02 September 2010

cont: akhirnya cuti jugak kita kan?


.Assalamualaikum.

hah..ni adalah sambungan daripada semalam okeh..tujuan aku beli semua barang yang tak berapa mendatangkan kefaedahannya tu adalah untuk seperti yang tertera di bawah. wakakaka...
mula-mula, korang kene sediakan bahan-bahanya dahulu. yang wajib ada gunting,pisau,saletip,kertas (ikut warna kesukaan anda ye) dan jugak pensel sebagai contoh. sile rujuk gambar di bawah ye..


baiklah..lepas tuh sile potong kertas tadi supaya jadi kecik-kecik macam kat bawah ni ye.ikut saiz saletip la ye.jangan pulak terlebih besar dari saletip tuh..


dah siap? ok la. lepas tuh amik salah satu kertas yang telah di potong kecik-kecik tadi, letak atas saletip macam kat bawah ni hah.


sekarang bolehlah tampal kat pensel tadi! dah siap! hehehehe... sila tampal kat alat tulis yang lain pulak ye. comel tak?


arghhh!!!!!!! jangan marah aku! tutorial aku yang tadek faedah ni saje je sebenarnya. kah kah kah.  aku start buat ni masa form 3. time tuh aku tengok kawan aku ni buat macam tu sebab tanak bagi barang-barang dia hilang. kalau hilang pun boleh cam sebab kita dah tanda. hehehe.. dulu time aku buat kerja ni, aku penah nampak ada seseorang tu guna pen aku tak hantar-hantar. padahal dia tahu yang aku dah tanda dengan kertas kaler pink tuh. boleh pulak dia buat selamber nyor je. adeyh.. kali ni aku terpaksa buat lagi sebab dah banyak kali pensel dan pen aku hilang. penat tau beli. itu je untuk sambungan semalam ye. lepas ni aku nak buat kek batik untuk kali kedua! kali pertama tak jalan. hehehe.. aku memang tak pandai masak sebenarnya nih. tapi aku nak jugak try untuk kali kedua. usaha tangga kejayaan kan? kan?





terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

2 Love Note (s):

adrinaqamarina said...

haha. kawan3 rina pon salu cam ne tapi rina tak suka buat. tak tau kenapa. hehe.

wah, iqa buat kek batik untuk raya ke? chaiyok!

puteriqaizyan said...

rina: err.tu utk org yg suke wat keje2 merepek kot..hehehehe.

isk..xla..buat utk testing jd ke x..huk3..

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan