11 July 2012

ketagihan!


.Assalamualaikum.

♥ sebelum oven baiki.


1. puding roti kukus ohsemmm. eceh :P
2. pau goreng resepi dari akak fatin suhana :)
3. puding buih. lil bit keras. hoho. first time buat. dah la lupa step nak pukul lagi sekali telur putih dalam acuan yang dah siap masak. teheeee
4. marble cheese cake kukus ;)


♥ bila oven dah baiki, ketagihan melampau!!

5. butter cupcakes. nak main-main je senanye. hihihi
6. butter cheese cake!!! best! dapat 5 star dari ibu. siap order untuk hari raya lagi. muahahaha. dengan anak sendiri pun main order-order. oh. kek ni buat dengan future sis-in-law, maybe :P
7. vanilla cupcakes with love. manis sikit. lain kali kalau buat nak kena kurangkan gula. then, bahagian atas kena kasi hangus sikit. baru sedappp ;)
8. yang ni sedapppp. ekceli resepi ni sama je macam no 5. cuma ni KERAS! keras okay! sebab silap sukat tepung. muahahaha. keras keras pon habis. hohoho :P


banyak lagi resepi nak try. yela kan, bukan semua resepi tekak boleh terima. nanti nak try dari Martha Stewart pulak. plus aku suka tengok tv show Anna Olsen. senanya aku TERtukar Anna dengan Martha. muahahaha :P

p/s: kenapa saya tiba-tiba saya rasa macam rindu awak ;)

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

12 Love Note (s):

J.Syazwana said...

alah akak nak mintak hadiah oven lah daripada akram camni. hehehe

combi said...

damn. best gle kalo ad oven kat uma ..

SIELA MIKAIE said...

menarik! nak rase!! post kt akak!

dyah16 ! said...

hamboi, kemain rajin kau baking2 bagai ni. hihi. bagus2!

MuNiRaH said...

amboi!!!!!!!!!!!! rajin bebenor dye wat kuih cti2.. untunglaa...t leyg ajar sye yeee but yg no tu..hehehe

syafiqakarim said...

aku sangat c.e.m.b.u.r.u.
pada kau iqa

hajiMete said...

rindu kaann bila hormon dh naekk.. ehhee, salamm

Lizzie Yasmin said...

Tak der sample nak bagi rasa ke yang no.6 tue. Mcm best jer.

iqbalhakimi said...

ejas skit qa..hantar dumah aku..hahaha

nn lylyn said...

rajin nye ^^ bagus2..

Mra Mastura said...

haish. pos aa iqa!!!!

FairuZainal said...

amboihhh kemain rajinnye awok masak! kat rumah ai tu oven terbiar tahu? oven canggih2 pun takde orang terpikat nak kukus ke buat cupcakes bagai -.-

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan