14 April 2012

cerita intersesi :)


.Assalamualaikum.



hello intersession! baru je habis minggu pertama untuk intersesi. class will end on 10th April. waa. sekejap je kan? intersesi ni sebab ade satu paper lagi aku tak ambik. biasa la. banyak main-main. so, ade jelah paper yang tettttt sikit. so far belajar okay. tapi laju ya amat hoi! yelakan, sebab kelas sebulan je. tapi, kelas setiap hari. dan setiap minggu adalah wajib untuk balik rumah. bosan gile weh duduk kat kolej.

kolej perhentian uitm dungun sangat teruk! sangat kotor! banyar seratus hengget untuk apa? maybe untuk bil air dan letrik. tapi, tak boleh ke kasi bersih sikit kolej tu. serius aku geli gile duduk kat kolej tu! roommate aku semua part 4. budak accounting system. kira macam adik beradik dengan accounting la. :) adik-adik junior baik je. cuma aku yang banyak senyap. sebab rase macam loser je jadi senior sorang-sorang dalam bilik. muahaha.

aku pulak dapat katil atas. seksa woo naik turun. lepas tu pagi-pagi lagi dah kena bangun sebab panas. tingkap sebelah aku hadap laut. so, time matahari naik, memang terasa ah bahang. tapi bagus jugak bangun awal kan? disebabkan kelas satu je setiap hari, masa terluang aku study! mak oih. study tu. kalau sebelum intersesi jangan harap aku nak sentuh buku kalau ada masa terluang. tapi, sekarang sebab sikit je budak part 6 yang ambik intersesi so, aku banyak stay kat bilik jelah. lepas tu study.

dan untuk pertama kali aku banyak study sendiri. thanks la ruby sebab bagi pinjam latihan yang dia dah buat sebelum ni. at least ada jugak nak refer jawapan time buat latihan. kalau tak, habis lah aku. dah la aku pesen lampi. tapi yang lagi sadis bila kena duduk bilik tingkat 3! jenuh nak naik atas. first time datang, aku rase macam dah nak putus nyawa duk angkut barang-barang. last duduk tingkat 3 macam tu masa part 1. phew~



lepas tu kan, aku rasa macam banyak pulak aku duk menaip ni. teruja nak cerita la konon. in fact, i am bad story teller! aku rasa macam nak buat entri yang pesen cerita hal sendiri. orang tak nak baca? tak kesah pun. hiks. oh. dan ni aku kat rumah ni. hee. petang nanti dah nak balik kolej. tapi, minggu depan for sure la aku balik rumah lagi. nasib baik dekat. kalau jauh? :O tapi, aku tak sempat la nak tercongok more than three hours semata-mata nak baca dan komen entri. aku banyak baca je. tu pun baca laju-laju. nanti lepas intersesi aku lama gile melanguk kat rumah. time tu boleh nak nak tergedik-gedik meromen eh mengomen :)


insyaAllah aku nak A untuk subjek FAR300 ni. ape yang aku tengok, complicated. kawan-kawan pun cakap macam tu. biasalah, pasal company account. jual beli shares, lepas tu entah pe lagi lah. tapi, kalau usaha, Allah mesti tolong kan? :)
terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

16 Love Note (s):

ieda said...

hurmmm minggu intesesi nie mana2 kolej pun ada kan .. ;)

amercorner.co.cc said...

bersabar lerr ,, sebulan je tu interssesi waseh sebulan ? adessss dah lah stiap hari pulak tu :(

takut pula nak ambik intersessi nih

qina said...

eh awak dekat uitm dungun eh? kawan sye pun kat sana, dekat koleh perhantian tapi dia budak banking ;)

faryzh said...

apa2 pun gud luck la eh.jangan bior sejarah berulang.kehkehkeh.

Amanina said...

mana2 kolej pun macam tu gak..tahap kebersihan low sesangat..gud luck :)

Mra Mastura said...

hehe cik kakkkk, naik tgkat 3 leh aa exercise tuuuuu~! hehe

chaiyok2 study iqa.. muah muah. rindu. hehe

J.Syazwana said...

untunglah rumah dekat *jeles*

dari dulu memang tak gemar duduk kolej. macam geli nak guna toilet dengan shower die. hehehe. so duduk rumah sewa. :D

m!3yr4h_LolLy said...

do the best dear. insyallah boleh selagi kite usaha. jangan putus asa. wink ;)

Fara E's said...

yes . all the best sis !

wanyyyy said...

ohh dugaan. Takpela :)

Edy Zaidi said...

good luck k...insyaAllah leh dpt A

Myra Jay said...

sabar ye, ada hikmah semua tu :)

NisaAdnan said...

good luck dear. ehh duduk katil atas laa baguih. kalau dpt katil bawah pantang nmpk bantal terus berdengkur -,-

Anonymous said...

good luck. =)

Edy Zaidi said...

Please vote for Www.danielzaidi.com in MITBCA2012 : Malaysia International Tourism Photography/Art Blog

Vote for www.eqbalzack.com in DiGi WWWOW Awards 2012 : Blogger of The Year

Thanks guys for your helps...really appreciate it! LOVE U lah..:p

aming said...

ok.ak suke gmbo first tu je.kbai

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan