06 March 2011

LELAKI yang WAJIB dijauhi.


.Assalamualaikum.

buhsan lah pulak rasanya bila asyik cakap pasal perempuan je
bukanlah perempuan ni teruk cuma sesetengah orang yang buat perangai tak senonoh tu yang buat perempuan lain dipandang serong. ye tak?

LELAKI pun tak kurang hebat 'kenakalan' mereka-meraka
errr. macam comel je 'kenakalan' tu kan? haha. nak tukar apa ek?
takpelah. buat buat comel je untuk dieorang


♥ saranghae teukie teuki oppa ♥


first and foremost lelaki yang aku akan menyampah bila TINGGAL SOLAT JUMAAT. tanpa alasan yang kukuh dan sebab-sebab yang munasabah. sila baca dengan mata yang luas supaya tidak ada kesalahfahaman disini. paham? hehehe
kalau solat jumaat yang seminggu sekali pun tinggal macam mana pulak dengan solat wajib 5 kali sehari?
pelik lah aku sebab kan, kalau aku pergi jalan-jalan hari jumaat mesti aku tengok ramai musafir yang tak sepatutnya jadi musafir. keluar dating dengan awek boleh pulak. dating dengan Allah sejam lebih pun tak boleh ke? dengan awek sampai tidur sekali boleh pulak kan?
Nauzubillah, mintak jauh ciri-ciri lelaki macam nih.


secondly, LELAKI YANG SUKA MINTAK DUIT. demn ah lelaki macam nih. baru je kapel tapi dah pandai mintak duit. kalau sepuluh hengget taklah berkira sangat. tapi kalau selalu, mau pokai mak nyahhh..
perempuan pun satu, mentang mentang lah saya cinta mati kat boipren sanggup bagi pakwe pinjam duit. haaa. memang parents kau bagi duit tuh sebab nak suruh tanggung pakwe kau kan?
tak kawen lagi dah pandai mintak duit kat makwe, kalau dah kawen nanti macam mana?
lu pikir la sendiri derr..


dua jelah dulu. nanti macam aku anti lelaki sangat pulak kang. tapi, dua nilah yang paling utama.banyak lagi sebenarnya. lelaki kaki pukul, lelaki yang suka ringan-ringan. haih. dunia semata-mata. mata aku ni pun dah kuyu je. oke. tipu. cuma aku ingat nak tidur awal lah. pagi esok ingat nak gerak awal sikit balik dungun. hopefully dalam perjalan semuanya selamat. insyaAllah.


♥ xoxo ♥


terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

26 Love Note (s):

Asyraf Hamasaki said...

Keh3 asal dating jr lelaki belanja alahai girl xnk plak kuar duit srntap mak nyah oiiii

LiLohOnEy said...

hv a safe journey dear.

kemslm kt dungun eh :))

Raji berkata said...

ah yes
aku rasa aku tak kot =.="

asybedazzle said...

yes, saya tak termasuk. hehehe :)

MIMIE AIZA said...

tak suke lelaki ego ! hahaaha

iqbalhakimi said...

mintak2 aku dijauhkan dari sifat2 demikian...amin

JIJI YU said...

muehee..pas ni tmbah lagi yang merokok..ehhe

Edy Zaidi said...

mmg xleh dimaafkan lelaki mcm tu

❤フィザAzhafizah said...

ade lg lelaki yg patut dijauhi kan..>.<
btw.ati2 memilih kawan/bf/bakal suami
:))

mie said...

harap gue xjadi lelaki camtu..
ehehehee

Amirrah Zawani said...

betul2 tak suka lelaki yg tak semayang jumaat.. at lis kalo semayang lain dia tinggal pun, pg la semayang jumaat tu.. kalo mmg malas nk pg pun, duduk rumah lah time tu.. hormat la sikit waktu semayang jumaat tu.. yg kuar dating time tu mmg tak tau malu kot.. =_=

hamzah ian said...

gua baik..

Amanina Sofea said...

nsib baik sye xpena jmpe lelaki mcm nie..mintk simpang

nora said...

cm ne nak tau dia tinggal semayang jumaat ke tak??

kena jadi stalker ke??? kalau dia duk beribu batu camne nak stalk?? arghhh stress stress

ENTRY HOT : Senyum ^_^

delarocha said...

ermmm..hati hati memilih yea

aLieF si Muncung ManiS said...

alief adalah lelaki yang tak makan duit(sbb alief makan nasi) dan alief juga tak pernah tinggal solat jumaat(kecuali kalau tertido)..so,,jgn jauhkan diri dari alief k..huhu

Encik Psychopath said...

suke ati jep nak menci lelaki. haip.

sharaBUNGA said...

okeyh fine.
\terjatuh haty dgn laki tuh
babai!

twinkle twinkle said...

yg paling besepah yg x solat jumaat tu

Un Phat Lee said...

grrr

SIELA MIKAIE said...

lame xjenjalan kt blog adik akak nie...:):)

FiZ said...

setuju....anti jugak dgn lelaki cmtu...haihh...

Lilyel said...

Hai, Salam.
Saya tengah buat survey pasal blogging untuk thesis saya. So, kalau berkenan sudilah isi questionnaire di bawah ini. Thank you so much 

https://spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&pli=1&formkey=dGlZbzRKVmtxWWhPOWt3c0hIdzF5T0E6MQ#gid=0

Salam,
Lily

miss lolly a.k.a luvfareda said...

tu laki tak maluuuuuuuuuuuuuuuuuu namanya ^^

FarhanaFabulous said...

samela...tak suke laki yg camtu..

fRaMe+LenSeS said...

doa2 depa terbuka hati untuk insaf.. tu kan lebih baik.. shian depa ni.. ilmu kurang kot.. ;)

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan