18 May 2012

berkawan dengan ex boyfriend/girlfriend?


.Assalamualaikum.

hai kepada readers yang sentiasa comel dan hensem. kepada yang couple-couple, single mingle. semoga korang sentiasa gumbira. dah lama jugak tak bergeli-geli pasal cintan cintun ni sebab aku macam dah hilang point nak tulis pasal apa. lagipun dah lama tak join kelab couple. insaf weh. tak larat dah nak tanggung dosa. aku nak menanti love after marriage. hiks.


"Being friends with ur ex shows you two are mature enough to get over the fact that you weren't meant to be together."

so. apa korang rasa? berkawan dengan ex boyfriend/girlfriend okay ke? err. zaman sekolah dulu aku dah start couple masa form two lagi. oh please, aku bukan gatal. cuma, tergedik nak ikut kawan-kawan ada boyfriend. so, kalau nak dikirakan ex boyfriend ni memang banyak, kot. kot la kan. dulu main taram je sape-sape pun. sekarang je macam nak memilih. memilih untuk masa depan dan alam yang kekal abadi. haa, macam aku ni perfect sangat nak pilih-pilih. *abaikan*

tapi, setiap kali lepas clash mesti aku nak kawan balik dengan ex boyfriend tu. sebab sayang lagi kot. biasalah perempuan. hati lembut giteww. kalau nak diikutkan couple-couple ni aku bukanlah pesen baik sangat sebab aku banyak dump boyfriend aku. aku kena dump pun wajib lah ada. masa tu menangis meraung toksah cakap la. ada tu, sampai nak pengsan aku menangis. gila betei.

sekarang kan, aku still lagi contact ex-ex boyfriend tu. awww. macam gedik pulak statement aku ni. ish. tapi tu ah, kalau aku jenis tak kisah langsung berkawan balik dengan ex-boyfriend. matured tak aku? mestilah. jangan nak mengutuk aku sangat okay. aku tau ni. lalala.

ada tu siap aku pergi kenduri ex aku kahwin lagi. haa. bagus pulak aku ni. kawan aku siap tanya "mu dok nangis ke iqa?" haipp. aku kan cool. tak main lah nangis-nangis. lagi sedap makan time kenduri tu aje. >.<

ada tu yang aku tinggalkan dia lepas aku habis paper spm. padahal masa tu, dia tak habis lagi. dan sebab tu dia stress gila dengan aku. kot la kan. aku dengar cerita orang je. lepas tu siap cakap lagi yang dia tak pernah benci perempuan macam dia benci kat aku. fuhh. bergegar jantung aku masa tu. macam jahat sangat aku ni. tapi last-last sekarang kiteorang still berkawan baik je :) tapi kan, ibu aku berkenan betul kat dia. ^_^

ada yang aku contact untuk tujuan penting-penting. biasanya aku tanya dia cara bacaan ayat-ayat al-Quran yang aku tak pandai. dan dia ex boyfriend yang selalu pesan kat aku jangan lupa baca al-Quran setiap hari. dulu aku tak layan ah dia pesan macam tu. sekali-sekali je. tapi, sekarang Alhamdulillah. semoga sentiasa berterusan :)


this is so true!


so, bagi aku berkawan dengan ex couple memang tak salah. hey, it shows that you are mature enough okay. macam aku :') ohhh. jangan nak baling telur kat aku sebab statement berani mati ni.

dan kepada bakal pemilik tulang rusuk :
"There is nothing more beautiful than a man who is crying over Allah Subhanahu wa ta’ala words and not over a woman, movie, lost money, or anything Just Allah Subhanahu wa ta’ala words."

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

38 Love Note (s):

mencari pelangi said...

i'll not be friend with my ex's. we might fall in love with them again. nk elak kes ceni, hehe :P

HafizRahman.com said...

not a problem at all rasanya... pernah buat entry pasal ni jugak


http://hazrilhafiz.blogspot.com/2010/11/ex-kekasihku-kini-kawan-baikku.html

Solihin Zubir said...

huh! x sangka anda wanita yg sgt kejam.. haha..


sy ada 2 org ex.. n sy tak kawan dh ngan diorg.. mmg taknak ambik tahu dah..

biaq pi nk ckp tak matured pun. sbb sy sgt kecewa dgn apa yg mereka buat oleh krn terlalu syg mendalamnye pun adoi.. haha.. ;-p

Si GadisSemasa said...

sy pun kawan lagi ngan ex . tp ada jugak yg tak kawan . depends jugak kat dorang punya personality .

Azmira Yusof said...

saya still berkawan dngn ex bf . then bf sy skrng tak kesah . dia pun tak kesah sape sy bkwn .

kdg2 ex nie , dia lebih perhatin .


tibe2 je mlm2 buta , dpt msg

good nite , jgn lupa bce doa n bsh kaki . sweet gitu . ahahah

syafiqakarim said...

tp ex aku xnak kwn dengan aku.
camno?hahaha

engkumira said...

saya tahu sape ex boyfriend ika, cey cey, haha kalau zaman sek dulu laaa, ye dok ika :)

Puteri Iqa Izyan said...

hahahaha tau2 je mira :P

J.Syazwana said...

awww so sweet lah entry ni. huk huk. oh ade beberapa x-bf je yang still berkawan (amboi macamkan banyak sangat). keh keh. ade yang terus lost contact. huhu

Puteri Iqa Izyan said...

@mencari pelangi

haa. tu mungkin jugak jadik. eh. tapi, senanye mmg jadik mcm tu pun. muahahaha

Puteri Iqa Izyan said...

@HafizRahman.com

yep yep. tp tak sume suke. hee :P

Puteri Iqa Izyan said...

@Solihin Zubir

hamboi. kemain lagi ayat. skema habis. haha

Puteri Iqa Izyan said...

@Si GadisSemasa

ha. betul. ada yg jenis menyakitkan hati sgt tak boleh jugak kawan balik. hee

Puteri Iqa Izyan said...

@Azmira Yusof

waaa. sweet betul mcm tu. tp ex ni lebih phm kite mcm mane. tu yg best. hak3..

Puteri Iqa Izyan said...

@syafiqakarim

adeh. kesian pulak kau iqa. takpelah. try buat ex lain. haha

Puteri Iqa Izyan said...

@J.Syazwana

ala kak, buat2 banyak la walaupun rase mcm tak banyak. hee

ieda said...

pda akk ok aje ..
selagi tahu batas2 nya ..
akk dulu dgn ex , kami x pernah gaduh , kami berkawan samapi skrg
even masing2 dah kawin ..
semua atas jodoh , kita x tahu apa perancangan allah ;)
so berkawanlah agar tiada sengketa ;)

SIELA MIKAIE said...

akak xde exboyfriend..cmnr nk kawan balik..hehehehehehe..

tp bgsla memg kte akan lebih mtg bile kwn dgn ex boyfriend..

p/s: bile nk jmput akak kawen nie??hehehee

Puteri Iqa Izyan said...

@ieda

ha'ah la kak. kalau takde jodoh, takde jugak. tapi kawan still boleh kawan :)

Puteri Iqa Izyan said...

@SIELA MIKAIE

amboi. iqa tunggu akak dulu. baru iqa kawen. muehehehe

mie said...

berkawan saja...
gue jenis layan je...
sebab dulu pun bercinta xserius..
hehehee

Muhd Asri said...

alhamdulillah...dah insap

delarocha said...

bagus la klu fikir macam tu

Arol Mubin said...

Wah! Kemain ligat lagi kak Iqa bercinta dulu eh? Baguslah kalau still berkawan dengan ex. Bukan macam sesetengah pasangan, time bercinta kemain kemaruk. Bila clash, habis caci maki dendam sampai mati. Hehe! :D

Puteri Iqa Izyan said...

@mie

ohh. sekarang serius la ye? hoho

Puteri Iqa Izyan said...

@Muhd Asri

alhamdulillah :))

Puteri Iqa Izyan said...

@delarocha

^_^

Puteri Iqa Izyan said...

@Arol Mubin

dulu jelah. hak3..
tahu takpe. caci maki yang tak menahan tu ^_^

[z@ck] said...

i prefer not to contact my ex back sebab putus cara yang tak elok. dia yang dump I, lepas tu ajak pergi kenduri pulak.argh.memang aku tak pergi la.hahaha

Cik Yatt said...

cik yatt still kwan ngan ex..wlaupon dulu die prnh tpu..tapi die da mntak maap kat cik yatt.so maafkan je..malas nk pnjng2 cite..

ABU said...

setuju.. tak de masalah kot.. yg pening dua dua dah dewasa prosesional.. tahu tahu sendiri.. yg berlalu biar berlalu.. kan kan.

* err pandai la aku akap hahaahahaaha

Puteri Iqa Izyan said...

@[z@ck]

hahaha. chill. chill. :P

Puteri Iqa Izyan said...

@Cik Yatt

same goes to me. lgpun bnd dh lepas :)

Puteri Iqa Izyan said...

@ABU

hew hew hew. pandai lettew~
bile dh dewasa ni lain sikit cara pemikiran :P

Azhafizah[フィザ] said...

susah nak berkawan semula -___-'

Cik Zeeta said...

sye pown der gk cntct ngn ex-boy, cz dye yg strt dlu. huhuhu.. tp nth la

nadia said...

sukeeeee gile dengan entry ni. tapi kalau memilih untuk tak kontek terus dengan ex ex ex ex ;p tak bermakna kita belum matang. boleh? HAHAHA.

m!3yr4h_LolLy said...

kadang2 jep contact dengan ex bf nie. to pun kalau rase perlu jep. heee

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan