24 September 2012

Memaafkan Itu Menyenangkan.


.Assalamualaikum.



few weeks ago, something bad happened. all I can say is, toooooo bad. seriously. act like nothing happen, eat, enjoy, laugh.. but deep inside I'm totally down. semuanya bila kebenaran tu aku sendiri yang jumpa. tweetdeck for android tu yang boleh buat aku tau cerita satu persatu. ahh. tak perlu nak bagitau which part dalam tweetdeck yang boleh buat kebenaran tu terbongkar gitu je. 

time tu aku memang sakit hati yang amat sangat lah kononnye. ceit. aku tak boleh nak maafkan pun. sampaikan aku nak buat semua kerja, aku rasa tak tenang. studying, performing solah, reciting Quran, eating, watching.. hmm everything. malam sebelum tidur aku fikir mungkin sebab aku tak maafkan orang. lepas aku dah tau banyak sangat-sangat-sangat-sangat benda yang dirahsiakan well means that almost the whole thing, I tried to keep calm myself. aku rasa aku kena maafkan. benda dah jadi pun kan ;) tapi, kadang datang jugak sakit hati tu. cuma, setiap kali ada perasaan tu aku cepat-cepat berdoa dalam hati, 'Allah, lembutkan hati aku untuk maafkan dia, ikhlaskan hati aku...'

dan sekarangggggg, tenang setenang air di kali. gittew~ bagi aku, takpelah dah orang nak buat macam tu. manusia tak sempurna, tak lari dari buat salah. sekarang, letak kepala atas bantal pun senang nak tidur. siap overdose lagi tu weh. ahaks. terlajak. TER okay. :P


terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

13 Love Note (s):

Miza Yusof said...

masalah tak kan pernah habis. setiap hari merupakan pembelejaran. sekarang memang tengah sakit hati dan teruji dengan masalah manusia yang busuk hati. mohon kepadaNYA agar diberikan petunjuk dan ketenangan hati :')

syafiqakarim said...

bila kita biarkan kesakitan itu
pergi dgn rela hati dan ikhlas,
tuhan akan tlg pmudahkan semua lg

Syazwan Che Deraman said...

betul tu.
bila kita maafkan orang ni.
Allah bagi ketenangan kat kite.

terima kasih sebab banyak drop komen di entry wan.

:)

combi said...

alhamdulillah :)

Ash Give said...

macam tu la.. memaafkan itu soooo goood.. orang yang pemaaf disayangi Allah swt. :)

Miss Yaty said...

cuba maafkan dia ye..even saya tak tahu apa masalahnya..just take ur time to cool urself. :)

Dezee said...

Err..dezee ada masalah untuk beri orang second chance.Jgn contohi Dezee.Pleasee..XS

SIELA MIKAIE said...

meh akak nyanyi lagu ombak rindu..

'tuhan tolong lembutkn hati dia..untuk terimaku seadanya..'

hehehe..maafkanlah..bila kita redha mudah utk kite maafkan orang laen..

the malay male said...

kalau ada apa apa masalah..mengadu pada Allah..insyaAllah, ditunjukkan jalan keluar :-)

Amanina said...

Memaafkan mungkin tak semudah tapi perlahan2 perasaan tu akan hilang :)

sakit hati semua org pernah rasa, nina pun macam tu..

CIK TOM said...

bila kita memaafkan seseorang... hati akan jd lebih tenang..

lepakk.com said...

Tweetdeck tu apa ye

Woofer Storm said...

hidup mesti mahu tenang shbt..tenang ye..

slmt mlm.

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan