Skip to main content

Delete Undelete Version


dua kali delete, dua kali undelete. lepas tu private. kononnye. mohon menyampah -.-' niat tu memang nak delete blog. bila orang tanya, cakap nak retired. buwekkk. mohon tambah lagi menyampah tu. >_< tapi, hari-hari aku bukak dashboard ni. duk scrolllllllll reading lists. time undelete, aku tengok entri lama, komen-komen lama. rindu. serius o_O. lepas tu decide tak nak private dah. cuma, berpuluh-puluh entri lama aku delete. sebab tu entri yang ada gambar-gambar, entri time bercinta. gittew~ tergelak sorang-sorang duk baca entri lep lep tu. tak menahan yang time emo bila clash. puiiii.

kadang-kadang ni ada pesen suka ikut perasaan. aku lettew. k. fine. sebab tu aku emo kejap dengan blog ni. err :O tapi, tak kisah la orang nak tipu ke, nak main-main ke..... cuma satu, biar orang buat kita jangan kita buat orang. :)


But better to be hurt by the truth than comforted with a lie.

— Khaled Hosseini (via kari-shma)

Comments

Weeda said…
sama r kite qa, entri2 bercinta lama2 dulu delete dah...tapi benor x delete pun, kwahed save as draft je...huii

syg r nak delete blog walaupun blog kwahed pun macam hidup x hidup je..heww~
SIELA MIKAIE said…
Jgn delete blog..nnti akak rindu ika..:)
Nina Mads said…
Alaa..tak syg ke delete story lama2. Blog iqa dh cantik ape..biar jela :)
No name said…
Sebab tue aku tak suka up entry bercinta. Takut kesan nya nanti.
Anonymous said…
tak payah delete, tak payah private. okey? :)
@Weeda

malu la nk simpan kak wahed. bile bace balik rase nk sembam muke dlm tanoh. hahaha.
@SIELA MIKAIE

ececece... takpe. facebook kan ade. heee
@Amanina

syg jugak. tp sebab geli baca balik, terus delete. hehehe
@Lizzie Yasmin

tulah.. lepas ni tak boleh dah buat entri mcm tu. tunggu entri time kawen je :P
@Rara Nasiha

dua dua tak payah? hehehe. okay okay ;)
nadia farahida said…
iqa, tak yah delete yang. save as draft je pon dah ok. nanti mana tau rindu2 nak baca lagi. ;p
Yaya Azura said…
delete blog?
no no no..
menyesal kang...haha....
@nadia

dah delete pun kak. hihihihi
@Yaya Azura aka Naz Azra

sbb menyesal la undelete ni. hakhakhak
kay_are said…
wat mase ni tak terpikir lagi nak delete blog.. ni je r tempat leh merepek macam2 ^^
Myra Jay said…
Blog ni memang akan meninggalkan kenangan dan memori buat kita..

Jangan delete tau, nanti bila2 boleh baca balik :)
@kay_are

wahh. bagusnye. kite dh byk kali terfikir. haha
@Myra Jay

insyaAllah tak dah kot lepas ni. heee

Popular posts from this blog

Resepi Tat Telur yang sedap memang sedap! :)

Resepi crust ni aku guna yang time kerja dulu. Hee. Resepi filling pulak aku banyak google. Aku lupa dah mana aku dapat sebab dulu lupa nak tulis kat buku ambik kat mana. Resepi ni memang sure sedap. :)

Resepi crust

Bahan-bahan:

1 cawan marjerin ( aku guna marjerin Pelangi. Sedap! kalau guna Planta pon boleh tapi crust jadi keras sikit la )
1/2 cawan gula
1 biji telur gred C ( gred A & B pon hentam jelah ye )
1 sudu kecil esen vanila
2 cawan tepung gandum ( lebih sebenarnya tapi nanti explain okay )

Cara-cara:

1) Putar marjerin dan gula hingga kembang. Nanti warna jadi macam ala-ala putih gitu.
2) Masukkan telur dan esen vanila. Pukul lagi hingga kembang.
3) Masukkan 1 cawan tepung dulu pastu putar nagi sebati kejap. Masuk lagi 1 cawan tepung pastu putar lagi sampai sebati aje.
4) Time ni adunan still lembik. Lepas tu boleh tambahkan tepung sikit-sikit dan uli sampai doh tak melekat kat tangan. Kalau still melekat kat tangan, tambah tepung lagi okay. Tapi jangan terlebih tepung se…

life being as an accountancy student .

Akauntan. cita-cita kedua yang aku tulis dalam biodata time sekolah rendah dulu. cita-cita utama nak jadi doktor. makin lama, makin tinggi belajar dah lupa cita-cita doktor. banyak main-main time sekolah. bukan gengster sekolah okay. nakal sikit je. tudung pendek, that's me. pakai stokin kaler maler, that's me. ponteng kelas pegi lepak kelas senior, that's me. tu time sekolah sultan sulaiman. bila tukar sekolah baru sekolah bukit sawa, life's totally changed. new environment, new friends. time tu jadi baik sebab takde geng nak buat nakal-nakal.

form five ambik pure science. tak suka menghafal okay. kelas yang selalu ponteng, time fizik. kalau hari tu ada fizik, aku tak pegi sekolah. adik-adik jangan tiru okay. result spm takat-takat makan je ah. Alhamdulillah semua credit. boleh la masuk matrik program dua tahun aliran fizik. hai KMPHians! :) tapi masuk tahun kedua aku keluar. dapat diploma perakaunan kat UiTM Dungun. sebab nak lari dari fizik, nak lari dari homesick,…

TTC Part 1: Appointment

Tahun ni tahun kedua dah jadi bini orang tapi belum ada rezeki nak timang zuriat sendiri. Ehehe. Aku tau ada masalah ni masa sekolah lagi dan sebelum kahwin pun memang aku dah explain dekat bakal suami (suami dah la sekarang) pasal masalah aku. Tapi aku taktau la dia ingat ke tak. Kot nye kalau dia baca blog ni pastu dia mai tanya aku "bila sayang cite kat abang?" -____- Tahun pertama kahwin aku tak terlalu beria nak TTC ke apa. Aku kira baru nak kenal sesama sendiri. Lagi satu sebab PJJ dan aku tau susah nak predict waktu subur disebabkan masalah period yang tak teratur. Jadi aku hanya menikmati waktu-waktu berdua saja. Orang tanya, aku sengih je cakap belum ada. Tak ambik pusing sangat dengan soalan dah ada isi ke belum yang aku rasa nak je tepek kat dahi "belum mengandung lagi" hahaha. Yelah, dah ramai sangat tanya.

Masuk tahun kedua, aku dah start fikir. Tapi aku tak betul-betul TTC jugak. Cuma join group BBT dekat facebook. Wehhh sumpah aku tak faham hahaha. A…