03 March 2011

Amalan ni mudah sangat-sangat kalau nak amalkan :)


.Assalamualaikum.

dua minggu lepas, ibu balik dari tempat kursus
itupun dah hari sabtu and aku ingat nak balik sabtu tu jugak tapi tukar plan balik hari ahad sebab nak jumpa ibu dulu, so lepas ibu sampai je rumah terus borak-borak dengan ibu
dan dikesempatan itu jugak ibu ada share satu doa penerang hati yang pendek dan ringkas
memang banyak doa penerang hati tapi aku rasa suka dengan ayat ni sebab senang sangat nak hafal



p/s: tadi silap bagitau.

ayat tuh kalau baca banyak kali pun takpe. aku selalu baca selepas solat. kadang-kadang kalau tengah study pun aku baca. dan Alhamdulillah, sejak aku amalkan ayat ni, senang sikit aku nak belajar. takdelah serabut otak bila tak paham :))
so, kalau nak amalkan silalah ye :D



google

oh ye lagi satu, dulu aku pernah baca kat satu artikel pasal kelebihan ayat Kursi. memang lah semua tahukan, sebab memang ayat Kursi banyak sangat kelebihannya. tapi ada satu je yang paling aku ingat. tulisnya di artikel tuh :

baca ayat Kursi setiap kali sesudah sembahyang, insyaAllah diri akan dijaga sehingga ke solat yang seterusnya. 

dan Alhamdulillah jugak aku masih lagi amalkan setelah bertahun-tahun :)


terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

3 Love Note (s):

Amy Syaquena said...

Good entri.nice sharing dear.

p/s: jemput join contest sinar raudah

http://sinarraudah.blogspot.com/2011/03/contest-resepi-pilihan-sinar-raudah.html

Raji berkata said...

bgus nih boleh membantu time exam ;D
thx for sharing

Miss Yaty said...

nice sharing iqa...sme2lah kite amalkan ayat kuris ni dlm kehidupan kita.. :)

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan