05 April 2012

novels story.


.Assalamualaikum.

tajuk nak omputih aje. kemain. tapi nak taip melayu jugak sebab lagi senang. kan? kan? eceh. padahal grammar tunggang langgang. puiii.

novels. rasenye dah beratus novel aku baca. novel bm jelah. kalau novel english tak penah khatam. muahaha. tak larat nak nengok kamus =.= start dari umur tiga belas tahun sampailah doploh dua ni, memang dah banyak sangat dah baca novel. opss. doploh dua! mak aihh. sometimes, macam dah biase je jalan cerita macam tu. tapi, nak jugak baca. rase macam wajib je baca novel ni. muehehe. novel yang paling tebal penah aku baca 'Ketika Cinta Bertasbih' yang dah digabungkan dua dua chapter. lebih seminggu baru siap. jenuh haihhh. then kedua tebal '7 Hari Mencintaiku' :))

hari tu kan dapat voucher RM200 tu kan. so disebabkan budak diploma dapat lambat. dan buku jugak dah beli, memang sah la aku buat benda lain dengan voucher tu. aku bazirkan untuk beli novel. muehehe. banyak jugak lah. adalah dalam 6,7 buah novel. pheww~ lepas tu duk merungut kat housemate konon takde masa nak habiskan. yela, sebab time tu busy dengan test kot. lupa. last-last aku berjaya jugak habiskan baca semua. arghh. pengaruh novel ni memang kuat gile weh. mane boleh tahan nafsu tengok je novel terperam macam tu.


ni antara yang aku simpan kat rak. dalam kotak ade lagi kot. malas nak ambik. 
:)

then, 'Cinta Perisa Dia' tu setiap chapter ada love quotes yang best. maybe Lynn Dayana ni reka sendiri kot. aku pun tak tau. meh sini nak share sikit. sikit ke? sepuloh hah aku bagi. :D

"kalau cinta itu lagu, maka nota muziknya tertulis cantik dan merdu"
"kalau cinta itu usaha, pasti markahku cemerlang dan membanggakan!"
"kalau cinta itu graf, menaik atau menurunkah pencapaian diriku?"
"kalau cinta itu filem, skripnya hanya kamu dan kamu dan kamu"
"kalau cinta itu karipap pusar, rangupnya hanya untuk kamu"
"kalau cinta itu mangga muda, sakit perut semalaman enaknya tetap dikejarjuga"
"kalau cinta itu sambal, pedasnya tak menjauhkan aku daripadamu"
"kalau cinta itu rahsia, sampai bila aku harus bersembunyi"
"kalau cinta itu Twisties, perisa tomato, keju dan BBQ yang mana satu?"

"kalau cinta itu Celcom, tahulah kamu ini sentiasa wilayahnya"

tak sabar nak habiskan intersesi yang sebulan ni. lepas tu nak kerja. lepas tu nak borong beli novel. hee. walaupun kerja tu tak se best macam time belajar. tapi teringin jugak nak pegang duit sendiri :'))
terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

18 Love Note (s):

Hanis Syazana said...

wahh banyak nye. nak satu . HAHA !

FarhanaDr said...

Akak walaupun dah 25, baca novel pun kadang-kadang slow sikit, tapi tetap ada hati nak baca. Masa dapat voucher RM200 tu, akak habiskan beli novel tebal-tebal dalam 5, 6 buah jugalah.

Dan sekarang, dah habis belajar, inilah masanya nak "mentelaah" novel. Haha. Sebelum masuk kerja.

Thanx for the wish dekat blog. :D

Mra Mastura said...

iqa, miya nk pinjam yg best2! xnak yg konflik banyak!! suggest? hehe :D

J.Syazwana said...

peh rajin gila siot baca novel.
dah lama dah tinggalkan zaman2 novel ni. tak boleh start balik nanti ape pon tak buat kerja. hehehe

Ihsan Arifin said...

haha tudia tudia tudia.
novel cintan cintun saja.
bule la jadi Dr Cinta lepas ni noohhh ;)

Puteri Iqa Izyan said...

hanis : muehehe. ambek la :P

kak farhana : wahh. selamat smbung mentelaah novel :))

miya : errr. lupe dah. muehehe. rase mcm sume banyak konflik. yg sempoi sikit betulkah. tp cite die biase je. huhu

kak syazwana : tau takpe. bile bace novel terhenti sume keje. muehehe

ihsan : homakkk. ish. fail jadi dr cinta. dr makan mampu le. haha >.<

SIELA MIKAIE said...

untungla dpt rm2oo beli novel..knpla time akak study dulu xdpt voucher tu..T__T

Azhafizah[フィザ] said...

banyak koleksi novel iqa..fiza tak suke sangat baca novel..xde gambar gambar..komik jugak jadi pilihan..hihi

mie said...

tu dia..
banyak nya novel...
boleh menang anugerah nilam ni..
ehehhee

Woofer Storm said...

perghh minah layan novel juga ea? meh sini nak pinjam sat^^

Puteri Iqa Izyan said...

kak siela : muehehe. jangan jeles okeh o_O

mie : hahaha. anugerah nilam bab novel mcm ni mampu le. kalau yg real kat sekolah mmg tak ah. huhu

woofer storm : jiwe penuh bunge ni. tu yg duk layan novel. hiks. tengok boleh, pinjam sorry. haha :P

fany wany said...

tebalkan novel 7 hari mencintaiku tu?? T_T

Ihsan Arifin said...

haha tayah ngade la.
Dr Makan belongs to me !
mesti x caye kan sebab badan kite x gemuk haha

kim heeruul said...

banyak nye novel "CINTA"..mesti hati love love kan.. :P

[z@ck] said...

rajinnya baca novel =)

tomatokering :) said...

hamboihhh borong sakan ek.. haha :P

kite pom banyak novel tak baca lagi.. :3

sedap je quote tu ^^

Amanina said...

peminat novel ye..kt rumah bnyk tp satu pun xbaca lg..hehe =)

m!3yr4h_LolLy said...

pergghh ! gadis novel nie terhebat nie. hehehehe

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan