09 July 2013

Rancangan Lepas Raya!


.Assalamualaikum.

Ahlan Wasahlan Ramadhan Ya Kareem :)

Alhamdulillah Ramadhan yang paling dinanti bertamu. Selamat berpuasa semuanya! ^_^ Might be busy for this month but InsyaAllah I will keep myself connect to Allah The Almighty. Promise ;)



Oh, main point kat sini rancangan lepas raya. Cakap kat Ibu nak cari kerja kat KL. Kawan aku pun ada jugak lah suruh try apply dekat tempat dia. Sekarang pak sedara aku suruh apply dengan Malaysian Airport. Aku apply jelah dulu mana-mana. Adalah yang tau, aku apply keje dekat Abah aku tapi Ya Allah punya la lambatttttttttt. Bulan 10 tahun lepas lagi aku apply. Susah betul nak keje dengan gomen ni. Haihhh.

Bisnes tu kira punca rezeki utama aku jugak sekarang ni. Alhamdulillah, everything went well. Tapi, aku nak jugak cari keje lain dulu sebab dah ada perancangan lain. Moga-moga Allah permudahkan :)

I guess I am ;)

First Ibu cakap kat Abah aku nak cari kerja kat KL lepas raya, Abah diam pastu abah macam tacing, menangis. Ibu told me. Hehehe. Comel betul Abah ni heh. Tapi Ibu pesan jangan halang aku nak pegi keje jauh. Muahahaha. Mulanya, aku ingat nak survive sorang-sorang je. Nak rasa susah hidup, nak rasa penat lelah dan yang penting nak berdikari. Cewahhhh. Tapi aku ni sebenarnya pesen homesick. Takut jugak aku menangis duduk jauh-jauh dari family ni. Hehehe

Tapi, end up Abah suruh tanya pak sedare yang keje kat KLIA. Muahahahaha. Kelakar lah jugak aku rasa. Aku fikir nak berdikari tapi sudahnya Abah nak dekat jugak dengan family. Ibu pun fikir benda sama. So, memang dedua gelak la tadi. Hehehe.

Lagi penting sekarang, misi mengecat rumah dah siap. Perghhhhh nikmat tak terkato! Muehehehe. Rabu ni puasa yeeee. Jangan ponteng! Haippppp >.<


terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

3 Love Note (s):

nadia farahida said...

yanggggg, selamat berpuasaaaa :))

Ihsan Arifin said...

cat colour ape kak haha.

btw, selamat berpuasa.
raya nanti nak duet raya ;)

the malay male said...

org perempuan memang kena extra berhati hati, bukan tak boleh hidup berdikari cuma kena ada teman la... berani sgt pun tak leh gak.

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan