. Tapi aku tak betul-betul TTC jugak. Cuma join group BBT dekat facebook. Wehhh sumpah aku tak faham hahaha. A…