Skip to main content

cerita intersesi :)



hello intersession! baru je habis minggu pertama untuk intersesi. class will end on 10th April. waa. sekejap je kan? intersesi ni sebab ade satu paper lagi aku tak ambik. biasa la. banyak main-main. so, ade jelah paper yang tettttt sikit. so far belajar okay. tapi laju ya amat hoi! yelakan, sebab kelas sebulan je. tapi, kelas setiap hari. dan setiap minggu adalah wajib untuk balik rumah. bosan gile weh duduk kat kolej.

kolej perhentian uitm dungun sangat teruk! sangat kotor! banyar seratus hengget untuk apa? maybe untuk bil air dan letrik. tapi, tak boleh ke kasi bersih sikit kolej tu. serius aku geli gile duduk kat kolej tu! roommate aku semua part 4. budak accounting system. kira macam adik beradik dengan accounting la. :) adik-adik junior baik je. cuma aku yang banyak senyap. sebab rase macam loser je jadi senior sorang-sorang dalam bilik. muahaha.

aku pulak dapat katil atas. seksa woo naik turun. lepas tu pagi-pagi lagi dah kena bangun sebab panas. tingkap sebelah aku hadap laut. so, time matahari naik, memang terasa ah bahang. tapi bagus jugak bangun awal kan? disebabkan kelas satu je setiap hari, masa terluang aku study! mak oih. study tu. kalau sebelum intersesi jangan harap aku nak sentuh buku kalau ada masa terluang. tapi, sekarang sebab sikit je budak part 6 yang ambik intersesi so, aku banyak stay kat bilik jelah. lepas tu study.

dan untuk pertama kali aku banyak study sendiri. thanks la ruby sebab bagi pinjam latihan yang dia dah buat sebelum ni. at least ada jugak nak refer jawapan time buat latihan. kalau tak, habis lah aku. dah la aku pesen lampi. tapi yang lagi sadis bila kena duduk bilik tingkat 3! jenuh nak naik atas. first time datang, aku rase macam dah nak putus nyawa duk angkut barang-barang. last duduk tingkat 3 macam tu masa part 1. phew~



lepas tu kan, aku rasa macam banyak pulak aku duk menaip ni. teruja nak cerita la konon. in fact, i am bad story teller! aku rasa macam nak buat entri yang pesen cerita hal sendiri. orang tak nak baca? tak kesah pun. hiks. oh. dan ni aku kat rumah ni. hee. petang nanti dah nak balik kolej. tapi, minggu depan for sure la aku balik rumah lagi. nasib baik dekat. kalau jauh? :O tapi, aku tak sempat la nak tercongok more than three hours semata-mata nak baca dan komen entri. aku banyak baca je. tu pun baca laju-laju. nanti lepas intersesi aku lama gile melanguk kat rumah. time tu boleh nak nak tergedik-gedik meromen eh mengomen :)


insyaAllah aku nak A untuk subjek FAR300 ni. ape yang aku tengok, complicated. kawan-kawan pun cakap macam tu. biasalah, pasal company account. jual beli shares, lepas tu entah pe lagi lah. tapi, kalau usaha, Allah mesti tolong kan? :)

Comments

Unknown said…
hurmmm minggu intesesi nie mana2 kolej pun ada kan .. ;)
Unknown said…
bersabar lerr ,, sebulan je tu interssesi waseh sebulan ? adessss dah lah stiap hari pulak tu :(

takut pula nak ambik intersessi nih
qinaysf said…
eh awak dekat uitm dungun eh? kawan sye pun kat sana, dekat koleh perhantian tapi dia budak banking ;)
faryzh said…
apa2 pun gud luck la eh.jangan bior sejarah berulang.kehkehkeh.
Nina Mads said…
mana2 kolej pun macam tu gak..tahap kebersihan low sesangat..gud luck :)
Mra Mastura said…
hehe cik kakkkk, naik tgkat 3 leh aa exercise tuuuuu~! hehe

chaiyok2 study iqa.. muah muah. rindu. hehe
J.Syazwana said…
untunglah rumah dekat *jeles*

dari dulu memang tak gemar duduk kolej. macam geli nak guna toilet dengan shower die. hehehe. so duduk rumah sewa. :D
m!3yr4h_LolLy said…
do the best dear. insyallah boleh selagi kite usaha. jangan putus asa. wink ;)
Fara E's said…
yes . all the best sis !
syazwani ab said…
ohh dugaan. Takpela :)
Unknown said…
good luck k...insyaAllah leh dpt A
Myra Jay said…
sabar ye, ada hikmah semua tu :)
NisaAdnan said…
good luck dear. ehh duduk katil atas laa baguih. kalau dpt katil bawah pantang nmpk bantal terus berdengkur -,-
Anonymous said…
good luck. =)
Unknown said…
Please vote for Www.danielzaidi.com in MITBCA2012 : Malaysia International Tourism Photography/Art Blog

Vote for www.eqbalzack.com in DiGi WWWOW Awards 2012 : Blogger of The Year

Thanks guys for your helps...really appreciate it! LOVE U lah..:p
aming said…
ok.ak suke gmbo first tu je.kbai

Popular posts from this blog

Resepi Tat Telur yang sedap memang sedap! :)

Resepi crust ni aku guna yang time kerja dulu. Hee. Resepi filling pulak aku banyak google. Aku lupa dah mana aku dapat sebab dulu lupa nak tulis kat buku ambik kat mana. Resepi ni memang sure sedap. :)

Resepi crust

Bahan-bahan:

1 cawan marjerin ( aku guna marjerin Pelangi. Sedap! kalau guna Planta pon boleh tapi crust jadi keras sikit la )
1/2 cawan gula
1 biji telur gred C ( gred A & B pon hentam jelah ye )
1 sudu kecil esen vanila
2 cawan tepung gandum ( lebih sebenarnya tapi nanti explain okay )

Cara-cara:

1) Putar marjerin dan gula hingga kembang. Nanti warna jadi macam ala-ala putih gitu.
2) Masukkan telur dan esen vanila. Pukul lagi hingga kembang.
3) Masukkan 1 cawan tepung dulu pastu putar nagi sebati kejap. Masuk lagi 1 cawan tepung pastu putar lagi sampai sebati aje.
4) Time ni adunan still lembik. Lepas tu boleh tambahkan tepung sikit-sikit dan uli sampai doh tak melekat kat tangan. Kalau still melekat kat tangan, tambah tepung lagi okay. Tapi jangan terlebih tepung se…

life being as an accountancy student .

Akauntan. cita-cita kedua yang aku tulis dalam biodata time sekolah rendah dulu. cita-cita utama nak jadi doktor. makin lama, makin tinggi belajar dah lupa cita-cita doktor. banyak main-main time sekolah. bukan gengster sekolah okay. nakal sikit je. tudung pendek, that's me. pakai stokin kaler maler, that's me. ponteng kelas pegi lepak kelas senior, that's me. tu time sekolah sultan sulaiman. bila tukar sekolah baru sekolah bukit sawa, life's totally changed. new environment, new friends. time tu jadi baik sebab takde geng nak buat nakal-nakal.

form five ambik pure science. tak suka menghafal okay. kelas yang selalu ponteng, time fizik. kalau hari tu ada fizik, aku tak pegi sekolah. adik-adik jangan tiru okay. result spm takat-takat makan je ah. Alhamdulillah semua credit. boleh la masuk matrik program dua tahun aliran fizik. hai KMPHians! :) tapi masuk tahun kedua aku keluar. dapat diploma perakaunan kat UiTM Dungun. sebab nak lari dari fizik, nak lari dari homesick,…

TTC Part 1: Appointment

Tahun ni tahun kedua dah jadi bini orang tapi belum ada rezeki nak timang zuriat sendiri. Ehehe. Aku tau ada masalah ni masa sekolah lagi dan sebelum kahwin pun memang aku dah explain dekat bakal suami (suami dah la sekarang) pasal masalah aku. Tapi aku taktau la dia ingat ke tak. Kot nye kalau dia baca blog ni pastu dia mai tanya aku "bila sayang cite kat abang?" -____- Tahun pertama kahwin aku tak terlalu beria nak TTC ke apa. Aku kira baru nak kenal sesama sendiri. Lagi satu sebab PJJ dan aku tau susah nak predict waktu subur disebabkan masalah period yang tak teratur. Jadi aku hanya menikmati waktu-waktu berdua saja. Orang tanya, aku sengih je cakap belum ada. Tak ambik pusing sangat dengan soalan dah ada isi ke belum yang aku rasa nak je tepek kat dahi "belum mengandung lagi" hahaha. Yelah, dah ramai sangat tanya.

Masuk tahun kedua, aku dah start fikir. Tapi aku tak betul-betul TTC jugak. Cuma join group BBT dekat facebook. Wehhh sumpah aku tak faham hahaha. A…