Skip to main content

Officially twenty-one years old. =))

doplohsatutahun? oemjayyy~ *speechless*. Alhamdulillah, dah doplohsatutahun aku hidup kat dunia ni. dan makin pendek jugak umur aku. err. kita semua ekceli. eceh. nak bersyarah bagai pulak ni. =P selamat hari lahir jugak dekat kawan-kawan aku yang sama-sama sambut hari ni. dearie housemate, FATIN and my lovely twin, ONIE


thanks kepada yang wish awal tuh. haih~ tak aci betul lah korang. wa tuntut hadiah baru tauu. ^^_ dan mesej paling awal dan paling menyentapkan aku dapat seperti yang tertera. maap la ye. memang aku kopi paste je ayat housemate aku ni. jadi, memang bahasa SMS. gasak ah korang tau baca ke tak. haha



disebabkan wa nak p tdo da, so dgn ini wa nk ucapkan selamat hari TUA. haha. mesti wa jd org 1st an. hehe. ble da lanjut usia ni, wa arap lu dimurah an rezeki n dipnjang an umo. wa hepi beb ad mmbe cam lu. da tua ni, jd matang sket k^^


 eh. saya dah matang lah~ hee



so, classmates, housemates, jangan terkejut minggu depan kak iqa jadi matang. huahuaha. dan korang, takkan baca je kot? wish lah jugak. haha. desperate birthday wishes aku ni. hikhikhik. nasiblah korang. sebab korang baca entri ni. =D


thanks to lovely facebookers jugak sebab wish. haih. hadiah nak jugak. boleh? ngaaaaa... one more thing. aku dapat free call untuk celcom for seven days, maxis for one day. err.. dan aku tak tau nak call sape. haha. ^^.

Comments

Izzatie said…
Happy Birthday Darling! :)
izuddinrahim said…
hepi besday wehh.. semoga cepat kawin. hahaha
Unknown said…
epi besdey tu yu..semoga kawen laju2..
cimi said…
hepi birthday. semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki. :)
Fara E's said…
alolo , da kawen la kan , muahaha
HB sis ! ;D
Zulfahmi Abidin said…
Oh. what the hell is HB yang aku nampak kat FB tuh? Halkom Besar? Hang Berjerawat? Harimau Belang? hehehe. I just wanna wish you Happy Birthday Puteri Iqa Izyan untuk hari jadi yang ke XX (umur anda dirahsiakan). Sila petik bunge di hadapan rumah awak, kalau takde, petik bunge yang jiran awak tanam. Itu hadiah dari saye.^_^ For today. Go hangout with your friends and enjoy your day. Okey dear.^_^
zer0xs said…
Selamat Ulang Tahun Hari Kelahiran ye Makcik... tahniah... anda sudah tua.....
Wanie said…
happy bufday dik :)
adrinaqamarina said…
like banyak3 komen fahmie! hehe.


dapat jugak free call tapi dah dok sini, nak call sape nye~ haha! -.-'
SIELA MIKAIE said…
wish lagi sekali


happy besday eka...:)
KAMIHIDUP said…
selamat matang.
fatian athiea said…
camner boleh cdelebrate ni??


iqa xbalik ke??
hehehe..
Tapak Kaki said…
nampaknya aku lambat wish la ni.. ketinggalan.. happy birthday ye.. dah tak leh cakap sweet 21.. tukar sweet tu jadi sour.hehe

Popular posts from this blog

Resepi Tat Telur yang sedap memang sedap! :)

Resepi crust ni aku guna yang time kerja dulu. Hee. Resepi filling pulak aku banyak google. Aku lupa dah mana aku dapat sebab dulu lupa nak tulis kat buku ambik kat mana. Resepi ni memang sure sedap. :)

Resepi crust

Bahan-bahan:

1 cawan marjerin ( aku guna marjerin Pelangi. Sedap! kalau guna Planta pon boleh tapi crust jadi keras sikit la )
1/2 cawan gula
1 biji telur gred C ( gred A & B pon hentam jelah ye )
1 sudu kecil esen vanila
2 cawan tepung gandum ( lebih sebenarnya tapi nanti explain okay )

Cara-cara:

1) Putar marjerin dan gula hingga kembang. Nanti warna jadi macam ala-ala putih gitu.
2) Masukkan telur dan esen vanila. Pukul lagi hingga kembang.
3) Masukkan 1 cawan tepung dulu pastu putar nagi sebati kejap. Masuk lagi 1 cawan tepung pastu putar lagi sampai sebati aje.
4) Time ni adunan still lembik. Lepas tu boleh tambahkan tepung sikit-sikit dan uli sampai doh tak melekat kat tangan. Kalau still melekat kat tangan, tambah tepung lagi okay. Tapi jangan terlebih tepung se…

life being as an accountancy student .

Akauntan. cita-cita kedua yang aku tulis dalam biodata time sekolah rendah dulu. cita-cita utama nak jadi doktor. makin lama, makin tinggi belajar dah lupa cita-cita doktor. banyak main-main time sekolah. bukan gengster sekolah okay. nakal sikit je. tudung pendek, that's me. pakai stokin kaler maler, that's me. ponteng kelas pegi lepak kelas senior, that's me. tu time sekolah sultan sulaiman. bila tukar sekolah baru sekolah bukit sawa, life's totally changed. new environment, new friends. time tu jadi baik sebab takde geng nak buat nakal-nakal.

form five ambik pure science. tak suka menghafal okay. kelas yang selalu ponteng, time fizik. kalau hari tu ada fizik, aku tak pegi sekolah. adik-adik jangan tiru okay. result spm takat-takat makan je ah. Alhamdulillah semua credit. boleh la masuk matrik program dua tahun aliran fizik. hai KMPHians! :) tapi masuk tahun kedua aku keluar. dapat diploma perakaunan kat UiTM Dungun. sebab nak lari dari fizik, nak lari dari homesick,…

TTC Part 1: Appointment

Tahun ni tahun kedua dah jadi bini orang tapi belum ada rezeki nak timang zuriat sendiri. Ehehe. Aku tau ada masalah ni masa sekolah lagi dan sebelum kahwin pun memang aku dah explain dekat bakal suami (suami dah la sekarang) pasal masalah aku. Tapi aku taktau la dia ingat ke tak. Kot nye kalau dia baca blog ni pastu dia mai tanya aku "bila sayang cite kat abang?" -____- Tahun pertama kahwin aku tak terlalu beria nak TTC ke apa. Aku kira baru nak kenal sesama sendiri. Lagi satu sebab PJJ dan aku tau susah nak predict waktu subur disebabkan masalah period yang tak teratur. Jadi aku hanya menikmati waktu-waktu berdua saja. Orang tanya, aku sengih je cakap belum ada. Tak ambik pusing sangat dengan soalan dah ada isi ke belum yang aku rasa nak je tepek kat dahi "belum mengandung lagi" hahaha. Yelah, dah ramai sangat tanya.

Masuk tahun kedua, aku dah start fikir. Tapi aku tak betul-betul TTC jugak. Cuma join group BBT dekat facebook. Wehhh sumpah aku tak faham hahaha. A…