01 September 2010

akhirnya cuti jugak kita kan?


.Assalamualaikum.

salam buat bloggies tersayang semua! petang tadi aku dah selamat sampai di rumah lebih kurang pukul 1++ kot. minggu ni aku bawak kete mak aku yang bernama KUDA HITAM. memang best la jugak kan sebab aku dapat merempit tadi. dah la bawak sorang-sorang. lagi ka aku duk layann je time bawak kete tuh. ekeke.. kalau kene saman mampos aku nak jawab ngan abah aku. huhu.sebelum tu aku nak cerita-cerita dulu pasal 31 ogos lalu. tau kan hari apa? malas la aku nak bagitau sebab tarikh ni semua rakyat Malysia tau kan? 31 Ogos aku tadek buat apa-apa pun. sambut merdeka pun tak. hehe. aku tidur je kat kolej. cuma malam aku keluar dengan ex-rumet aku mase part 1. dieorang rumet yang terbaik aku penah ada. kenapa? sebab dieorang semua cantik, baik, nakal, sporting yang paling utama semua orang terengganu dan maybe sebab tu jugak kami sangat rapat sampai sekarang. tanggal 29 OGOS 2010 lepas adalah hari lahir salah sorang dari rumet kiteorg dulu. so, disebabkan aku teringin nak meraikan hari lahir beliau so,kami pun buat la surprise birthday part yang kira menjadi la jugak konon-kononnya.hehe. nama birthday girl ni yanie ye. kiteorg pergi celebrate birthday die kat KFC Dungun je. malas nak pergi jauh2..aku dah belikan Moist Chocolate Cake. best tak?



see see... jangan jeles ye sebab kek ni memang best. tapi nasib baik la jugak aku tak berapa minat dengan kek yang kat kedai nak-nak lagi kalau secret recipe. aku memang cakap tak sedap walaupun orang lain cakap sedap gila!


taraaa!!!!!! nilah birthday girl.. cantik kan? selamat hari lahir yanie! semoga lebih cantik. ekekeke..tengah-tengah makan tu tiba-tiba je ade due orang budak laki datang duduk sebelah meja kiteorang. lepas tu makin bertambah lagi samapi jadi 5 orang! wahh.. boleh buat market ni. hahaha.. dieorang ni sebenarnya geng-geng budak akaun jugak sebenarnya tapi kelas lain. cuma ade sorang je budak kelas aku.


okeh.aku dah malas nak cakap pasal semalam.kita cakap pasal today pulak ye. pagi tadi kelas aku start pukul 8 pagi! kelas costing pulak tuh. dah la malam sebelum tu aku tidur lewat. memang liat la aku nak bangun pagi tu. mujur la rumet aku si EL tu entah apa angin dia bangun awal dari orang lain. huhu. lepas dah siap-siap nak pergi kelas, aku pun merempit la dengan basikal pink kesayangan aku tu. jaoh tau nak pergi kelas. adalah dalam 15-20 minit. sebab tu aku beli basikal. tapi baru sem ni aku beli. sebelum ni jalan kaki jer..time dalam kelas tu macam biasalah belajar kan. samapi la pukul 10 pagi. lepas tu pergi kelas BEL pulak. tiba-tiba je on the way nak pergi kelas bel tu aku terfikir nak balik awal. bak kata EL, selok nok balik! haha. walapun rumah aku dekat,tapi aku terkinja-kinja jugak nak balik awal. .bila tibanya kelas BEL tu,sir pulak cakap buat kerja sendiri and kalau nak blah,silekan. aku lagi la tergedik-gedik nak balik kan? tak lama lepas tu,aku pun pergi amek kete then park dekat kolej. sampai je kat kolej aku pun cepat-cepat kemas barang nak balik rumah. memang aku selok la nok balik tadi. macam perantau pulak aku. padahal sejam je jarak dari rumah ke kampus. dah siap dan settle semua barang2 aku pon blah la dari UiTM Dungun dengan bangganya sebab dah kira aku cuti mid sem dan jugak cuti raya la kan? hehehe. lupe pulak nak bagitau,petang tadi aku ponteng kelas MGT dan KOKO sebenarnye.hehehehe.. maap maap maap..tengah drive tadi terpikir nak beli pensel baru. sebab pensel aku hilang la. padahal baru lagi beli. memang aku rase nak bagi penampo je kat pensel tuh. suke sangat menghilangkan diri! kali ni aku beli due! kalau hilang jugak tak tau la aku nak cakap apa lagi...


see..aku beli pensel, stapler, pen..hehe.macam baru masuk sekolah pulak rasenya. yang background kaler pink tuh sebenarnya kertas tau..nak tau aku buat apa? tunggu sambungannya..ekekeke.....



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

2 Love Note (s):

Tapak Kaki said...

siap bersambung lagi tuh..hehe.. kawan ang tu memang cantek...wink

puteriqaizyan said...

tapak kaki:beyse la..smlm da mls sgt nak tulis..hahaha...

hah..tau xpe..die mmg cntk..keh3..

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan