Skip to main content

aku rasa aku macam budak kecik dah.

huih. cuti mid term dah setat tapi aku still lagi malas nak update blog ni. penat wooo pikir idea nak taip apa. kang kalau aku taip puitis-puitis sikit orang ingat aku jatuh cinta. hik hik hik. ni pun aku gigihkan hati nak update dan blogwalking. banyak gila aku terlepas entri korang yang best-best kan? *sigh* aku kalau online pun kat facebook je. sebab, tu pun aku pinjam berukbeng housemate aku. kalau tak aku online hari ahad, selasa and rabu. ceh. ada jadual bagai ni. haha. ni sebab kelas BEL. err. english lah. kelas ada komputer jadi, kita facebooking ah seround kan? =))


* i'm not beauty queen. i'm just beautiful me*
=))



err.penah tak korang rasa korang macam budak kecik je? err. even umur dah tua bangka. ala, aku doploh satu.. tak tua lagi. hikhikhik. meh aku nak bagitau kat korang kenapa aku rasa aku macam budak kecik.

first. aku kan, kalau tak cukup tidur lepas tu aku kena buat-buat kerja ke, kena pergi kelas ke..mesti akan ada rasa aku nak nangis. err. macam ni. budak kecik kan kalau dieorang tak cukup tidur mesti nangis. yedak aku ni? aku macam tu ah. tapi sebab aku malu dengan kawan aku, aku tahan lah. *kantoi* lepas aku dah dapat tidur then, bangun lagi barulah aku dah tak rasa nak nangis lagi. huahuahua. sadis gila perangai aku. buruk.


second, aku pantang tau orang herdik aku. otomatik air mata aku keluar. dari kecik aku memang macam tu. ekceli semalam adik aku herdik aku *sakithatidapatadikmacamkau* . aku bimbang time aku kerja nanti kalau kena marah dengan bos then aku nangis terus. gila cengeng aku kan? haiyaaa... eh. ke orang perempuan memang macam ni? heee o_O


third, ni KAWAN AKU CAKAP.

"kak iqa ni macam budak kecik lah"
"hah? haha. kenapa?"
"ye r. kak iqa suka benda-benda kecik"
"errr.?? blur.blur.blur"
"ala, kalau pergi kedai kan kak iqa macam eksaited je nampak gula-gula"

*speechless mak*

"hahahaha. ala. nak buat macam mana. dah suka gula-gula comel macam tu" 

ekceli, aku kalau bab gula-gula ni memang pelik kot. tadek lah pelik sangat. cuma ada sesetengah gula-gula yang aku beli tu budak-budak je makan. kalau aku beli then aku nak share dengan dieorang, semua tak nak. haha. nasibla~~

Comments

alaa..biasa r tu kalau sentap..tacing2..hehehe
Unknown said…
ahaha suke benda2 kecit.spender pon kecit kan..
nanie said…
aku pernah kot rasa aku ni mcm bdk2..haha
SIELA MIKAIE said…
wuhuuuu....betul2..akak pun klu kne marah cepat2 air mate nk terkuar sendiri....:P
Fairuz Zainal said…
dasar budak kecik! *versi herdik
Far8 budak baik said…
iqaaaa..x payah nk ekcili sgt lahhh..aku cili kn kau baru tahu..hahahahaha =p
alalala..
ape ni besa2 pun nangis lagii..
macam budak2..
pakwe tgk..pakwe pun leh lari woo
hahaha
KAMIHIDUP said…
biasalah tu, ramai je yang macam ni hatta lelaki pun ada juga yang macam ni.
nur onie said…
gula-gula ilangkan ngantuk and rase gugup *ayat skema
Zulfahmi Abidin said…
hehe. untunglah ade jgk org nk ckp ko mcm budak kecik. tp klu gule2 tuh rasenye biase je kot.^_^ alah.standardlah kau pon masih suke pink lagi kan. padahal dah 21 an. so ko mmg mcm dak kecik. (dapan boyprend perangai mcm dak kecik jgk baru padan muke)
syazwani ab said…
muehehe , gula gula ??
haha
AleahSM said…
Adoiaii terasaaa
Fara E's said…
a'ah la , rase cm comel jep kak iqa dlm entry nieyh , haha
Hishyamuddin said…
sensitif jugak mu ea..sabor2..
nanti aku belanje gula2..sugus?hehehe
Hizami Li said…
hehe.
zami pon.
kdg2 rase mcm budak2 je.
rase je la.
padahal ?
=______=
shahjiehan said…
ala...sweet je suka gula2... haaa.. jgn lupa... makan byk2 boleh kene kencing manis~
Unknown said…
hahaha lucu..tak pe yg penting comel :P
Tapak Kaki said…
mau aku tak pernah rasa macam bebudak.. time aku main ngan sepupu aku yang kecik-kecik, aku lak yang terover..haha tapi aku buat bodoh je.. janji kitorang sama-sama ketawa..

Popular posts from this blog

Resepi Tat Telur yang sedap memang sedap! :)

Resepi crust ni aku guna yang time kerja dulu. Hee. Resepi filling pulak aku banyak google. Aku lupa dah mana aku dapat sebab dulu lupa nak tulis kat buku ambik kat mana. Resepi ni memang sure sedap. :)

Resepi crust

Bahan-bahan:

1 cawan marjerin ( aku guna marjerin Pelangi. Sedap! kalau guna Planta pon boleh tapi crust jadi keras sikit la )
1/2 cawan gula
1 biji telur gred C ( gred A & B pon hentam jelah ye )
1 sudu kecil esen vanila
2 cawan tepung gandum ( lebih sebenarnya tapi nanti explain okay )

Cara-cara:

1) Putar marjerin dan gula hingga kembang. Nanti warna jadi macam ala-ala putih gitu.
2) Masukkan telur dan esen vanila. Pukul lagi hingga kembang.
3) Masukkan 1 cawan tepung dulu pastu putar nagi sebati kejap. Masuk lagi 1 cawan tepung pastu putar lagi sampai sebati aje.
4) Time ni adunan still lembik. Lepas tu boleh tambahkan tepung sikit-sikit dan uli sampai doh tak melekat kat tangan. Kalau still melekat kat tangan, tambah tepung lagi okay. Tapi jangan terlebih tepung se…

life being as an accountancy student .

Akauntan. cita-cita kedua yang aku tulis dalam biodata time sekolah rendah dulu. cita-cita utama nak jadi doktor. makin lama, makin tinggi belajar dah lupa cita-cita doktor. banyak main-main time sekolah. bukan gengster sekolah okay. nakal sikit je. tudung pendek, that's me. pakai stokin kaler maler, that's me. ponteng kelas pegi lepak kelas senior, that's me. tu time sekolah sultan sulaiman. bila tukar sekolah baru sekolah bukit sawa, life's totally changed. new environment, new friends. time tu jadi baik sebab takde geng nak buat nakal-nakal.

form five ambik pure science. tak suka menghafal okay. kelas yang selalu ponteng, time fizik. kalau hari tu ada fizik, aku tak pegi sekolah. adik-adik jangan tiru okay. result spm takat-takat makan je ah. Alhamdulillah semua credit. boleh la masuk matrik program dua tahun aliran fizik. hai KMPHians! :) tapi masuk tahun kedua aku keluar. dapat diploma perakaunan kat UiTM Dungun. sebab nak lari dari fizik, nak lari dari homesick,…

TTC Part 1: Appointment

Tahun ni tahun kedua dah jadi bini orang tapi belum ada rezeki nak timang zuriat sendiri. Ehehe. Aku tau ada masalah ni masa sekolah lagi dan sebelum kahwin pun memang aku dah explain dekat bakal suami (suami dah la sekarang) pasal masalah aku. Tapi aku taktau la dia ingat ke tak. Kot nye kalau dia baca blog ni pastu dia mai tanya aku "bila sayang cite kat abang?" -____- Tahun pertama kahwin aku tak terlalu beria nak TTC ke apa. Aku kira baru nak kenal sesama sendiri. Lagi satu sebab PJJ dan aku tau susah nak predict waktu subur disebabkan masalah period yang tak teratur. Jadi aku hanya menikmati waktu-waktu berdua saja. Orang tanya, aku sengih je cakap belum ada. Tak ambik pusing sangat dengan soalan dah ada isi ke belum yang aku rasa nak je tepek kat dahi "belum mengandung lagi" hahaha. Yelah, dah ramai sangat tanya.

Masuk tahun kedua, aku dah start fikir. Tapi aku tak betul-betul TTC jugak. Cuma join group BBT dekat facebook. Wehhh sumpah aku tak faham hahaha. A…