26 April 2012

hadiah untuk orang kahwin :)


.Assalamualaikum.

hai semua yang cantik dan kacak :) eh, lately ni kan sejak makin dewasa ni. err. dewasa la sangat. doplohdua okay. tak tau la kenapa aku suka sangat umur doplohdua. kui kui kui. dah makin ramai kawan yang kawen. fuh. tetibe aku rasa nak jugak. muahaha. few weeks ago, dapat undangan dari kawan sekolah rendah. semalam undangan dari kak nurul. eh, kak nurul dah nak kawen tau! bloggers terengganu jum la pegi! eksaited je aku nak pegi wedding kak nurul :))


tapi masalahnye, ni first year aku dapat attend kenduri kawan-kawan sendiri so, mestilah nak beli hadiah jugak kan? biasa, tengok hadiah yang biasa-biasa je. eh? biasa orang bagi barang-barang dapur, ape lagi weh? aku pun tak tau. so, semalam aku ada tanya kat facebook untuk hadiah-hadiah ni. then, ada jugak aku survey dari internet. bajet aku tak lah banyak sebab aku bukan guna duit sendiri pun. :P




hadiah kitkat nak? muehehehe. ada yang suruh bagi jam loceng and set alarm pukul 3 pagi! yang ni aku nak buat dekat kawan-kawan rapat. jage-jage la korang. hak hak hak. ada yang suggest baju tidur seksi. auwww. baju baby pun ade. kire advance sikit lagi. hiks. yang best jugak hadiah buku ilmiah untuk suami isteri. sekarang ni banyak benda dalam kepala otak ni ha. kene sediakan 3 hadiah untuk orang kawen ni. ishhh. pening nak bagi apa =.='

tadi time makan dengan ibu, cakap-cakap pasal lepas habis diploma ni. ibu tanya nak sambung ke tak. aku cakap tak nak. nak kawen. ibu mencebik je kat aku. muahahaha. ibu kata, kalau nak kawen sediakan sendiri duit at least lime belas ghibu hengget. at least tu! lepas tu ibu duk pasang angan-angan kalau aku kawen nanti nak suruh buat kat dewan sebab senang. lepas ni nak hias tu, nak hias ni. macam ibu aku je nak kawen ni haaa. ^_^ tapi, no no no. aku tak ready pun kawen kawen ni. main-main je banyak. sebab tengok macam best jadi raja sehari. sehari jelah. :P
terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

15 Love Note (s):

Syat0za Zai said...

tak pernah pun nmpk kitkat warna pink! huhu

3 hadiah? bg pensil box.. dalam tu ada pemadam,pembaris, dan pensil.. leh bagi kat anak2 nnti.. xD

farhanaDr said...

Nak kawen jugak!! Haha. Tapi memandangkan keadaan yang tak ada calon, tak lama lagi pun dah nak kerja, memang alamatnya 3, 4 tahun lagilah kot baru kahwin.. Huhu.. :p

P/S: Hadiah baju tidur tu akak sokong. Kekeke. :p

Mra Mastura said...

hehe bagi baju tidur sepasang la laki bini. couple set! auww

dlu mra n geng da bincang.kalau dtg knduri kawen masing2, bg tugas. sorg bagi blender, sorg bg cawan, sorg bg pinggan. HAHA barang2 rumah la :3 hehe

deno said...

tak pernah tengok kitkat kaler pink, biasa merah je

J.Syazwana said...

alah baru doploh dua. mude lagi. hahakkkk.

Arol Mubin said...

Kalau nak lebih senang, hulur wang tunai jek. Macam parents selalu buat. Tak payah susah2 fikir nak bagi hadiah ape. Hehe! :D

syafiqakarim said...

kalau kau nak kawen da,
aku xtau nak ckp pe da.hahaha

Rara Farah said...

kitkat kite tolong perabis ar...dopdang veri ke kak nurulnye heh...aku pun tak terfikir nak bagi hape..adess....

m!3yr4h_LolLy said...

iqa nk kawin dh ke ? mirah xboh lagi sebab dop puah lagi enjoy. hehehe

Edy Zaidi said...

amboi..gatal nak kawen dah ni..:p

Cik Yatt said...

x pernah tngok kitkat wrne pink...

Amanina said...

cantik kalau kitkat pink dijadikan hantaran..eh kawan kita pun bnyk dh kawin

xila riston said...

bg peti ais...wah mewah gitu...;p

mie said...

gue slalu bagi apa yang gue nak..
jam dinding design pelik..
ehehehee

umar said...

sy ingin cadangkan agar di belikan pen quran digital :)
yang baca dan dengar dapat pahala, yang memberi turut dapat pahala kan.
bleh rujuk di sini >> http://bit.ly/hadiah_ibu

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan