10 June 2010

i'm back for a while dan rindu kamu


.Assalamualaikum.

Salam readers. . .

Rendunye kat kamu2 semue..rindu aku tak?aku tau semue rendu aku.jangan bohong ye.mak aku gitau,cakap bohong masuk neraka.hehe.perasan lak aku neh.adoi.hari ni bersamaan 10 jun 2010,aku off day!! Hepinye aku.tak terucap ngan kata2 ni.haha.disebabkan ke’off’an aku hari ni,maka aku nak share la kat korang pengalaman2 time kat tempat kerja.yela..first time kerja katakan.hehe..

1 : menangis

Minggu pertama kerja mmg aku asyik menangis dalam hati.sampai la satu ketika,aku menangis betul-betul.hehe.aku tak tau kenapa,tapi masa tu,aku nak sangat benti kerja.terlalu ingin.minggu pertama mmg aku rasa penat sangat dan teramat sangatlah penatnya.dah la aku sorang je Melayu kadang2 kat atas tu.bile tadek customer,aku macam orang ‘ngok’ je.aku tengok kasut,kasut tengok aku (entah tengok ke tidak.huhu).dah la pagi2 aku kene sapu sampah pastu mop lantai.adoi2!1aku penat gile.

2 : kerenah customer

Huh.ni aku agak bengang sikit la.mmg customer ni suke sangat sepah2 kan selipar2 and kasut yang dah disusun tu.tak boleh ke letak elok2??satu hari berpuluh2 kali duk kemas benda sama,sampai aku dah muak tengok kasut tu.customer yang datang mmg macam2 kerenah.kalau aku cite,x cukup kat sini.huhu.yang paling best kalau yang bawak baby2 comel.sempat jugak la aku dukung2 baby2 tu.hehe.pastu baru aku perasan,budak2 kecik yang datang mesti merengek2 kat parents dieorg nak beli kasut baru.macam cara budak2 tu buat,asalkan dapat kasut baru.hehe

3 : bukan area kasut je

Oh.nak jadi salesgirl kat pasaraya yang biase2 ni,kene tau sume apa yang ade kat area2 kite tu.ade customer datang tanya kat mana barang tu,barang ni..pening aku nak jawab.haha.

4 : jumpa kawan

Part ni mmg best.aku tak pernah terfikir akan jumpe balik kawan2 lame aku dalam masa terdekat ni.sebab aku mmg tak tau masing2 ada kat mana sekarang.tapi sejak hampir 2 minggu ni,mmg ramai jugak la yang aku jumpe.ade yang aku tegur.ade yang aku tengok dari jaoh je dan ade gak yang datang tegur aku.nak2 kawan pompuan aku dulu.dulu die ganas giler2.tomboi.tapi skang??????ayu giler weh.rambut panjang mengurai,body slim giler,jalan pun mmg ayu la.haha.senyum sorang2 aku time tu.pastu ade gak budak laki yang panggil aku.pastu die tanya aku study kat mana skang.aku ngan selamber je tanya,sape mu ni eyk?knl ke? (hahahaha..jht x?) pastu die gitau..sampai hati tak kenal.lepas tengok balik muka die,barulah aku cam.huhu..

5 : kawan baru

Hah.yang ni mmg pasti la kalau kite duk tempat mana2 pun.mesti akan ada kawan.tak kire la lama ke,baru ke..kat tempat kerja aku,aku agak rapat ngan San,Ching dan Eba..San & Ching ni kawan Chinese aku yang first.tak sangka lak aku akan kawan ngan chinese.sebab selama ni,aku malu nak kawan ngan dieorg.sebab dieorg bijak (logik ke alasan ni?)

6 : mengorat

Hahaha.yang ni baru berlaku tadi.aku masuk balik kerja tadi kul 7.aku naik atas dan aku nampak ade 3 orang customer ngan merayau2 kat atas.bile aku lalu depan kat tempat cashier..

(OI = orang itu ; A = aku)

OI:hmm.byr kat bawah ke?

A:haa..ye.. (senyum2)

OI:owh..cashier tadop dh ke?

A:eyh..dok eyh.ye g rehat..

OI:owh..dh awk mari nok beli ke keje sini?

A:sy keje sini.jage2 bagian kasut2 ni (senyum lagi)

*pastu aku lupe dah die cakap apa lagi ngan aku.haha.masa die nak balik..

OI:doh name nape eyh?

A:hah?huhu..dop tau gop..

OI:gane dop tau g2,sian ke ayoh bagi name lawo2.name nape?

A:hehe..tadop name.

OI:doh kalu gitu,no fon dop leh gop r?

A:eyh..lagi r dopleh.no ic je leh bagi

OI:haha.saye boleh bagi no ic.sy nok no fon.leh dop?

A:huhu..xyoh r..

OI:takpe2.esok saye mari lagi..hehe.mesti boleh nombor..

A:haha.mari r..(esok aku off la ngek..huhu)

Maka begitulah sedikit2 pengalaman aku.kalau nak cite semue,penat korang nak bace.ni tah korang bace habis ke tak.huhu....

Program off day

Blog walking

Cari baju raye!!!!!!!!!!

*malas nak wat kaler2 tulisan.ngantok.hehe*



terima kasih sebab sudi baca. baca ke? eh.

4 Love Note (s):

fndrocka said...

lor..baru kerja susah sket dah nak nangis2 tension...bukan jadi manager pun.kui3

Syafrizal said...

yang part mengorat tu
menyelam sambil minum air la tu hehe

puteri ternoneng said...

fndrocka : hahaha..pes time keje nih..mane tau penat camni.haha

puteri ternoneng said...

syafrizal:hahaha...tadek koje namenye.. :))

Copyright© All Rights Reserved Puteri Iqa Izyan