17 January 2013

Random Post #4


.Assalamualaikum.



I am now penganggur. Or in other word unemployed. Kihkihkih. So sekarang memang mostly duduk rumah. Selain dari tu, keluar jalan-jalan dengan kawan ke, dengan ibu ke, sorang-sorang pun jadi. Tapi kalau sorang-sorang bila ada hal penting baru rajin kalau tak, malas okeng! Hal penting tu bukan dating ye. Lempang kang. Ecehhhh. Hal penting tu pergi cari barang buat kek ke, hantar order orang. Motif bagitau? Hurm bosan tak tau nak bagitau apa. 

Sekarang hampir setiap hari hadap buat kulit tart, tart telur, cheese tart, kek lah. Kalau tak buat rasa macam something. O_o Macam gian pun ada jugak. Kakakaka. Bila Ibu balik je mesti bau kek =______= Walaupun dah ramai sangat bagi suggestion bukak kedai kek tapi aku akan cakap NO NO NO NO NO NO. Aku still baru nak bertatih belajar semua benda. Even boleh dah buat some decorations, tapi bukak kedai tu jauh lagi. I mean maybe up to 3 years from now :')

Bila dah duk kat dapur tu kan, mulut laju je nak menguyah semua makanan. Sudahnya, berat naik!!!!!!!!!! TT________________TT Padahal hari tu elok dah turun sampai 7 8 KG gitu lah. Now? Hmmmm Menangis berdarah la oi nak turun balik. Time turun berat tu dah okay, dah kawal makan. Tapi sebab Ibu hari-hari duk tegur kurus sangat maka aku tak boleh menahan dengar. Aku pun non-stop la makan. Dasar ikut nafsu.




Aku ada jugak apply keje somewhere in Kuala Terengganu. Tapi tak panggil lagi. Well, gomen lambat sikit. Gitew. InsyaAllah kalau dapat nanti baru nak sambung PJJ. Cewah. Harap iye lah nak sambung. Kang nanti dah dapat duit sendiri kat tangan tak nak pulak. Hishhh. Mintak jauh ler. Terlebih rajin pulok cite macam-macam ni ye. Karang korang bukan baca habis pun. Aku jugak baca banyak kali sebab nak cek kot typo. Banyak sangat chemistry dengan typo ni. Kakakaka.

Okay lah. Sesape yang duk area Kuala Terengganu, Marang, Ajil, Kuala Berang kalau nak rasa Tat Telur Iols, boleh lah order. Hiks. Details boleh tengok sini dan sini :')

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

6 Love Note (s):

Cik Yatt said...

nak rasa gak..tart awok...

combi said...

huhu..nati combi sbln duk uma..xtaw jgk nk wat ape...

Amanina said...

Semakin rajin dgn bisnes...hope ieqa dpt keja dgn gov.. seronok tau

Dezee said...

Jangan ambil masa yang lama untuk tanam anggur..farmville kan ada..jangan sampai satu masa tersedar..berapa banyak masa yg kita dah buang..dan macamana susahnya nak gantikan masa yang terbuang tu.Percaya pada Allah..dan percaya yang 'rezeki' datang dalam bentuk kita perlu berusaha untuk kecapi nikmatnya..:)

the malay male said...

x lah bosan sgt kan bila buat part time bisnes ni

Myra Jay said...

InsyaAllah mudah-mudahan dapat kerja yang dicari tu ye :D

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan