10 February 2011

Petua Kecantikan Untuk Perempuan


.Assalamualaikum.

Wahhh... hari ni, today dalam keadaan yang good-good aje, aku nak bagi tips sikit. Tips untuk perempuan.  Kenapa perempuan? Sebab perempuan kan nak sentiasa nampak cantik cun malacun malatops. Auch.. terlebih pulah agaknya gua nih. Grr.






1.PETUA CEPAT DIPINANG - banyakkan minum air pinang...lg sedap kalau buat jus,,,fuh,,,

2.MENEGANGKAN KULIT MUKA - korang tarik kulit muka tu bagi tegang pastu stappler la...

3.MENGHILANGKAN BAU BADAN - berendam dalam besen air yang telah diisi dengan minyak wangi dan serai wangi...confirm wangi pasnie

4.MELEMBUTKAN RAMBUT - rendam kepala korang dalam air yang menggelegak,,,klu bleh biar suhu 2 mencecah 200 celcius ke atas,,,

5.MENGEKALKAN KECANTIKAN - jangan basuh makeup korang,,,biar je,,,tapi tu pon kalau make up korang lawa la,,,

6.MENGELAKKAN RAMBUT GUGUR - lumur rambut korang dengan gam gajah,,,confirm tak gugur dah pasni,,melainkan tercabut terus dari kepala je,,,ntah2 dengan kulit kepala pon boleh tanggal skali..

7.MENGHALUSKAN KULIT MUKA - gosok muka korang dengan kertas pasir,,,



Selamat mengamalkan tips-tips kecantikan ni tawww. Euwww.. anwarhadi cakap, jangan cakap euww euww sebab tak comel. Ye. Memang tak comel. Pergi tengok depan cermin then buat muka euwwww.. menyampah pulak tengok muka sendiri buat euwww. Buweekks!





p/s: ekceli ni aku cop paste dari mana ntah. Dulu-dulu dah lama gila babeng nih aku simpan dalam pendrive.
p/s/s: kepada yang rasa aku cilok petua nih dari entri dia, please mention kat aku kat komen. So boleh bagi credit. Heh. Bukan topup ye. Duit ptptn aku makin kurang. Sobs T__T
p/s/s/s: auto post yaww :D


terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

12 Love Note (s):

AfiQ said...

hahahahahahaha..ape kata cik iqa try dulu, pastu hasil nye tunjuk kat kitaorg.. amacam? =P

Raji berkata said...

oh aku ttaw lah nak cuba ke tak tips tu =.="
xyakin
lol

Nurulbadiah Lai said...

balik umoh ekgi kak nok wat selaluh haha

YB Raz said...

awk pernah try ke petua ni ^_^"

SIELA MIKAIE said...

hahahaaaa..lawaklah petua nie

akak nk try yg rmbut tu la...kn rmbut akak gugur sblum nie... :P

Diya Edhayaa said...

mmg best gile petua ni.. haha..

FH said...

tak bole blaaaaa~~ haha

man yusoef said...

okeh..tips ni sgt berguna...hahhaha

Tapak Kaki said...

kalau petua cenggini, dak laki pun leh amalkan jugak..haha

tomato said...

hahahaha ! memang patot cube ! kompem cantek ! :P

~ ナフィルザ ~ said...

ahaha~
lawak~
kena cuba ni tips baru dari kamu ni,hahaha

iqbalhakimi said...

harap2 aku bertambah comel lepas ni..haha

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan