13 June 2012

pengalaman interview lahhhhh sangat. heeee


.Assalamualaikum.

interview. hmm hmmm. tak tau nak cakap mana. it's not like very formal interview actually. it's more explanation how my work is. amboi. kemain kau tulis omputih. hew hew hew. semalam lepas taklimat dekat stadium negeri, cepat-cepat aku keluar pergi rumah qatrun then pergi kat prudential. time masuk macam bedebor gile you olsss.

tapi, time di'interview' tu takde apa sangat la. cuma aku tak pandai nak jawab soalan-soalan yang tricky. kui kui kui. aku baru tahu kerja yang aku apply tu sebenarnya jadi agen takaful. phewww~ where you need to find people, give talk to them, convince people and hmm more to communication skills. I don't have that. haha. tapi, aku diterima je kerja tu cuma aku macam berat hati sikit sebab tak suka kerja macam tu. entahlah, hati aku macam TERpaksa kalau aku pergi.


semalam sepatutnya aku dah join kelas untuk newbies and khamis dah boleh masuk office. tapi aku balik dulu. sepanjang balik aku duk pikir-pikir punye pikir and at last aku decide tak nak. communication skill boleh di ajar, dipupuk. tapi, seriously I will say no :P nanti la one day kalau aku rasa nak cari insurans, aku akan ambik dengan prudential bsn takaful. it's really good you know. so, if korang yang dah bekerja kalau nak cari insurans takaful, sila lah terai prudential bsn takaful :)

p/s: rezeki ada di mana-mana, Tawakal :')



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

12 Love Note (s):

SIELA MIKAIE said...

same to me..akak pun xsuke keje2 cmtu..kne bijak tarik org..
hopefully in future eka dpt keje laen yg better oke..*doa*..amin..

Rara Farah said...

aku mengomen sambil genyeh2 idum...selesema tau...

prudential tu mg pomot ehhhh??hehehe..neway aku pun rase yg aku takde comm skill..nak jumpa orang,bncang payah aku ghase..dahla ai pemalu yu...

Yaya Azura aka Naz Azra said...

sama la mcm akak dik...kyaya mmg tak suka keje2 yg nk kena jual something nie..takut nanti org naik meluat dgn kita.hihi...

J.Syazwana said...

betul2.
jadi agen insurans ni kene gigih.
kene pandai approve orang.
silap cakap sikit habes lah.
hehehe

Miss Yaty said...

bumi Allah ni luas...just dont give up..good luck :)

~ NANA ~ said...

takpe, kerja la apa2 pon janji ikhlas kerana Allah...insyaAllah ada hasilnya :)

xila riston said...

xsukekerja mcm tu dan tak suka org insuran dtg kaco huhu. takpe cri pnglmn develop soft skill dulu ye! cayok!

m!3yr4h_LolLy said...

gud job iqa ! hehehehe.

takpe, sekurang2nya iqa mencuba dan boleh dijadikan pengalaman

Bazilah said...

Assalamualaikum! Tumpang lalu, nak bagitau ni ade pertandingan Lose Weight Challenge, boleh menang sampai rm1000 woh! Best!

Lizzie Yasmin said...

Agen takaful nie salu mcm nak paksa orang, serious tak suka

tomatokering :) said...

betul.. Doa Usaha ikhtiar tawakal. insyaAllah ;))

Amanina said...

smoga berjaya iqa :)

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan