24 November 2013

Subjek Akaun UiTM :)


.Assalamualaikum.



I just got back from KL and to be exact, going back for good. It's a long story, perhaps. Oh I have been missing too much with blogging, baking, watching tv. Ehehe.

Ohhh, kalau ikut post yang lama ada pasal  life being as an accountancy student. Kat situ ramai rasanya adik-adik yang banyak tanya pasal akaun nih. Mungkin la sebab korang semua nak continue dengan akaun kan? Wish you all the best brothers and sisters :))

Sebab baru balik, maka barulah ada masa nak bukak dashboard ni. So, ada yang tanya subjek apa yang ada untuk belajar akaun? Err semua ipta/ipts sama ke belajar? Lain kan? Kalau nak tahu boleh, tapi akak boleh bagi yang UiTM jelah ye. Haaaa akak katanya. Kekekekeke.

Financial Accounting 1, 2, 3, 4, 5,
Computer Applications and Communications in Accounting,
Computerized Accounting,
Business Mathematics,
Introduction to Statistics,
Introduction to Business,
Microeconomics,
Macroeconomics,
Principles of Management,
Fundamentals of Marketing,
Fundamentals of Entrepreneurship,
Fundamentals of Islamic Accounting,
Cost Accounting 1,
Financial Management,
Introduction to Commercial Law,
Introduction to Business and Company Law,
Taxation 1, 2,
Auditing.

 Ohmennnn, kenapa blockquote aku ghupe gitu? *time preview baru perasan*

Okay ye adik-adik yang tanya, itulah subjek yang akak belajor kat UiTM. Ditegaskan lagi sekali UITM okay. Jangan ditanya IPTA/IPTS lain. Akak tak tau la uols. Hehehe.

Mesti ada yang tanya subjek apa paling senang, subjek apa paling susah. Kannnn? *kekening* To be honest, yang susah bagi akak adalah AUDITING. Muahahahaha. Serius weh. Kalau boleh tak nak dah tengok buku teks audit yang bapak ah tahap ketebalan dia. Nak menangis tergolek-golek tengok buku teks rupa gitu.

Tapi, korang chill aaa. Cuma kena rajin membaca lah. Kena RAJIN sangat-sangat.

Kalau tanya paling senang tu tak tau lah. Biasa aje semua. Dah nama pun belajar. Yedok? Setakat sakit kepala time belajar akaun tu biasalah uols. Heeee.

Okay taktau dah nak membebel apa lagi. Kalau nak tanya lain, komen jelah. InsyaAllah reply satu persatu. Gitew. Kalau tak busy la yeeeeeee ^_^
terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

8 Love Note (s):

Weeda said...

hai kakak...welkambek to blogging...update sokmo neh...

Puteri Iqa Izyan said...

@Weeda

wehu super kakak! welkam bek too. Hehehe

Tapak Kaki said...

bismillah..

1-bab ilmu hisab memang aku fail.
2-dulu pernah hambik paper account tapi result dapat A. tu pun lepas kena basuh ngan lecturer. lagi 1 sebab lecturernya masih bergelar miss.
4- sekarang kerja kena buat akaun sendiri. buku akaun banyak conteng-conteng sebab banyak error.

*membilang pun tak pandai.haaa, nampak..

Anonymous said...

salam.. hai akak.. nk tnya ckit.. financial accounting 3 susah tak???

Anonymous said...

hai akak.. financial accounting 3 susah tak??

Puteri Iqa Izyan said...

@Anonymous


hai :)

takponnn. hahaha

trust me, yg ada 50 kat blakang code subject tu a bit tough. kena byk buat latihan :)

Anonymous said...

Introduction to business tu mcmmana ye? Boleh ringkaskan tak? Hihi hope u bls

Nor Balkis said...

Auditinggg is killer papeerrr.. 2 kali repeat .

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan