Skip to main content

kejam? ooemjayy..

berbalik kepada entri semalam, time aku tulis tu mood aku tengah serabut. so, macam kejam jugak lah ayat aku. jadi, bila kejam ayat, nampak aku macam kejam jugak. err. ayat aku ni pehal? gasak ah. tapi korang jangan salah faham pulak. ish ish ish. *gelengkepalalajulaju* aku still lagi baca entri korang walaupun panjang berjela. err. yeke? adalah kot. heee. tapi kalau dah main ayat je satu page dengan tulisan kecik, tulisan macam-macam bentuk, tak larat aku nak baca semua.



*senyum di pagi hari*



bagi aku, entri yang simple paling aku suka baca. ayat yang bersahaja. *skemalahakuni* jadi, kalau tanya aku, memang aku ada blog feberet aku. kalau aku bagitau korang kat sini macam tak adil lah kan? *bajetretis* nantikan ada pulak merayu-rayu kat aku supaya jadi pembaca tegar blog korang. hikhikhik. *malutaww*







kalau blog yang panjang sangat entri, aku lebih suka baca laju-laju. tak pon skip macam time tengok cerita. hobi woo main skip-skip. err. ekceli aku baru pandai main skip cerita. haha. gila jakun aku. tapi jangan risau, aku still lagi blogwalking cuma tak semua yang aku sempat komen. =))





Let's heart to heart *talk*

Comments

adrinaqamarina said…
tak sabar nak bw macam dulu! lepas final ni insyaALLAH!


ala nak copy gambar ni,cantik :(
Hans Hanis said…
hohoho
aku ikut mood
tapi selalunya kalau panjang pun aku baca semua
:-)
chenurulhusna said…
bace laju2 tu mcm mane?:)

bersabrlah wahai hati~
Far8 budak baik said…
kita sama hahahaha
tapi blog aku pun
yg simple je entry tuu..
kau bace laju laju kn..
grrrrrrr =p
J.Syazwana said…
kalau entry bergambar panjang2 pon nak baca gak. heee
Unknown said…
simple dan padat la besh..:D
Fara E's said…
yeahh , btol2 ! haha
perghh* HTH ! lagu peberet !
xD
SIELA MIKAIE said…
akak suke simple..sebab mlas nk bce pnjang berjela...:)
Hizami Li said…
hehe.
same la jugak.
kdg2 tu, tak berapa nak bace kalau panjang sgt.
:B
syafiqa said…
blog kau gempak.
aku suka.haha
intanurulfateha said…
entry saye panjang! ^______^
Patenggg said…
akak kurus !
^_^
Mek Onie said…
meaw pon suka entri pendek,bersahaja dan padat! meaw pon suka skip entri yang panjang tapi meaw ni jenih suka post entri yang berjela,depend on story tu lah,hahaaha!
tomato said…
suka yg pendek jgk . tapi klu panjang ada gambar2 kompem bace !kalau panjang best pn kompem bace ! ^^
Unknown said…
hahaha .. mai la jadi pembaca tegar blog sy hahaha :D malu tak malu tak ? haha

salam kenal daripada alif haris:)
Cik SHiNJU said…
Kalau ade masa baru bw..
Tapi seboleh2nya mmg kena ziarah balas sesape yg mengomen n3 saya..'Kalau tdk mmg rasa x sedap ati jek..huhuh
hamzah ian said…
rilek beb.. rilek.. hehe
Tapak Kaki said…
membaca amalan mulia.. janji tak buta huruf kan.hehe..

p/s: tak silap aku ang tak layan k-pop

Popular posts from this blog

Resepi Tat Telur yang sedap memang sedap! :)

Resepi crust ni aku guna yang time kerja dulu. Hee. Resepi filling pulak aku banyak google. Aku lupa dah mana aku dapat sebab dulu lupa nak tulis kat buku ambik kat mana. Resepi ni memang sure sedap. :)

Resepi crust

Bahan-bahan:

1 cawan marjerin ( aku guna marjerin Pelangi. Sedap! kalau guna Planta pon boleh tapi crust jadi keras sikit la )
1/2 cawan gula
1 biji telur gred C ( gred A & B pon hentam jelah ye )
1 sudu kecil esen vanila
2 cawan tepung gandum ( lebih sebenarnya tapi nanti explain okay )

Cara-cara:

1) Putar marjerin dan gula hingga kembang. Nanti warna jadi macam ala-ala putih gitu.
2) Masukkan telur dan esen vanila. Pukul lagi hingga kembang.
3) Masukkan 1 cawan tepung dulu pastu putar nagi sebati kejap. Masuk lagi 1 cawan tepung pastu putar lagi sampai sebati aje.
4) Time ni adunan still lembik. Lepas tu boleh tambahkan tepung sikit-sikit dan uli sampai doh tak melekat kat tangan. Kalau still melekat kat tangan, tambah tepung lagi okay. Tapi jangan terlebih tepung se…

life being as an accountancy student .

Akauntan. cita-cita kedua yang aku tulis dalam biodata time sekolah rendah dulu. cita-cita utama nak jadi doktor. makin lama, makin tinggi belajar dah lupa cita-cita doktor. banyak main-main time sekolah. bukan gengster sekolah okay. nakal sikit je. tudung pendek, that's me. pakai stokin kaler maler, that's me. ponteng kelas pegi lepak kelas senior, that's me. tu time sekolah sultan sulaiman. bila tukar sekolah baru sekolah bukit sawa, life's totally changed. new environment, new friends. time tu jadi baik sebab takde geng nak buat nakal-nakal.

form five ambik pure science. tak suka menghafal okay. kelas yang selalu ponteng, time fizik. kalau hari tu ada fizik, aku tak pegi sekolah. adik-adik jangan tiru okay. result spm takat-takat makan je ah. Alhamdulillah semua credit. boleh la masuk matrik program dua tahun aliran fizik. hai KMPHians! :) tapi masuk tahun kedua aku keluar. dapat diploma perakaunan kat UiTM Dungun. sebab nak lari dari fizik, nak lari dari homesick,…

TTC Part 1: Appointment

Tahun ni tahun kedua dah jadi bini orang tapi belum ada rezeki nak timang zuriat sendiri. Ehehe. Aku tau ada masalah ni masa sekolah lagi dan sebelum kahwin pun memang aku dah explain dekat bakal suami (suami dah la sekarang) pasal masalah aku. Tapi aku taktau la dia ingat ke tak. Kot nye kalau dia baca blog ni pastu dia mai tanya aku "bila sayang cite kat abang?" -____- Tahun pertama kahwin aku tak terlalu beria nak TTC ke apa. Aku kira baru nak kenal sesama sendiri. Lagi satu sebab PJJ dan aku tau susah nak predict waktu subur disebabkan masalah period yang tak teratur. Jadi aku hanya menikmati waktu-waktu berdua saja. Orang tanya, aku sengih je cakap belum ada. Tak ambik pusing sangat dengan soalan dah ada isi ke belum yang aku rasa nak je tepek kat dahi "belum mengandung lagi" hahaha. Yelah, dah ramai sangat tanya.

Masuk tahun kedua, aku dah start fikir. Tapi aku tak betul-betul TTC jugak. Cuma join group BBT dekat facebook. Wehhh sumpah aku tak faham hahaha. A…