24 March 2011

perasaan syok sendiri itu lebih teruja. kan?


.Assalamualaikum.

balik kelas tengahari tadi, tiba-tiba si awek kutu rayau bagitau something

"kak iqa, sebenarnyakan perasaan syok sendiri tu lebih best daripada kita kapel kan?"

aku terdiam kejap sebab aku pending. haha. bila pikir-pikir, betul jugak kan? baru aku sedar benda tu selama ni.
agak-agak korang pikir sama tak macam yang aku pikir?hmmmm..
sebabnya, cuba korang pikir la kan. eh tak payah. biar aku bagitau korang apa yang aku pikir.


kalau kita suka kat orang tuh, bila dia buat apa je mesti jadi perhatian.
bila dia tengok kita, dia senyum kat kita, dia bercakap dengan kita or even hantar satu mesej pun kita teruja sangat-sangat. sampaikan kita sanggup bagitau kawan kita yang si dia buat macam tu.


tapi, cuba kalau orang yang kita minat tu pakwe or makwe kita.
bila dia mesej kita, senyum kat kita, tengok kita, kita ada ke teruja sangat-sangat sampaikan nak bagitau kawan-kawan?
hmmm.. tak kot.. kan?sebab nanti mesti kawan-kawan kita naik menyampah dengan kita.


hehe. sebab tulah bila awek kutu rayau tuh cakap macam tu, aku rasa bertuah sebab single lagi. :D
sebab aku pun tengah rasa semua nih. haha. dan aku rasa lebih baik perasaan ni terus macam ni daripada ada satu ikatan yang boleh buat aku hilang rasa macam ni. err boleh?






 awak dan saya terlalu jauh perbezaan 
if we are meant together
 ♥ i'm yours ♥






p/s: tahniah untuk DIANA yang dapat 9A's dan salah sorang daripada 17 orang yang dapat 9A di Terengganu :))

terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

26 Love Note (s):

NurLailatul said...

hahahha..setuju giler punya..tapi, dalam perasaan je laa..di bumi nyata memang peritlah.

JIJI YU said...

aku ase hiudp sggle lagi best..kalo nk brcnta pon kawen je lagi la best..

HaNi MaDu SaH said...

hehehehe . syg kak iqa much2 , akhirnya u mention gak nme i . hahahahaha . tau xpe , prasaan syok sndiri adlah yg trbaik... daebak !

Puteri Iqa Izyan said...

hahah.gua ingat sape la hani madu sah. hahaha

Aiman Ariffin said...

well said! :)

nur onie said...

btul sgt la..single is better

Aida Lela said...

urrmmmm.. hehehhehe

*sometimes je kot best :)

Raji berkata said...

hahaha btol gak eh
@@ awal2 semua nk teruja kan
hahaha

HaNi MaDu SaH said...

hahaha . ceitttt . nme 2 penoh ngn mkna yg mndalam tau .

nora said...

haah la
betul

ENTRY HOT : Beku

mie said...

oh!!
gue sangat suka syok sendiri...
eheheheee

aLieF si Muncung ManiS said...

wahh..single lagi tu..betul tu...alief lagi suka pendam perasaan daripada bercinta..hehe..sbb saya pun belom bercinta..(promote jap kesinggelan alief..hehe)

cBk said...

hahahaha....hebat2..tpi kalu syok sendiri tgk org yg kitew minat dah kapel..mestii sedih kan..hahaha

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

haha..aku setuju!!!..

delarocha said...

blaja le dulu

SIELA MIKAIE said...

yup...akak pun dulu ade kwn cmtu...asek crite itu ini pasal bf die..sometimes rimas jgk..pegi solat, balik solat pun still nk cter jgk...tapi dah name kwn, dengar jela..then skg dgn org len plak..

hans said...

ku rasa dua2 best
hahahaha

Amanina Sofea said...

prasaan syok sndiri nie ade gak jd..
kte lg nk kuat brangan..hehe

Naddia said...

terpulangla..tp lg best kalo ade feedback dr beliau yg disygi..
lg feeling! hehe
Tacing dalam panggung wayang

Miss Yaty said...

btol gak tu iqa..hihi.penah rse jgk tp zaman skool dulu..hihi

qin said...

100% agree..single is better than double:)

Amirrah Zawani said...

betul2.. selalu gak rasa cm tu dulu2 bila minat kat seseorang.. hehe :D

Shamsuddin Amin said...

btul tu...
prasan mmg best...
tapi lagi best bile dpt memilikinye...

kite x kan hebohkan ape yg die buat bile kite dah memilikinye...
cuz ape yg die buat kat kite tu,
adalah hanye tuk kite...
bukan tuk dishare ngan org laen...

papepon single itu best...
bebas... hahaha

Encik Psychopath said...

nak sedap hati je tu kan. padahal sunyi. kan kan ?

nora said...

woit mane gi ni
tgh layan perasaan ke pe ni???

ENTRY HOT : 2+1

emiliana anuyai said...

untung laaaa. orang tu followers dia 7o0 lebih dahh. huhuuu

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan