Skip to main content

nanti jangan lupa tulis biodata tau o_O

time sekolah rendah dulu setiap kali nak cuti akhir tahun mesti ramai gila yang mintak biodata. macam tahun depan tak jumpa. padahal kalau sekolah kat kampung tu rumah semua dekat je. hehe. tapi biasalah kan...budak-budak. sekarang ada lagi tak macam ni ek? kalau dulu asal nak buat biodata je mesti cantik-cantik. tulisan berangkai kemain lagi. padahal buruk jugak tulisan time tu =.=' siap dengan pen kaler-kaler lagi..



kalau yang kreatif mesti lukis macam-macam. kalau yang kreatif lagi buat biodata dalam bentuk baju, apa entah lagi. asalkan nampak cantik. lelaki tadek kot buat kerja macam ni. ke ada jugak? aku pun lupa sebab aku mintak je satu kelas. hehe. entah mana hilang dah buku biodata. kalau ada, boleh buat kenangan. tapi sah aku dah buang. =P







lately ni mood nak tergedik-gedik kat blog lain tak berapa nak feel sangat. sorry yawww ^_^ btw, esok kite nok gi holiday tigo aghi dengan boipren kite. ingat awok sorang je ke ade boipren? kite ade jugok.=p so, lepas balik holiday ni insyaAllah aku akan blogwalking macam biasa =)) dan sementara tu korang ada cerita pasal biodata korang dulu? nak bagi biodata pun boleh. ahakkkk..

Comments

SIELA MIKAIE said…
akak ade smpan lg buku biodata mse sekolah rendah dulu..siap pakai buku log sampul cntik2 lagi...huhuhu
Syat0za Zai said…
nama : syatoza zai
kelas: 6 Darul Iman
sek: SK Blogger Malaysia
Hobi : main game, tidur, makan, fb, study
cita2 : graphic designer, multimedia course, main teng-teng yg berjaya :)
pesanan : biar putih tuling, padahal tulang mmg putih dan mat pun mmg putih dan hitam kecik..HAHA
J.Syazwana said…
ciss patot ujung tahun ni gue nak pergi holiday jugak. tapi terpaksa postpone tahun depan T____T
faryzh said…
tajuk header biodata tu 'MY BIOZ'...
faryzh said…
kalau makwe nk bkenalan ngn pakwe ade la tergedik2 mintak biodata.tu tandanya si bunga tu nak ajak kapel.hahaha.lawak gilos.
ha'ah kan tukar2 biodata dulu2 macam dh jadi satu budaya hingga ke hari ini:)
azwa amani said…
huhuhu..amani simpan lagi woo buku2 tuu, ade lah 2 tiga buah buku biodata kawan2.. huhu.. kelakar tgk cita dalam biodata,..bila besar, brape kerat jer yg betul2 jadi.. hehehe..

selamat bercuti..
syafiqa said…
haha dulu aku benci buat biodata.sebab aku kan jenis jaga privacy.bila cigu suh buat rasa mcm
"whathell doh kau nak tau psl aku"
haha tipu tipu -.-

kau curang dgn aku!err,jgn lupa ole ole.take care
Unknown said…
aku salu
wat mahal
kim heeruul said…
mse zaman cinta monyet msti mintak biodata..hihi..
sarah mohamad said…
hahaha .. memang pungggg! dulu siap ada buku biodata lagi. skrg entah bebudak amalkan lagi ke tak hehehe
NisaAdnan said…
HAHA BETUL BETUL! ORG LAIN PUNYA SUME CANTIK2. ORG PUNYA SKEMA GILER LAHHH
fatian athiea said…
hahaha..bile fikir balik mmg lawak..


tapi itulah kenangan..


yg xmgkin kite dpt rasa blik :(
aindzaya said…
dulu buku bio sume cantek2, blink2, mahal2...
siap cam diary lagi..penuh dengan makanan kegemaran ,tarikh ape ke jadah
wahaha..sweetnyee dulu =)
Solihin Zubir said…
ahaha.. betul... dah tu siap wat biodata mcm ni..

S- eorang yang kacak
O- rang ramai suka
L- ove u so much..
I- .......
bla.. bla.. bla.. haha..
cik helena said…
erm dalam biodata kite nak tahu tak makanan kegemaran kite apa?warna kesukaan?hahaha

rindu zaman sekolah!
AM said…
Bila sampai bahagian "cita-cita", semua tak nak mengalah! Nak cita-cita yang gempak jek, paling famous "doktor pakar bedah". Tapi bila waktu Sains, semua tidur tak ingat dunia! :D
Zul fattah said…
erk.. entah r.. hilang dah kot.. semua..
MIMIE AIZA said…
bf zaman kecik mimie dulu buat biodata utk mimie lg cantek dari mimie buat.. maluuuu eheee
Edda said…
hahaha.. sangat teringat. tapi kan, edda pernah simpan buku biodata kwan sampai tak tau letak mane. sian dia kena collect balik biodata kengkawan lain. hahahaha
Ain Zulaikha said…
betul2...
hehe.. asik nak buat biodata je dulu2..
paling geram kena buat lagi sekali bila diaorang dah hilangkan biodata tu.. um2.. dulu benci gila dengan sekolah, sekarang ni dah tak benci dah rindu jeeeeeee
dyah16 ! said…
beb! holidayy mane. wuu. ikott.

tapi aku xde boipren. cm no?
alexayussida said…
selalu jugak buat..haha kemain nak kreatip..ayat cliche,forget me not :D
Anonymous said…
ha3 yups..time zaman mas pun masih ada ni.rasanya just skolah rendah jew.menengah da matang.acewah! he2.tapi sblik kegembiraan time tuh,de kenangan paling pahit hidup slmanya..hu3.

Popular posts from this blog

Resepi Tat Telur yang sedap memang sedap! :)

Resepi crust ni aku guna yang time kerja dulu. Hee. Resepi filling pulak aku banyak google. Aku lupa dah mana aku dapat sebab dulu lupa nak tulis kat buku ambik kat mana. Resepi ni memang sure sedap. :)

Resepi crust

Bahan-bahan:

1 cawan marjerin ( aku guna marjerin Pelangi. Sedap! kalau guna Planta pon boleh tapi crust jadi keras sikit la )
1/2 cawan gula
1 biji telur gred C ( gred A & B pon hentam jelah ye )
1 sudu kecil esen vanila
2 cawan tepung gandum ( lebih sebenarnya tapi nanti explain okay )

Cara-cara:

1) Putar marjerin dan gula hingga kembang. Nanti warna jadi macam ala-ala putih gitu.
2) Masukkan telur dan esen vanila. Pukul lagi hingga kembang.
3) Masukkan 1 cawan tepung dulu pastu putar nagi sebati kejap. Masuk lagi 1 cawan tepung pastu putar lagi sampai sebati aje.
4) Time ni adunan still lembik. Lepas tu boleh tambahkan tepung sikit-sikit dan uli sampai doh tak melekat kat tangan. Kalau still melekat kat tangan, tambah tepung lagi okay. Tapi jangan terlebih tepung se…

life being as an accountancy student .

Akauntan. cita-cita kedua yang aku tulis dalam biodata time sekolah rendah dulu. cita-cita utama nak jadi doktor. makin lama, makin tinggi belajar dah lupa cita-cita doktor. banyak main-main time sekolah. bukan gengster sekolah okay. nakal sikit je. tudung pendek, that's me. pakai stokin kaler maler, that's me. ponteng kelas pegi lepak kelas senior, that's me. tu time sekolah sultan sulaiman. bila tukar sekolah baru sekolah bukit sawa, life's totally changed. new environment, new friends. time tu jadi baik sebab takde geng nak buat nakal-nakal.

form five ambik pure science. tak suka menghafal okay. kelas yang selalu ponteng, time fizik. kalau hari tu ada fizik, aku tak pegi sekolah. adik-adik jangan tiru okay. result spm takat-takat makan je ah. Alhamdulillah semua credit. boleh la masuk matrik program dua tahun aliran fizik. hai KMPHians! :) tapi masuk tahun kedua aku keluar. dapat diploma perakaunan kat UiTM Dungun. sebab nak lari dari fizik, nak lari dari homesick,…

TTC Part 1: Appointment

Tahun ni tahun kedua dah jadi bini orang tapi belum ada rezeki nak timang zuriat sendiri. Ehehe. Aku tau ada masalah ni masa sekolah lagi dan sebelum kahwin pun memang aku dah explain dekat bakal suami (suami dah la sekarang) pasal masalah aku. Tapi aku taktau la dia ingat ke tak. Kot nye kalau dia baca blog ni pastu dia mai tanya aku "bila sayang cite kat abang?" -____- Tahun pertama kahwin aku tak terlalu beria nak TTC ke apa. Aku kira baru nak kenal sesama sendiri. Lagi satu sebab PJJ dan aku tau susah nak predict waktu subur disebabkan masalah period yang tak teratur. Jadi aku hanya menikmati waktu-waktu berdua saja. Orang tanya, aku sengih je cakap belum ada. Tak ambik pusing sangat dengan soalan dah ada isi ke belum yang aku rasa nak je tepek kat dahi "belum mengandung lagi" hahaha. Yelah, dah ramai sangat tanya.

Masuk tahun kedua, aku dah start fikir. Tapi aku tak betul-betul TTC jugak. Cuma join group BBT dekat facebook. Wehhh sumpah aku tak faham hahaha. A…